30 proljetnih haljina za 30 dana proljeća

0

Tako ženstvena i privlačna, haljina je komad garderobe koji tako rado nosimo tokom svih sezona. Naravno, proljeće definitivno nije izuzetak, a kako biste i ove proljetne sezone izgledale veoma moderno, privlačno i ženstveno, neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Proljetno cvijeće


Ah, to divno proljeće i njegovo cvijeće! Svuda je oko nas i sigurno ne postoji žena kojoj upravo cvijeće neće izmamiti osmijeh na lice. A da biste stalno uživale u njemu tokom proljetne sezone, odlučite se za proljetnu haljinu sa cvjetnim uzorkom.

Ovo je najpopularniji uzorak, bez obzira na sezonu, a haljina je svakako jedan od najboljih načina da ga uvrstite u svoj svakodnevni stajling. Naravno, ovdje možete dodati i jednobojni blejzer ili kožnu jaknu, posebno tokom svježijih proljetnih dana.

Mala bijela haljina


Mala crna haljina neprevaziđeni je komad garderobe koji možete nositi baš u svim prilikama. Međutim, ovog proljeća odlučite se za jednako privlačnu i popularnu opciju (koju, takođe, možete nositi u svim prilikama), a to je mala bijela haljina.

Postoje mnogobrojni modeli ove popularne haljine, a ako vam je cilj da izgledate što ženstvenije i romantičnije, onda je najbolja opcija da birate modele koji na sebi imaju detalje od čipke ili karnere. A, da sve ovo izgleda ultra moderno i privlačno, cjelokupnoj kombinaciji dodajte žuti blejzer (možete i neki drugi, ali žuti će vas sigurno izdvojiti iz mase, a ujedno je i najpopularnija proljetna jakna).

Najnježnija boja


Sa proljećem uvijek u prvi plan do izražaja dolaze i nježne i oku prijatne boje. Tako je i ovog proljeća, a jedna od najpopularnijih boja je puder ružičasta. Riječ je o veoma privlačnoj i blagoj nijansi, a koja odgovara svim prilikama.

Možete je pronaći gotovo na svim komadima garderobe, a ni haljine nisu izuzetak. Haljina u puder ružičastoj nijansi odličan je način da postignete veoma moderan i elegantan stajling (naravno, u zavisnosti od modela haljine), ali i da istovremeno izgledate veoma moderno i trendi.

Transparentno


Proljetne haljine prave se od nešto laganijih materijala, a sigurno ćete naići i na modele koji imaju par prozirnih dijelova. To su najčešće modeli koji su mješavina tila i drugih materijala, a veoma su zgodni za svečanije prilike.

Haljina sa prozirnim dijelovima pomoći će vašoj proljetnoj kombinaciji da “prodiše” i odiše urbanim stilom, ali nemojte pretjerivati – dovoljno je da prozirini budu samo rukavi ili manji dio iznad dekoltea, jer sigurno ne želite da izgledate vulgarno.

Omiljena crvena

Ova prekrasna boja će vas uvijek dovesti u centar pažnje, bez obzira na to o kojem komadu garderobe je riječ i bez obzira na to da li je riječ o svjetlijoj ili tamnijoj nijansi crvene.

Često je rezervisana za žene koje imaju samopouzdanja, a crvena haljina bukvalno je komad garderobe za kojim se svi okreću. Možda je i ne možete nositi u svim prilikama, ali činjenica je da ćete uvijek privući pažnju kada je nosite.

Razigrane tačkice


Tufne su zaista odlične, jer odgovaraju svim prilikama. Naravno, haljina je samo jedan od načina da ih uvrstite u svoj stajling ovog proljeća, a što se tiče modela, birajte onaj koji najbolje odgovara vašim preferencijama.

Doduše, sa midi ili maksi haljinom na tufne sigurno nećete pogriješiti, jer ih možete nositi u formalnim, ali i u opuštenim prilikama. Što se tiče obuće i aksesoara, odlično ćete postupiti ukoliko dodate one koji su boje tufni.

