Poslovno, a privlačno: 20 fantastičnih proljetnih kombinacija

0

Ponekad može biti prilično teško stvoriti ravnotežu između modernog, privlačnog i poslovnog stajlinga. Ukoliko već imate propisani dres kod, onda je to skoro pa neizvodivo. Ipak, određeni komadi garderobe mogu stvoriti stajling koji je poželjan za skoro svaku kancelariju.

Što se tiče ove sezone, suknje u kombinaciji sa bluzama i blejzerima svakako su najprivlačnije i najelegantnije. Ipak, nećete pogriješti ni sa haljinama ili blago ležernijim varijantama odijela. Neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Suknja olovka kroja


Kada je riječ o poslovnim kombinacijama, suknja olovka kroja jedan je od onih modela s kojima apsolutno nikada ne možete pogriješiti.

Tako moderna i privlačna, “bije je glas” i da je najelegantnija suknja na svijetu. To zaista i jeste tako, a veoma lako je možete kombinovati sa raznim modelima košulja, bluza, a kada su u pitanju malo svježiji dani, kombinacija sa roklom i balonerom ili košuljom i kardiganom odlična je opcija.

Odijelo


Jer nikada neće izaći iz mode i jer je odijelo klasika koja je uvijek poželjna. Međutim, podignite svoj stajling na jedan malo viši nivo i, umjesto klasičnog crnog ili sivog odijela, birajte opcije koje su u nekoj od pastelnih boja.

Zagasita nijansa jorgovana sigurno je odlična opcija, jer je riječ o prilično neutralnoj boji koju možete nositi u svim poslovnim prilikama, ali i komibnovati je sa skoro pa svim drugim bojama. Što se tiče obuće, sa klasičnim salonkama sigurno nećete pogriješiti, ali isto tako, oksfordice su i više nego poželjna opcija.

Monohromatski stil


Monohromatski stil je uvijek poželjan, a posebno tokom onih dana kada i ne znate baš šta da obučete. Štaviše, kombinovanje komada garderobe iste boje ili u nijansama jedne boje veoma je popularno, a ovaj stil bez problema možete nositi i u poslovnim prilikama.

Možete kombinovati komade garderobe u bilo kojoj boji, ali imajući u vidu da je ipak riječ o poslovnom okruženju ipak nemojte rizikovati sa vatrenim nijansama. S druge strane, puder ružičasta je tako nježna i privlačna, a odlično se slaže sa svim bojama iz neutralnog spektra pa je, bez problema, možete nositi i na posao.

Dugi blejzer


Blejzer je veoma zgodna proljetna jakna, a osim što je jako popularna, ona je idealna i za poslovne prilike. Međutim, ne morate uvijek birati klasične modele – jednako privlačna i moderna opcija jeste i dugi blejzer.

Bez problema ga možete uvrstiti u svoj proljetni, poslovni stajling i kombinovati ga sa raznim modelima pantalona i suknji. Isto tako, nećete pogriješiti ni ako ovaj model blejzera kombinujete sa haljinom ravnog ili olovka kroja.

Haljina sa V izrezom


Možda se i osjećate najsigurnije kada ste “zakopčani do grla”, ali ne morate to uvijek raditi. Manji, diskretniji V izrez odlična je opcija, jer će vašoj poslovnoj kombinaciji pomoći da “prodiše”, a vi ćete izgledati daleko modernije i privlačnije.

Jedan od takvih modela garderobe (koje možete nositi u svim formalnim prilikama) je haljina sa V izrezom.  Ovdje uvijek možete dodati i jaknu, bilo da se radi o klasičnoj kožnoj jakni, jakni od kostima ili baloneru (i blejzer je dobra opcija).

Nije sve tako sivo


Sigurno imate bar jedne sive pantalone koje nosite na posao. Ili, možda ipak više volite suknje i one su vam lakše za kombinovanje i u njima se osjećate ženstvenije, a imate bar jedan model koji je sive boje. Pa, to je sasvim u redu, sve dok sivo ne nosite od glave do pete.

A siva je tako zahvalna za kombinovanje i tako se dobro može osvježiti. Sive komade garderobe možete kombinovati sa pastelnim nijansama i izgledaćete veoma ženstveno i moderno. A ako vam je cilj da izgledate veoma svježe i urbano, sivu kombinujte sa žutom (ne mora to biti neki drugi komad garderobe – i asesoari će odraditi fantastičan posao).

