4 najjednostavnije vježbe za savršeno ravan i zategnut stomak

0

Napokon ste shvatili da je došlo vrijeme da uradite nešto po pitanju tog šlaufa koji izdajnički viri ispod uske majice? Bravo! To je prvi korak ka uspjehu. Druga stvar je takođe veoma bitna, a to je ishrana. Smanjite unos slatkiša i tjestenine, a povećajte unos integralnih žitarica, voća i povrća.

Sada, kada ste sve uradili kako treba, ostaje vam da uđete u formu sa sljedeće četiri jednostavne vježbe koje će vam pomoći da aktivirate uspavane mišiće te upornim radom dovedete svoj stomak do savršenstva.

Spuštanje prstiju na dole


Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima pod uglom od devedeset stepeni. Ruke zategnite i pružite pored tijela. Udahnite te lagano spustite prste prema podu. Zadržite par sekundi, izdahnite pa se vratite u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite dvije serije od po deset ponavljanja.

Izdržaj


Zauzmite položaj za sklek, ali tako što ćete se osloniti na laktove (a ne dlanove). Zategnite noge, leđa i zadnjicu te u tom položaju ostanite petnaest sekundi. Ponovite još tri puta, na svaku seriju dodadavajući  po pet sekundi.

“Brisač”


Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima pod uglom od devedeset stepeni. Ruke ispružite pored tijela. Udahnite i laganim pomijeranjem spustite koljena u desnu stranu. Zatim izdahnite te se vratite u početni položaj. Isto ponovite i na lijevu stranu. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite jednu seriju od deset naizmjeničnih ponavljanja.

Izdržaj na lopti


Kleknite ispred lopte za pilates te gornji dio tijela prebacite preko nje. Dlanovima se oslonite o pod pa donji dio tijela podignite na loptu kako je prikazano na slici. Stegnite i izravnajte leđa te gledajte ravno ispred sebe. Kada dovedete tijelo u potpunu ravan, zadržite se u tom položaju trideset sekundi. Možete dodatno stiskati mišiće zadnjice, stomaka i donjeg dijela leđa. Vježbu ponovite još dva puta.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info