Teksas suknja: 18 fantastičnih kombinacija za ovo proljeće

0

Veoma popularna i moderna, teksas suknja odličan je komad garderobe koji možete nositi u mnogobrojnim prilikama. Veoma jednostavna i lagana za kombinovanje, idealna je za sve prilike u kojima biste inače nosile farmerice. Donosimo osamnaest fantastičnih načina na koje je možete kombinovati ovog proljeća.

Suknja olovka kroja


Kao što je već poznato, jedan od najelegantnijih krojeva (kada su u pitanju modeli suknji) je suknja olovka kroja. Međutim, ona može izgledati i veoma opušteno i urbano ukoliko birate modele od teksasa.

Veoma lako ih možete kombinovati sa svim drugim komadima garderobe, a zapravo, najbolje je da je kombinujete na isti način na koji biste kombinovale klasičnu suknju olovka kroja. Ukoliko birate modele koji na sebi nemaju aplikacije ili iscijepane detalje, možete je nositi čak i u poslovnim prilikama.

Teksas suknja i pruge


Jedan od najlakših načina da stulizujete teksas suknju jeste da je kombinujete sa košuljama. Nikada nećete pogriješiti ako se odlučite da to bude bijela košulja – ona je klasični i moderni komad garderobe koji je uvijek u trendu – ali jednako dobro ćete uraditi i ukoliko se odlučite da to bude košulja na pruge.

Popularne prugice uvijek nam dolaze u prvi plan tokom toplijih dana, a veoma lako ih možete uvrstiti u svakodnevni stajling. Na kraju, da izgledate ultra urbano i moderno, možete dodati i duži blejzer ili baloner bez rukava (naravno, po potrebi).

Majica sa V izrezom


Osim košulja, teksas suknju možete veoma dobro iskombinovati i sa majicama sa V izrezom, bilo da se radi o modelima dugih ili kratkih rukava. Ovdje je potrebno poštovati samo jedno pravilo (naravno, ako vam je cilj da izgledate veoma skladno), a to je: ukoliko nosite mini suknju, V izrez bi trebalo da bude što diskretniji.

U suprotnom, suknje koje sežu tik ispod koljena (ili koje završavaju na koljenima), možete kombinovati sa majicama koje imaju i malo “dublji” izrez. Na taj način vaša kombinacija će izgledati veoma skladno, efektno te će “prodisati”.

Kombinacija trendova


Naravno da nikada nećemo slijepo pratiti trendove, ali sigurno ćemo se uvijek rado okrenuti onima za koje znamo da su popularni već više sezona, a ujedno će nam pomoći i da dobijemo veoma moderno izdanje.

Upravo takav je slučaj i kada je u pitanju ova kombinacija: bijele Converse patike su potpuno nezamjenjive tokom proljetne sezone i trend su koji je popularan decenijama. Dodajte ih omiljenoj teksas suknji i majici s prugama i kombinovaćete tri popularna trenda.

Midi suknja


Reći ćemo samo jedno: ovo je suknja koja odgovara svim prilikama, bez obzira na materijal od kojeg je skrojena. Da, njena dužina upravo to dozvoljava, a idealna je za tople proljetne i ljetne dane, posebno kada se radi o lepršavim modelima, mada nećete pogriješiti ni sa modelima olovka kroja.

A što se tiče kombinovanja, uradite to kao što biste uradile sa bilo kojom drugom midi suknjom. Ipak, najjednostavnija kombinacija, a koja je jako efektna, svakako je ova sa košuljom, bilo da se radi o jednobojnoj ili dezeniranoj.

Totalno šik


Teksas suknja omiljena je mnogima od nas, a ukoliko je dobro iskombinujete (daleko od toga da se ona može “loše” iskombinovati), možete dobiti i totalno šik i ultra privlačno modno izdanje. Kako?

Teksas suknju kombinujte sa crvenim detaljima, bilo da birate bluzu, košulju ili džemper i dobijate kombinaciju koja je veoma privlačna i zbog koje ćete uvijek biti u centru pažnje. Taj efekat dodatno pojačajte tako što ćete dodati i crvene štikle.

Teksas i cvijeće


Nemojte nikada misliti kako je teksas suknja nemaštovita i jednolična. Ne, daleko od toga. Ovaj model, sa izvezenim cvjetnim detaljima, sve je drugo samo ne nezanimljiv, a možete ga nositi u mnogobrojnim prilikama.

Opušten i privlačan, veoma lako ćete ga kombinovati sa bluzama ili košuljama, a koje na sebi mogu imati (ali i ne moraju) diskretnije pruge ili cvjetni dezen.

Prorez


Često ćete vidjeti i teksas suknje sa prorezom, a koji se najčešće nalazi sa prednje ili zadnje strane. Ovo je veoma privlačan i seksipilan model, a uvijek ga možete kombinovati sa raznim modelima košulja, majica ili bluza.

U zavisnosti od samog modela suknje (da li je riječ o mini, midi ili maksi), ovo je kombinacija koja vam može pomoći i da dobijete urbano modno izdanje, a koje odgovara neformalnim prilikama. To je posebno slučaj kada birate suknje sa iscijepanim dijelovima ili one koje nemaju definisane porube.

Crna


S obizrom na to da je teksas veoma popularan tokom svih sezona, on nam dolazi u raznim oblicima i modelima, ali i bojama. Jedna od njih je i u fantastičnoj neutralnoj boji, koju gotovo svaka žena voli, a to je crna.