Farmerice


Da, određene modele farmerica možete nositi i na posao, ali ovdje je veoma bitno da pratite sljedeća pravila: to bi uvijek morale da budu farmerice klasičnih krojeva, ne smiju biti iscijepane te je najbolje da su u nekoj tamnoj nijansi (teget ili crne najidealnija su opcija).

Kombinujte ih kao što biste to uradile sa klasičnim pantalonama, a u slučaju da im dodate blejzer, dobićete i najpopularniju proljetnu kombinaciju koju možete bez problema nositi i u neformalnim prilikama.

Boja koja sve mijenja


Iako je u poslovne svrhe možda i najbolje nositi neutralne nijanse (od sive do bijele) ipak možete odlučiti da svemu ovome dodate i malo boje, jer će vam to pomoći da vaša poslovna kombinacija ne izgleda monotono.

Jedna od tih boja, koja će definitivno privući pažnju, jeste bilo koja iz metalik spektra, a zlatna je samo jedna od njih. Riječ je o boji koju najbolje možete uvrstiti u poslovni stajling tako što ćete je dodati u vidu obuće ili aksesoara, a odlično se slaže sa svim neutralnim bojama.

Kožna suknja


Suknja je jedan od najženstvenijih komada garderobe i to niko ne može poreći. Na tržištu postoji tako mnogo modela, a kao što već napomenusmo, suknja olovka kroja idealna je opcija za poslovne prilike. Međutim, ovaj model suknje može biti napravljen od različitih materijala, a koža je svakako jedan od njih.

Kožnu suknju olovka kroja možete kombinovati isto kao i one koje su od platna, a bluza je definitivno jedna od boljih opcija. (PS: ipak, obratite pažnju na dužinu suknje, jer je potrebno da je prilagodite poslovnom okruženju).

Baloner


Baloner ili kišni mantil fantastični je komad poslovne garderobe koji možete nositi u svim prilikama. Ukolikom vam je cilj da to ipak bude model samo za poslovne prilike, onda birajte klasične boje balonera (najčešće bež) sa dvoredim kopčanjem.

Jeste, možda ćete izgledati malo uniformisano, ali taj utisak možete “razbiti” tako što ćete se odlučiti da baloneru dodate zanimljive asesoare. Primjera radi, marama je uvijek odličan izbor, a zanimljiva torba samo će poboljšati cjelokupni stajling.

Karirana suknja


Ako volite karirane košulje, onda smo sigurni da ste ljubiteljka i kariranih suknji. Ono što je dobro jeste to što su karirane suknje veoma dobra opcija za poslovne svrhe, ali možete ih nositi i u drugim mnogobrojnim prigodama.

A ako birate kariranu suknju, onda je veoma važno da ostatak kombinacije ne bude dezeniran odnosno da je jednobojan. Bijela košulja ili bluza uvijek će se odlično uklopiti sa kariranom suknjom, a kombinaciju učinite još modernijom tako što ćete birati obuću u nekoj od upečatljivih boja.

Nepogrešivi detalji


Mali detalji, koji vam mogu pomoći da od sasvim obične stvorite odličnu kombinaciju, nisu rezervisani samo za neformalne kombinacije. Dapače, oni su i više nego dobrodošli i kod poslovnih kombinacija (hej, ako je poslovno, ne mora biti monotono i dosadno!).

Primjera radi, odlučile ste se za klasično odijelo i kako ga sada učiniti malo zanimljivijim? Pa, dodajte kaiš (na ovoj kombinaciji to je srebrni, ali vi nećete pogriješiti ni ako se odlučite za crveni ili žuti). Trendovske sunčane naočale sa okvirima u nekoj od pastelnih boja (recimo, puder ružičastoj) čine ovu kombinaciju još zanimljivijom i privlačnijom.

Kostim


Ne, on nije rezervisan za nemaštovite žene već za žene koje žele da na veoma jednostavan način postignu odličan poslovni stajling.

I to ne mora uvijek biti kombinacija suknje i pripadajuće jakne – da, opcija haljine i jakne koja je od istog materijala i istog dezena jednako je dobra i privlačna, a posebno ako se na njoj nalaze i određeni, mali detalji. Ovo je zaista veoma jednostavan i elegantan stajling, a možete ga upotpuniti pomoću aksesoara.

