Evo šta je većini muškaraca najneprivlačnije kod žena

0

Kako bi dokazali što to tačno odbija muškarce kod žena, američki sociolozi napravili su istraživanje u kojem je učestvovao veliki broj muškaraca koji su bili ispitani o preferencijama kod žena.

Pokazivane su im i fotografije koje su ocjenjivali, a iz cjelokupnog ispitivanja sociolozi su pronašli pet univerzalnih karakteristika koje su muškarcima najodbojnije kod žena.

Nerealne želje


Žene, koje žive u svijetu snova i gledaju na život kroz ružičaste naočale, muškarci smatraju djetinjastima. Naravno da je u redu maštati o filmskom poljupcu i romansi, ali sve bi se trebalo zadržati u granicama normale i trebalo bi razlikovati snove od jave.

Kritikovanje


Iako je dobronamjeran savjet uvijek dobrodošao, previše kritikovanja i negodovanja nikome ne odgovara. Muškarci su se složili da su im nezavisne i snažne žene vrlo privlačne, ali one koje koriste masku feminizma kako bi kritikovale sve koji nisu poput njih, jednoglasno su im vrlo odbojne.

Neobazrivost


Neprestano zahtijevanje i previsoka očekivanja bez razumijevanja pokazale su se, takođe, kao vrlo neprivlačno ponašanje.

Neprirodno ponašanje


Kada su im pokazane fotografije nekoliko različitih žena, muškarci su se jednoglasno složili kako su im žene koje su pozirale bez osmijeha i s vrlo hladnim izrazima lica znatno odbojnije od onih koje su se iskreno smijale.

Forsiranje braka


Podsticanje ženidbe i forsiranje muškarca na odluku, mnogi su nazvali zastrašujućim i vrlo nepoželjnim.

Izvor: Index Rouge

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info