Prava poslovna


Haljine veoma rado nosimo i na posao, ali tu je ipak potrebno obratiti pažnju na par stvari. Prije svega, to nikako ne bi smjele biti dekoltirane haljine (diskretni V izrez zaista je dovoljan). Takođe, potrebno je obratiti pažnju i na dužinu haljine pa, shodno tome, idealna opcija je haljina čija dužina seže ispod koljena ili do pola lista (midi haljina).

Što se tiče boja, možda je i najbolja opcija neka od pastelnih nijansi (jer će se najbolje uklopiti u poslovno okruženje te nećete previše odudarati od okoline), a sa puder ružičastom sigurno nećete pogriješiti.

Skoro pa ljeto


Sa prvim toplim danima, na scenu stupaju i komadi garderobe sa prugama. Iako ih rado nosimo tokom svih sezona, ipak su najzastupljeniji tokom ljeta, ali i tokom toplih, proljetnih dana. Jedan od načina da ih nosite tokom ove proljetne sezone jeste da birate haljinu na pruge.

Ovo je veoma privlačan model, a neodoljivo će vas podsjetiti na duge ljetne dane. Ukoliko birate haljinu koja ima bijelu podlogu, a preko koje se prostiru tamnije pruge, dobićete mornarski stil koji možete upotpuniti pomoću štikli u boji i manje torbe.

Zanimljivi print


Haljine sa zanimljivim printovima uvijek su odličan izbor, a ako birate modele koji na sebi imaju motive nekog grada, mora ili savremene atrakcije, to vam može pomoći da vaš cjelokupni stajling izgleda veoma moderno, upečatljivo i jako interesantno.

S obzirom na to da su printovi sami po sebi dovoljni da vam osvježe stajling, nema potrebe da ih miješate sa drugim dezeniranim komadima garderobe (možda je čak i najbolje da oni budu jednobojni), ali ako baš ne možete da odolite, baletanke sa printom odlična su opcija.

Za sve prilike


Lagana proljetna haljina idealna je za toplije dane, ali i za sve prilike. Kako bi to zaista bilo tako, najbolje je da birate midi haljinu dugih rukava. I, neka ti rukavi budu malo opušteniji (izbjegnite opciju uskih rukava), jer ćete na taj način samo poboljšati cjelokupni utisak.

A ako vam je cilj da to izgleda ultra ležerno, ali i dalje jako sofisticirano i moderno, onda birajte model kod kojeg su rukavi blago prozirni. Midi haljina zaista je odlična opcija za sve prilike, a posebno kada je riječ o modelima koji imaju diskretniji V izrez (tada je možete nositi i na posao).

Čipka


Bez obzira da li je ona samo mali detalj ili čini sveukupni materijal od kojeg je komad garderobe napravljen, čipka je veoma privlačna i poželjna, a posebno tokom toplijih proljetnih dana (ništa manje nije popularna ni tokom ljeta).

Ukoliko birate haljinu od čipke, bilo bi dobro da obratite pažnju na to da ona ne otkriva previše (dakle, birajte modele koji imaju postavu na najbitnijim dijelovima). Ovaj model haljine veoma lako možete uvrstiti u svakodnevni proljetni stajling, a što se tiče stilizovanja imajte na umu da je čipka veoma raskošan materijal te da je dovoljno tek par, diskretnijih aksesoara.

Haljina na preklop


Haljine na preklop veoma su popularne tokom proljetne i ljetne sezone, a veoma su privlačne i funkcionalne. Upavo njihov podesivi struk ono je što ih izdvaja u odnosu na ostale modele haljina, a mogu vam pomoći da na veoma lagan način stvorite balanas između gornjeg i donjeg dijela tijela te da ujedno izgledate i malo vitkije.

Ovo se posebno odnosi ukoliko se odlučite za modele čija dužina seže tik ispod koljena (svakako je poželjno da to bude malo duža haljina, jer haljine na preklop uglavnom imaju izraženiji dekolte pa je proporcija između dekoltea i dužine veoma bitna).