Pantalone sa visokim strukom


Ako vam je cilj da vaša poslovna kombinacija bude veoma moderna, onda nemojte tražiti dalje – pantalone sa visokim strukom odličan su način da to postignete. Ovo je jedan od najpopularnijih modela pantalona, a tako je idealan za sve prilike.

Kombinujte ih sa bluzom ili košuljom i dobijate veoma udobnu i modernu kombinaciju. Kombinujte ih sa kraćom majicom i dodajte teksas ili kožnu jaknu i spremne ste za neobavezne prilike. Zaista, ovo je model pantalona koji bi svaka žena trebalo da ima.

Poslovna buntovnica


Proljetna sezona vrijeme je i kada nam u prvi plan dolaze komadi garderobe od kože, a jakne su među najpopularnijima. Iako su odavno prestale biti zaštitni znak buntovnica, ipak ćemo se malo poistovjetiti s tim i razbiti rigidna pravila poslovnog stajling noseći ovaj moderni komad garderobe i na posao.

Kožna jakna odličan je dodatak gotovo svakoj poslovnoj kombinaciji – u zavisnosti od samog modela jakne, veoma lako je možete kombinovati sa raznim modelima elegantnih pantalona, ali se jednako dobro može uklopiti i sa suknjama i haljinama.

Široke pantalone


Uvijek su bile neizostavni komad poslovne garderobe, a veoma su efektne, moderne i zaista jako privlačne. Pantalone širokih nogavica idealne su za sve poslovne prilike, a ako birate teget, onda je to neprolazna klasika.

Možete ih lako kombinovati sa majicama, bluzama ili košuljama, ali u ovom slučaju predlažemo da gornji dio kombinacije bude nešto uži, jer ćete na taj način najlakše stvoriti balans između gornjeg i donjeg dijela tijela. Sa ovim modelom pantalona odlično se slaže blejzer, ali nećete pogriješiti ni sa balonerom.

Midi suknja


Osim suknje olovka kroja, ovo je još jedan model koji je tako elegantan i ženstven, a idealan za poslovne prilike. Ova divna, lepršava suknja uvijek je izbor žena kojima je cilj da izgledaju opušteno i u poslovnim situacijama, ali i da se tako i osjećaju.

Bez obzira da li ćete se odlučiti za jednobojnu midi suknju ili pak za dezenirani model, veoma lako je možete kombinovati sa košuljama, bluzama, rolkama i majicama. Pored toga, ovaj model suknje možete nositi baš u svim prilikama.

Cvjetni dezen


Proljeće je vrijeme i kada se priroda budi nakon dugog zimskog sna, a to buđenje možete uvrsiti i u svoj poslovni stajling. Dovoljno je da se odučite za cvjetni dezen i već ste učinile veoma mnogo.

A ukoliko birate suknju olovka kroja sa cvjetnim dezenom, izgledaćete veoma moderno i elegantno. Kombinovati je možete sa jednobojnim košuljama i bluzama, ali nema greške ni ako odlučite da i gornji dio kombinacije bude baš u cvjetnom dezenu.

Domino dan


Sigurno vam se desilo, bar jednom u toliko (a kome nije?), da nemate ideju šta da obučete. E pa, u takvim prilikama najbolje je da se odlučite za crno-bijelu kombinaciju. Ovo je kombinacija s kojom nikada ne možete pogriješiti, a osim što je možete nositi u poslovnim prilikama, idealna je i za neformalne situacije.

Ovdje postoji više opcija, a suknja u crno-bijelom stilu jedna je od zanimljivijih. Kombinujte je sa bijelom košuljom ili bluzom te, po potrebi, dodajte kratki blejzer ili neku drugu elegantu proljetnu jaknu, bila ona crna, bijela ili pak u nekoj od drugih boja.

Krzno


Ono stoji da sigurno nećete posegnuti za krznenom bundicom tokom proljeća, ali to ne znači da krzno ne možete uopšte nositi tokom proljetne sezone (pogotovo kada je riječ o malo svježijim proljetnim danima).

Odličan način da to uradite jeste da odaberete prsluk od vještačkog krzna, a koji veoma lako možete uvrstiti u svoj poslovni stajling. Štaviše, upravo krzno će vašem cjelokupnom stajlingu dodati dašak glamura i raskoši pa je i to jedan od razloga zbog kojih ga trebate dodati u svoj poslovni stajling.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info