Crna teksas suknja tako je dobra opcija, jer se može iskombinovati sa tako mnogo drugih boja, a u zavisnosti od samog modela suknje (dužinu prilagođavajte vlastitim preferencijama) i sa tako mnogo drugih komada garderobe.

Diskretni, ali efektni detalj


Jedan od najboljih i najpraktičnijih aksesoara koji (osim što vam pomaže da sve ostane na svom mjestu) “prija” svakoj kombinaciji je kaiš. Ovdje su opcije zaista mnogobrojne, a ukoliko vam je cilj da na veoma lagan način stvorite proporciju i balans između gornjeg i donjeg dijela tijela, onda ga obavezno uvrstite u svoj svakodnevni stajling.

Tanki kaiš sa životinjskim uzorkom veoma je efektan, a vašoj svakodnevnoj kombinaciji može dodati i dašak glamura i lukzusa. I baš se odlično slaže sa teksas suknjom olovka kroja.

Maksi suknja


Naravno, duge ili maksi suknje veoma su poželjne, ali i uvijek veoma moderne pa izuzetak nije ni maksi suknja od teksasa. Jako zgodna za svakodnevne, opuštene prilike, možete je nositi od jutra do večeri, a kombinovati sa raznim komadima garderobe.

Ukoliko baš volite teksas, nećete pogriješiti ni ako je kombinujete i sa teksas jaknom. Naravno, nikada nećete pogriješiti ni ako dodate blejzer, jer se savršeno dobro uklapa i sa suknjom, ali i sa bilo kojim drugim komadom garderobe od teksasa.

Prava poslovna


Teksas suknja je svastrani komad garderobe, a postoje i određeni modeli koje možete nositi čak i na posao. Naravno, to zavisi od par faktora – prvi i osnovni jeste da nemate strogo propisan poslovni dres kod, a drugi je da birate modele koji nisu iscijepani i nemaju na sebi bilo kakve aplikacije.

Teksas suknju, kada su u pitanju poslovne kombinacije, veoma dobro možete iskombinovati sa raznim modelima košulja i bluza te, po potrebi, dodati blejzer ili baloner. Na kraju, omiljene štikle biće odlična završnica ovom poslovnom stajlingu.

Fantastični boho


Boho stil je veoma opušten i privlačan, možete ga nositi u mnogobrojnim prilikama, a jedan od načina da ga dobijete jeste i da omiljenu bluzu u ovom stilu kombinujete sa omiljenom teksas suknjom.

Ovo je moderni boho stil koji može postati još upečatljiviji i zanimljiviji ukoliko odlučite da dodate obuću u nekoj od metalik nijansi (ovo je posebno efektno ukoliko je ostatak kombinacije tamnijih boja).

Suknja i blejzer


Proljetna sezona ima i svoje favorite, a jedna od najpopularnijih kombinacija svakako je ona u kojoj glavu ulogu igraju blejzer i farmerice – nepogrešiva kombinacija koju možete, u zavisnosti od modela farmerica, nositi i u nešto formlanijim prilikama.

S druge strane, veoma dobru kombinaciju dobićete i kada blejzer kobminujete sa teksas suknjom. Jedna od njih je i ova kombinacija suknje olovka kroja, bijele majice i blejzera – jednostavna, a opet moderna i upečatljiva pa samim tim i idealna za mnogobrojne prilike.

Teksas mini suknja na kopčanje


Teksas suknja na kopčanje jedan je od najpopularnijih modela, a možete je pronaći u svim dužinama, bilo da je u pitanju mini, midi ili maksi. Ukoliko birate ovu prvu, možete je kombinovati kao što biste to uradile sa bilo kojom mini suknjom, a možete se odlučiti i za nešto urbaniji stajling.

To možete postići i na veoma jednostavan način, a to je da teksas mini suknji na kopčanje dodate klasičnu bijelu košulju te kobminaciju završite tako što ćete dodati patike. Po potrebi možete dodati i torbu (bilo da je u pitanju sportska ili klasična) te duži blejzer ili pak bomber jaknu.

Visoki struk


Suknje sa visokim strukom idealne su za dame koje žele da izgledaju vizuelno više i vitkije, a u tome vam može pomoći i teksas suknja sa visokim strukom.

Ona je veoma praktična, a možete je kombinovati sa majicama ili košuljama, bilo da odllučite da to budu kraći modeli ili pak oni koje ćete ubaciti u samu suknju. Ukoliko je ovo drugo slučaj, najbolje je da birate kombinaciju tamnijeg donjeg i svjetlijeg gornjeg dijela (ili obrnuto).

Tamni teksas


Ukoliko želite da suknju od teksasa nosite i u poslovne svrhe, onda je najbolje birati modele koji sežu tik ispod koljena i koji su tamnijih boja, mada nećete pogriješiti ni sa svjetlijim modelima koji nemaju aplikacije na sebi ili iscijepane dijelove.

Ovo je idealno za poslovni stajling, a da ne biste izgledale monotono, ovom modelu suknje dodajte dezeniranu košulju ili bluzu. Stajling dodatno učinite još poslovnijim tako što ćete dodati crni blejzer i obuću koja odgovara datim vremenskim prilikama – gležnjerice ili klasične salonke.

Bijela teksas suknja


Bijele farmerice veoma su popularne tokom proljetne i ljetne sezone i jedan su od onih komada garderobe koji vam mogu pomoći da u potpunosti osvježite svoj stajling.

Ništa manje privlačna i popularna nije i bijela teksas suknja, a odradiće isti posao kao i bijele farmerice. Odlična za kombinovanje sa svim drugim bojama, ali i nijansama teksasa (ukoliko se odlučite da joj dodate teksas jaknu).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info