Ovo su najpopularnije baletanke ovog proljeća

0

Kao svake proljetne sezone, tako i ove, laganija obuća izbija u pravi plan, a što se tiče popularnosti, baletanke su nenadmašne. Veoma lagane i udobne, tako rado ih nosimo u svim prilikama, a sljedeća tri modela su među najpopularnijim ovog proljeća.

Boja kože


Baletanke boje kože (ili nude baletanke) zaista su odlične, jer se bez problema mogu kombinovati sa svim drugim bojama (imajući u vidu da se radi o neutralnoj nijansi), a mogu vam pomoći i da vam noge izgledaju i nešto duže (ukoliko birate model sa špicem, onda vam noge mogu izgledati i tanje).


Pored toga, baletanke boje kože možete nositi i u svim prilikama, bilo da je riječ o poslu ili neobaveznim izlascima, a što se tiče kombinovanja, opcije su raznovrsne – od pantalona i bluze preko farmerica i majice do suknje i košulje.


Naravno, baletanke boje kože odlične su i u kombinaciji sa srodnim bojama, jer na taj način možete postići da vaša cjelokupna figura izgleda vitkije. Još jedan trik koji vam može u tome pomoći jeste i da ovaj model baletanki kombinujete sa komadima garderobe koji imaju visoki struk.

Dezenirane


Nemojte nikada potcijeniti dezenirane komade garderobe, jer vam upravo oni mogu pomoći da na veoma jednostavan i jedinstven način osvježite svoj stajling. Isti je slučaj i kada je riječ o dezeniranim modelima obuće pa su upravo dezenirane baletanke jedan od najmodernijih modela koje možete nositi ove proljetne sezone.


Ovdje postoji više opcija, bilo da se radi o životinjskom printu (u svakom slučaju, preporuka je leopard ili zebra print), a jednako su moderni i popularni modeli koji su ukrašeni cvijećem, tufnama ili nekom drugom vrstom dezena.


Kada je riječ o dezeniranim baletankama, ovdje bi bilo mudro da se pridržavate samo jednog pravila, a to je da ostatak kombinacije ne bude dezeniran. Eventualno možete dodati još jedan ili maksimalno dva dezenirana aksesoara, a koji se slažu sa dezenom baletanki (recimo, kaiš ili torba).

Puder ružičaste


Još jedna prilično neutralna nijansa, a koja posebno dolazi do izražaja tokom toplije sezone. Puder ružičaste baletanke možete nositi u svim prilikama, a veoma su privlačne i ženstvene.


One su idealne za kombinovanje sa svim drugim bojama, jer je riječ o nijansi koja nije napadna, a veoma dobro dolazi do izražaja u kombinaciji sa svjetlijim, ali i tamnijim nijansama.


Što se tiče samog modela, birajte onaj koji odgovara vašim ličnim preferencijama, a među popularnijima su modeli puder ružičastih baletanki sa kaišićima (neodoljivo podsjećaju na sandale) i pertlama koje stvaraju iluziju čipke.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info