Midi suknja i košulja: Najženstvenija kombinacija proljetne sezone

0

Postoje modne kombinacije koje vam pomažu da izgledate dobro, a postoje i one koje će vam pomoći da izgledate odlično. Ukoliko vam je cilj ovo drugo, preporučujemo vam kombinaciju midi suknje i košulje.

Zapravo, s punim pravom možemo reći da je to i savršena kombinacija. Elegantna, privlačna i veoma moderna. Donosimo vam osamnaest fantastičnih primjera.

Za poslovne prilike


Suknja je i više nego pogodan komad garderobe u poslovnim kombinacijama, a možete nositi sve modele koji sežu tik ispod koljena i duže.

Pored suknje olovka kroja, midi suknja sigurno je jedna od najzahvalnijih (ne samo kada je riječ o poslovnim kombinacijma), a veoma lako je možete kombinovati (osim sa košuljama) i sa raznim modelima bluza. Što se tiče dezena, sa kariranom midi suknjom sigurno nema greške.

I za poslovne i za opuštene


Košulje su svestran komad garderobe i na tržištu se mogu pronaći mnogobrojni modeli koji odgovaraju raznim prilikama.

Međutim, kada je riječ o teksas košulji, bitno je napomenuti da i nju, bez problema, možete nositi i u poslovnim prilikama. Naravno, ovdje je jedino bitno da se radi o klasičnim modelima koji na sebi nemaju bilo kakve aplikacije.

Sve nijanse bijele


Bijela je zaista veoma zahvalna za kombinovanje, a tako je lako možete unijeti u svakodnevni stajling. Zaista, ne postoji žena kojoj bijela ne stoji dobro, bilo da je u pitanju odjevni predmet, samo malo detalj ili asesoar.

Najbolje od svega jeste što će vam bijela u potpunosti osvježiti stajling i učiniti ga mnogo zanimljivijim, bez obzira da li je nosite od glave do pete ili samo u vidu asesoara.

Asimetrični kroj


Suknje asimetričnog kroja veoma su funkcionalne i praktične, a na tržištu se mogu pronaći različiti modeli. Ako vam je cilj da ovaj model suknje nosite u svim prilikama, onda je možda i najbolje da birate modele koji sežu do polovine lista odnosno midi suknju asimetričnog kroja.

Lako ćete je iskombinovati sa košuljom, a još lakše nositi u svim prilikama u kojima ćete izgledati veoma moderno i privlačno.

Suknja A kroja


Suknja A kroja takođe je odlična za sve prilike, posebno ako je riječ o modelima koji sežu ispod koljena. Ona je i veoma funkcionalna, jer vam može pomoći i da malo prikrijete određena, problematična područja na tijelu (pri tome se prvenstveno misli na butine).

Odlična je za kombinovanje sa košuljama, ali jednako dobro se slaže i sa rolkama, majicama ili bluzama.

Lepršavo i prekrasno


Lepršave suknje idealne su za tople proljetne i ljetne dane, a omogućuju jednostavnu slobodu pokreta, ali vam pomažu i da izgledate veoma moderno i urbano.

One dolaze u više modela i oblika, a jedna od najpopularnijih svakako je plisirana midi suknja. Možete je zaista lako kominovati sa košuljom i dobiti odličan poslovni stajling ili pak sa bluzom ili majicom i spremne ste za sve neobavezne prilike ili večernji izlazak.

Razigrane tačkice


Određene trendove uvijek je dobro uvrstiti u svakodnevni stajling, jer nam oni pomažu da izgledamo moderno. Doduše, ne treba nikada da ih slijepo pratimo, ali jedan od trendova koje uvijek možete uvrstiti u svoj stajling su tufne.

Možete ih pronaći na svim komadima garderobe, a suknja je svakako jedan od njih. Što se tiče kombinovanja, bilo bi dobro da ih ne miješate sa drugim uzorcima (mada se odlično slažu sa komadima garderobe preko kojih se prostiru pruge).

Kad su cvjetale breskve…


Cvjetni dezen je, takođe, veoma popularan trend i može s pravom reći da je jedan od onih koji nikada ne prolaze, a veoma je poželjan tokom svih sezona.

Komadi odjeće koji na sebi imaju cvjetne motive su raznovrsni, a što se tiče samog dezena: ruže, pupoljci ili čak cvijet breskve ultra su popularni. Posebno je popularna kombinacija tamnije podloge na kojoj se nalaze cvjetovi u nijasni puder ružičaste.

Najluksuznija boja


Od svih boja koje možete uvrstiti u svoj stajling, postoji i jedna koja vašoj kombinaciji daje veoma luksuzan i skupocjen izgled. Riječ je o boji kamilje dlake, a koja dolazi u više nijansi (od svijetle do tamne, od smeđe do bež).