Pikaso


Naravno da uvijek možete birati haljine koje su pravo malo umjetničko djelo, a to ćete postići ukoliko se odlučite za modele zanimljivih printova. Možda ih nećete moći nositi u poslovne svrhe, ali sigurno hoćete u svim neobaveznim prilikama.

Ono što je sigurno jeste da ćete odmah privući pažnju, a što se tiče kombinovanja, nabolje je da birate jednobojne jakne (bilo da je u pitanju blejzer, teksas ili neka druga proljetna jakna), jer sigurno vam nije cilj da izgledate nezgrapno ili prešareno.

Prozirni dijelovi


Ovo izgleda dosta neobično, ali je veoma moderno. Haljina sa prozirnim dijelovima može vam pomoći da u potpunosti osvježite proljetni stajling, a siguran je znak da ćete se izdvojiti iz gomile.

Kao što smo već napomenuli, nema potrebe da se pretjeruje pa je najbolje birati modele gdje prozirni dijelovi blago otkrivaju određene dijelove tijela, kao što su noge ili manje “količine” gornjeg dijela.

Najoptimističnija boja


Možete je voljeti ili ne voljeti, ali žuta je jedna od najpopularnijih proljetnih. Tako svježa i nježna, možete je nositi u svim prilikama, ali i kombinovati sa svim bojama iz neutralnog spektra. Ukoliko se ovog proljeća odlučite za žutu haljinu, onda je to pun pogodak: nosićete trendovsku boju koja će vam pomoći da izgledate veoma moderno.

Možete je kombinovati sa blejzerima i kožnim jaknama, a ako vam je cilj da to bude ultra privlačno i moderno, neka to bude crna kožna jakna ili sivi blejzer. Nećete pogrešno uraditi ni ako se odlučite za bijeli blejzer ili teget teksas jaknu.

Košulja, a haljina


Jedna od najjednostavnijih kombinacija za proljetnu sezonu svakako je kombinacija farmerica, košulje i blejzera. Međutim, isto tako je veoma jednostavna, ali još efektnija, košulja haljina. Ovaj model haljine idealan je za toplije proljetne dane, a možete je nositi i na posao i u svim drugim neformalnim prilikama.

Što se tiče stilizovanja, dodajte torbu i zanimljive štikle, a kada su u pitanju malo svježiji dani, kožna jakna odlična je opcija. Takođe, nećete pogriješiti ni ako se odlučite za baloner koji će pratiti dužinu haljine ili strukirani blejzer.

Plisirana haljina


Plisirana suknja definitivno je jedan od najpopularnijih proljetnih komada garderobe, ali ništa manje nije popularna ni plisirana haljina. Ona je veoma ženstven komad garderobe koji odgovara svim prilikama, a posebno je poželjna za večernje izlaske ili formalne večernje prilike.

Može se reći i da je veoma raskošan komad garderobe koji vam pomaže da izgledate veoma elegantno i ženstveno, a jedan od najboljih proljetnih modela je plisirana midi haljina sa rukavima.

Haljina A kroja


Ukoliko vam je cilj da na veoma lagan način prikrijete problematične dijelove tijela, koji vas pomalo čine i neisgurnima, birajte haljinu A kroja sa cvjetnim dezenom. Ovo je haljina koja vam može pomoći da vizuelno izgledate vitkije, a njen (strateški postavljen) dezen će skrenuti pažnju sa najproblematičnijih dijelova tijela.

S obzirom da je riječ o proljetnoj sezoni, sigurno nećete pogriješiti ukoliko birate model sa dugim rukavima,  koji će samo dodatno zaokupiti pažnju i pomoći vam da izgledate i osjećate se fantastično.

Bez ramena


Naravno da ćete tokom toplih proljetnih dana željeti da pokažete ta divna ramena, ali i ovdje je riječ o “strategiji” (zapamtite: moda uvijek ima rješenje za sve). Ukoliko birate haljine bez ramena, one vam pomažu da na najjednostaviji način privučete pažnju na gornji dio tijela, a što je posebno bitno uoliko imate izraženije butine ili ako vam je struk jedno od problematičnijih područja.

