Nevjerovatno moderne proljetne kombinacije za žene sa oblinama

0

Sigurno vam je glavni cilj, kada je riječ o garderobi, da vam uvijek bude udobno u onome što nosite. I tako i treba da bude. Međutim, zašto ne spojiti udobno i moderno? Kako biste to i postigle, neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Trendovske boje


Iako se većina žena koje imaju obline drži podalje od odvažnih boja, to je veoma velika greška. I vama boje stoje odlično, a nikada nemojte bježati od trendovskih nijansi. Ukoliko ipak ne volite svjetlije boje, onda birajte zagasitije tonove.

Tamnija nijansa žute odličan je način da nosite ultra popularnu proljetnu boju, a u kombinaciji sa smaragd zelenom dobijate veoma privlačnu kombinaciju. Dakle, samo naprijed!

50 nijansi teksasa


Teksas je jedan od onih materijala koje možete nositi gotovo u svim prilikama, a veoma lako ga možete iskombinovati i sa klasičnim komadima garderbobe. Međutim, ništa manje nije privlačno ni moderno kombinovanje različitih komada garderobe od teksasa pa ga možete nositi od glave do pete.

Ako odlučite da ga na taj način uvrstite u svoj proljetni stajling, najbolje bi bilo da kombinujete slične nijanse ovog popularnog materijala, jer na taj način sigurno nećete pogriješiti.

Cvjetni dezen


Ima li išta ljepše od cvijeća, a posebno kada je riječ o komadima garderobe sa cvjetnim dezenom? Ovaj popularni print uvijek dolazi u prvi plan tokom proljetne sezone, a možete ga vidjeti (bukvalno) na svim komadima garderobe.

Haljina ukrašena ovim prekrasnim dezenom samo je jedan od načina da ga uvrstite u svoj svakodnevni proljetni stajling, a odlično ćete uraditi ako odliučite da ostatak kombinacije ostane jednobojan odnosno da ne bude dezeniran.

Idemo na posao


Ukoliko postoji prava poslovna haljina onda bismo rekli kako je riječ o ovom modelu – haljina A kroja, čija dužina seže do koljena ili tik ispod njih, a koju možete nositi i u mnogobrojnim drugim prilikama.

Iako se ženama sa oblinama preporučuje uvrštavanje dezena u svakodnevni stajling, kada se radi o poslovnim kombinacijama najbolje bi bilo da se ipak odlučite za jednobojne komade garderobe. Shodno tome, teget ili crna haljina mogu biti odlična opcija, a veoma dobro se mogu iskombinovati sa svim drugim bojama.

I helanke su super


Bez obzira na sve, helanke su veoma udoban komad garderobe, a koji možete nositi u svim neobaveznim situacijama.

Naravno, ovdje je bitno poštovati samo jedno pravilo: gornji dio garderobe mora biti duži (ne bi bilo zgoreg ni da bude i malo širi, jer ćete na taj način najlakše stvoriti proporciju između gornjeg i donjeg dijela tijela. Takođe, to vam može pomoći i da izgledate malo vitkije).

Proljetna svježina


Proljetna sezona idealno je vrijeme da u svakodnevni stajling unesete svijetle i nježne boje, a jedna od najboljih opcija su one iz pastelnog spektra, bilo da je riječ o puder ružičastoj, pastelno plavoj ili pak nekoj sasvim trećoj.

Pomenute boje idealne su za kombinovanje sa bojama iz neutralnog spektra (kao što su crna, bijela i siva), a krajnji rezultat zaista je fantastičan – možete dobiti veoma moderno modno izdanje koje će unijeti svježinu u vaš svakodnevni stajling.

Visoki struk


Komadi garderobe sa visokim strukom uvijek su poželjni, a ono što je bitno napomenuti jeste da vam upravo ovaj kroj može pomoći da izgledate malo vitkije (jer će na najlakši način pomoći da se “uvuče” stomak), ali i par centimetara više.

Lepršava suknja sa visokim strukom posebno je pogodna za dame koje imaju dva problematična područja -stomak i butine. Pored toga, ovaj model suknje možete veoma lako iskombinovati sa rolkama, bluzama, majicama i košuljama.

Kombinezon


Kada je riječ o udobnosti, onda sigurno ne smijemo zapostaviti kombinezon, jer je riječ o jednom od najudobnijih komada garderobe koji možete uvrstiti u svoj stajling. U zavisnosti od samog modela, ovaj komad garderobe možete nositi u svim prilikama pa čak i na posao.

Kada su u pitanju svježiji proljetni dani, možete mu dodati blejzer i baloner, uz obavezne štikle ili pak neki model ravne obuće. Kod toplijih proljetnih dana, kombinezon možete kombinovati i sa otvorenom obućom.

Fantastična suknja


Suknja je, apsolutno, komad garderobe koji veoma rado nosimo, a proljetna sezona nije izuzetak. Međutim, znate li da postoje i modeli koji su baš kao krojeni za vas? Upravo jedan od njih je suknja A kroja, a koja je idealna i za sve prilike.