Komad garderobe koji možete birati u nekoj od ovih nijansi je i privlačna suknja, a koja je idealna za kombinovanje sa košuljama. Ukoliko birate bijelu košulju, dobijate veoma skladnu kombinaciju koja je idealna za sve prilike.

Košulja na pruge


Košulje na pruge već su više decenija jedan od onih modela koje svaka žena rado nosi, a najčešće tokom toplih proljetnih i ljetnih dana.

Osim što ih možete nositi u poslovnim prilikama, one su odličan komad garderobe i za sve druge prigode. Košulju na pruge možete kombinovati sa svim drugim komadima garderobe (pa i sa suknjom), ali bi bilo dobro da oni budu jednobojni.

Moderni retro


Ukoliko vam je cilj da izgledate moderno, ali i malo drugačije, birajte retro stil. Sa tako mnogo komada garderobe koje možete kombinovati, zaista ga je veoma lako i postići.

Samo jedan od načina jeste da se odlučite za modernu kariranu suknju koju možete kombinovati sa raznim modelima jednobojnih košulja. Ako želite da budete u centru pažnje, crvena košulja će vam pomoći u tome. Da pojačate taj efekat, dodajte i crvene štikle.

Detalji od najnježnijeg materijala


Određeni materijali popularniji su tokom toplijih dana, a to je slučaj i kada se radi o čipki. Ovaj nježni materijal veoma je moderan i privlačan, a možete ga pronaći na mnogobrojnim komadima garderobe, bilo da je riječ samo o detaljima ili komadima garderobe koji su u potpunosti izrađeni od čipke.

Jedno je sigurno: čipka vam može pomoći da izgledate veoma elegantno, moderno i sofisticirano. Suknja sa detaljima od čipke idealna je opcija da ovaj nježnji materijal uvrstite u svoj stajling ove sezone.

Plisirana suknja


Tokom toplijih dana, plisirana suknja postaje jedan od glavnih trendova. A, to je i jako dobro, imajući u vidu da je ona jako privlačna, moderna i da je veoma jednostavna za kombinovanje.

Takođe, potrebno je napomenuti da ona svakoj ženi dobro stoji (da, postoji model za svaku figuru), a odličan je komad garderobe koji možete nositi u svim poslovnim prilikama (ali i u neobaveznim opcijama). Ona jeste retro, ali je ipak jako popularna i urbana pa ne postoji razlog da je ne uvrstite u svoj stajling.

Boho rese


Boho stil je prilično opušten i ležeran, a rese su svakako jedan od njegovih istaknutijih predstavnika. Naravno, suknju sa resama možda baš i nećete moći nositi u svim prilikama, ali je ovo komad garderobe koji vam sigurno može osigurati da vaš stajling izgleda svježije i ultra urbano i moderno.

Ovdje možete dodati i torbu sa resama, ali ipak nemojte pretjerivati – neka rese na torbi budu nešto diskretnije u odnosu na one koje su na suknji.

Ruža rumena…


Kao što već napomenusmo, cvjetni dezen popularan je tokom svih sezona, a riječ je o veoma ženstvenom i privlačnom dezenu koji vam pomaže da izgledate baš moderno i jako dobro.

Suknje sa cvjetnim dezenom uvijek su odlična opcija, a motivi ružičastih ili crvenih ruža definitivno su neprevaziđeni (posebno ako se nalaze na svijetlim podlogama).

Kraljevska boja


Ne, ne morate imati kraljevsku krv da biste ovu boju uvrstili u svoj svakodnevni stajling – kraljevska plava nije rezervisana za plemkinje već za žene koje se ne plaše da imaju odvažan i moderan stajling.

Tako privlačna i intenzivna, sigurno će vas svi primijetiti zbog nje, a suknja i štikle samo su neki od načina na koje je možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling. Takođe, odlična je i za kombinovanje sa svim drugim bojama (čak i sa žutom, jer ćete dobiti kolor bloking stil).

Breskvica


Nježne i delikatne boje, sa prvim zracima sunca, dolaze nam u prvi plan i nosimo ih sve dok ne počnu te hladne jesenje kiše (mada se one preporučuju i tokom tmurnih dana, jer su pravo osvježenje).

Boja breskve veoma je prijatna oku i privlačna, a odlična je za sve prilike. Pored toga, jako dobro se može iskombinovati sa svim bojama iz neutralnog spektra (i sa nekim svjetlijim).

Neutralni spektar


A kad smo već kod neutralnog spektra, bitno je napomenuti da sa ovim bojama nikada nećete pogriješiti, nikada nećete odudarati od okoline i nikada nećete izgledati nezgrapno.

Jedina stvar koja vam se može desiti kada ih kombinujete jeste da vaš ukupni stajling izgleda malo monotono, ali i to možete lako riješiti ukoliko vašoj kombinaciji neutralnih nijansi dodate bar jedan asesoar koji je u nekoj od jarkih i živahnijih boja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info