7 savršenih proljetnih haljina za žene sa oblinama

0

Sa ovim sjajnim i prekrasnim stilovima haljina u vašem ormaru, više nikada nećete doći u situaciju da nemate šta da obučete. Donosimo sedam predivnih haljina koje će vam fantastično pristajati ove sezone.

Midi haljina A kroja


Hakljina A kroja pravi je prijatelj svake žene sa oblinama, a posebno ukoliko imate izražene butine – upravo ovaj model haljine može pomoći da se prikriju problematična područja i istaknu svi poželjni atributi. Haljina A kroja na bretele možda i nije model koji ćete nositi tokom cijelog proljeća, ali da biste u tome ipak uspjele, ispod dodajte košulju ili bluzu s mašnom i dobićete fantastičan stajling.

Haljina na preklop


Haljina na preklop jedan je od najboljih modela koji se preporučuje ženama sa oblinama. Zašto? Iz jednostavnog razloga što vam njen podesivi struk može pomoći da na jednostavan način stvorite balans između gornjeg i donjeg dijela tijela, prikrijete male nedostatke na tijelu te istovremeno vizuelno dodate i par centimetara vašoj figuri.

Plisirana haljina


Slojevita, plisirana konstrukcija čini ovu haljinu ultra laganom i prozračnom, a možete je kombinovati sa sandalama (čime postižete ležeran stajling) tokom toplijih proljetnih dana ili pak klasičnim salonkama kako biste postigle elegantniji stajling. Pored toga, ovaj model haljine pomoći će vam da više ne brinete o tome da li je nešto previše usko ili previše pripijeno uz tijelo.

Crno-bijela košulja haljina


Savršen izbor ako želite da izgledate opušteno, a istovremeno i sofisticirano. Košulja haljina komad je garderobe koji možete nositi u mnogobrojnim prilikama, a jako dobro je možete iskombinovati i sa sportskom obućom. Ovdje je najbolje birati ili jednobojne modele ili pak one koji su ukrašeni vertikalnim prugama – pomoći će vam da vizuelno izgledate više i vitkije, a ujedno vam dodati i dozu samopouzdanja.

Maksi haljina sa modernim uzorcima


Maksi haljina komad je garderobe koji bi apsolutno trebalo da imate u svom modnom arsenalu, a posebno ukoliko birate one modele koji su ukrašeni nešto neobičnijim dezenima. Kada kažemo “neobičniji” mislimo na geometrijski dezen, jer je riječ o dezenu kod kojeg se pažnja posmatrača ne zaustavlja na jednom mjestu pa samim tim vizuelno dobijate vitkiji izgled. I, da, maksi haljina je ultra udoban komad garderobe.

Haljina sa cvjetnim dezenom


Nikada nemojte bježati od dezena, jer su vam oni pravi prijatelji, posebno kada je riječ o dezeniranim haljinama i dezenima koji su strateški raspoređeni kako bi se dobio vitkiji izgled. Takav je upravo i ovaj cvjetni dezen – kombinacija svjetlijeg i tamnijeg, što u konačnici stvara fantastičan kontrast čineći vašu siluetu vitkijom, a sam stil privlačnijim i modernijim.

Mala crna haljina


Mala crna haljina proslavljeni je komad garderobe (draga Koko, zauvijek smo ti zahvalne!) koji vam uvijek može pomoći da izgledate fantastično. Naravno, sve zavisi i od samog modela, a kada je riječ o proljetnoj sezoni i ženama sa izraženim oblinama, mala crna haljina A kroja i nešto više podignutnog struka jedna je od najboljih opcija.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info