Možete birati duže ili kraće suknje u ovom stilu, ali ono što svakako preporučujemo jeste da budu dezenirane: na taj način ćete dodatno poboljšati efekat “maskiranja” problematičnog područja, jer se (zahvaljujući dezenu) pažnja ne zadržava samo na jednom mjestu.

Kožna jakna


Ona već odavno nije komad garderobe koji nose samo modne buntovnice i, s punim pravom se može reći, proljetna sezona pomalo je i nezamisliva bez kožne jakne.

U zavisnosti od samog modela, kožnu jaknu veoma dobro možete iskombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe, a to je posebno slučaj kada je riječ o crnoj – odlično se slaže sa svim drugim bojama i s njom nema greške.

Suknja olovka kroja


Svaka zaposlena žena sigurno ima bar jednu suknju olovka kroja. Ona je idealna za poslovne i sve druge formalne prilike, a odlična je za kombinovanje sa bluzama, majicama i košuljama.

Često ćete čuti i kako je zovu najelegantnijom suknjim na svijetu te je istovremeni bitno naglasiti i to da postoji model za svaku figuru – ovdje pogledajte koji model vama najbolje odgovara.

Cigaret pantalone


Suknja olovka kroja jeste najelegantniji model suknje, a kada je riječ o pantalonama, onda pričamo o cigaret modelima – veoma su moderne i popularne, a idealne su za sve prilike te ih, bez problema, možete nositi i na posao.

Apsolutno nikada nećete pogriješiti sa cigaret pantalonama u nekoj od tamnijih nijansi, jer ćete ih dobro iskombinovati sa mnogobrojnim drugim bojama i dobiti veoma moderan stajling idealan za proljetnu sezonu.

Bomber jakna


Proljetna sezona često zahtijeva i određene modele jakni, jer jutra i večeri mogu biti prilično svježi. Bomber jakna popularna je već više sezona, nose je žene svih generacija, a odlično se može uklopiti u bilo koji stajling.

Ono što je kod nje odlično jeste što je možete nositi i u nešto formalnijim prilikama, jer iako se fantastično slaže sa farmericama i drugim komadima garderobe koje nosimo u neformalnim prigodama, jednako dobro je možete iskombinovati i sa suknjom olovka kroja ili nekim drugim elegantnim komadom garderobe.

Blejzer


Najpopularniju proljetnu jaknu sigurno već imate, a ako želite da izgledate trendi, onda birajte modele koji su u nekoj od popularnih proljetnih boja, ali nikada nećete pogriješiti ni sa teget blejzerom.

Što se tiče kombinovanja, blejzer i farmerice su najpopularnija proljetna kombinacija, a koju možete nositi u svim prilikama (u zavisnosti od modela farmerica), ali blejzer se odlično slaže i sa suknjama pa čak i određenim modelima haljina.

Tamne farmerice


Svaka žena sa oblinama trebalo bi da ima bar jedan par tamnih farmerica. Upravo ovaj model može vam pomoći da izgledate vizuelno više i vitkije, a odlično ćete uraditi ukoliko ih kombinujete sa svjetlijim komadima garderobe.

Pored toga, klasične tamne farmerice veoma lako možete uvrstiti i u poslovni stajling, ali naravno pod uslovom da nemate strogo propisan poslovni dres kod.

Proljetni mantil


Baloner je sigurno najpopularniji i najmoderniji proljetni mantil, a već odavno ga nose žene koje imaju stila. Ono što je dobro jeste što on dolazi u više modela, a neki od njih neodoljivo podsjećaju na kapute.

Ovo je veoma svestran komad garderobe koji možete kombinovati sa suknjama, haljinama, pantalonama – ma s čim god poželite! Baloneri u bež nijansama (tamnije i svjetlije) su među najpopularnijima, a vi možete napraviti i mali preokret i birati crni ili pak baloner u nekoj od drugih boja.

Nezaobilazne tufne


Popularne tačkice možete pronaći na svim komadima garderobe (čak i na cipelama), a što se tiče njihove veličine, možda bi bilo najbolje da birate nešto sitnije.

Bluza ili košulja sa sitnim tačkicama idealna je za sve prilike, ali je isto tako veoma lako možete kombinovati sa mnogim drugim komadima garderobe. S druge strane, košulja haljina ukrašena sitnim tufnama odličan je izbor za tople proljetne dane.

Odvažna midi suknja


Neka sve oči budu uperene u vas! Da, birajte midi suknju u nekoj od svjetlijih nijansi, a koja vam može pomoći da izgledate moderno, svježe, privlačno i elegantno.

Unesite boje u svoj svakodnevni stajling, jer vam one pomažu da izgledate mnogo privlačnije i interesantnije! PS: plisirana suknja i dalje je veoma moderna i popularna i sigurno nećete pogriješiti ukoliko odaberete ovaj vanvremenski klasik u nekoj od fantastičnih, svijetlih boja. Žuta je samo jedna od opcija.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info