10 frizura koje niste probale, a spremne su začas

0

Osvježite svoj izgled tako što ćete trenutnu frizuru zamijeniti nekom od sljedećih. Ovih deset frizura jednostavne su za održavanje te ih brzo i lako možete napraviti.

Asimetrični talasi


Talasasta kosa ponekad može biti i prava noćna mora, ali ne mora baš uvijek da bude tako. Sa par ukosnica pričvrstite kosu na jednoj strani i dobićete fantatičnu frizuru koja je gotova za svega par minuta.

Niski rep sa strane


Za ovaj stil potrebno vam je samo nekoliko minuta. Zavežite rep sa strane pa prstima namjestite šiške tako da idu na tu istu stranu ili ih razdijelite po sredini. Za kraj nanesite malo laka za kosu.

Nježni paž


Ova frizura učiniće da svaka žena, koja se odluči za nju, izgleda privlačno. Dodajte malo dramatičnosti tako što ćete napraviti bočni te dio kose prebaciti na jednu stranu, uključujući i šiške. Frizura je idealna kako za dnevne, tako i za večernje varijante.

Elegantna i zaglađena


Na vlažnu kosu nanesite gel ili kremu te je zagladite. Ako je potrebno, kosu učvrstite ukosnicama kako se ne bi pomijerala nakon što se osuši. Ovo je jedna od brzih frizura koje vam mogu pomoći da dobijete elegantan stajling.

Razdjeljak sa strane


Šiške koje se protežu iz razdjeljka sa strane te nježno prelaze na drugu stranu veoma brzo će postati vaša omiljena frizura. Brzo i jednostavno!

Romantična pletenica


Pokažite svoju nježniju stranu tako što ćete šiške skloniti sa čela te napraviti pletenicu tik uz lice. Ova frizura će omekšati i najgrublje crte lica te učiniti da izgledate nježno i zavodljivo.

Sakrivene šiške


Napravite razdjeljak po sredini te šiške pričvrstite ukosnicama. To možete uraditi s obje strane, ali mnogo privlačnije izdanje dobijate kada šiške pričvrstite samo na jednoj strani. Kosu pustite da neobavezno pada sa strane kako bi izgledalo kao da nemate šiške.

Visoka, neuredna punđa


Što viša, to modernija. Pored toga, takozvani neuredni look, ovaj stil čini još privlačnijim, jer se čini kao da je riječ o neobaveznoj frizuri i da vas u suštini nije briga kako ona izgleda (iako znamo da je potpuno suprotno).

Lažne šiške


Par šiški sa strane, koje nježno uokviruju lice, možemo nazvati i lažnim šiškama, a njihova funkcija je i više nego očigledna – pomoći će da za veoma kratko vrijeme dobijete stil koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ukosnice


Samo par sjajnih ukosnica dovoljno je da dobijete veoma nježan i ženstven stil koji može odgovarati mnogobrojnim prilikama. Upravo takva i jeste ova prekrasna frizura, a koja će vas uvijek dovesti u centar pažnje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info