Da bi to bilo što upečatljivije, dodajte i par aksesoara, ali najbolje je da oni budu što diskretniji: primjera radi, tanki lančić sa malim privjeskom odlična je opcija, jer će još više privući pažnju na gornji dio tijela.

Karirano


Karirani komadi garderobe veoma su zgodni za svakodnevne prilike i iako su najpopularniji tokom jesenje sezone, bez problema ih možete uvrstiti i u svoj proljetni stajling.

Ukoliko birate haljine ukrašene ovim dezenom, a koje sežu tik ispod koljena ili čija se dužina završava na koljenima, onda taj model možete nositi i u poslovne prilike. Ovo je veoma moderan dezen te je i jedan od najpoželjijih kada su u pitanju poslovne prilike.

Boho šik


Taj divni boho stil! Uvijek ga tako rado nosimo, a posebno smo skloni da ga uvrstimo u svakodnevni stajling tokom toplijih proljetnih i ljetnih dana. Jedan od načina da ovaj vanvremenski stil nosite tokom ove proljetne sezone jeste da birate haljinu koja ima određene boho detalje.

Karakteristični dezen (čitajte: neponovoljivo cvijeće) garancija je veoma upečatljivog stajlinga, a sam kroj haljine idealan je za toplije proljetne dane. Ukoliko birate modele na kopčanje, poželjno je da dekolte ne bude predubok, posebno ukoliko imate izraženo poprsje.

Mini haljina


Mini haljine nam dolaze u mnogobrojnim modelima i dezenima, a ako se ove proljetne sezone odlučite za lepršavu opciju, nema tog događaja na koji je nećete moći nositi. Veoma privlačna i jako moderna, plisirana mini haljina stil je koji odgovara svim neformalnim prilikama.

Jedan od najboljih dezena svakako je cvjetni, a ako vam je cilj da uvijek budete u centru pažnje, onda je crvena mini haljina pun pogodak. Ovdje možete dodati i blago strukiranu kožnu jaknu ili kožnu jaknu ravnih linija, kako biste izgledale što modernije i privlačnije.

Par slojeva


Često ćete vidjeti i haljine koje imaju dva različita poruba, a u većini slučajeva riječ je o “slojevitim” modelima. O čemu se zapravo radi? Preko baznog sloja prebačen je sloj od tila koji je malo duži, a koji haljini daje veoma ženstven i privlačan stil.

A, kao što nam je već poznato, cvjetni uzorak je najpopularniji i najženstveniji pa onda, upravo, birajte haljinu sa tim uzorkom. Ovaj model haljine zaista je idealan za sve prilike, a veoma ga lako možete kombinovati skoro sa svim proljetnim modelima jakni.

Za svaki dan


Naravno da postoje i modeli haljina koje možete nositi baš svaki dan i baš u svim prilikama, a potrebno je obratiti pažnju na dužinu i kroj haljine.

Blago plisirana haljina čija dužina seže tik ispod koljena sigurno je jedan od tih modela, a ovog proljeća birajte model sa rukavima. Što se tiče boje, nećete pogriješiti sa bilo kojom, ali je činjenica da su nijanse žute pravo osvježenje.

Neutralna vatra


Neutralne boje uvijek su odlična opcija, jer ih možete nositi u svim prilikama. Međutim, mana im je što ukoliko se dobro ne iskombinuju mogu stvoriti potpuno neupečatljivo modno izdanje.

Kako nam to sigurno nije cilj, jedan od načina na koje ih možete nositi ovog proljeća, a da izgledate fantastično, jeste da birate komade garderobe neutralnih nijansi koji su ukrašeni vatrenim bojama. Haljina je samo jedan od njih.

Svakodnevni stil


Ukoliko baš i niste žena koja voli da eksperimentiše sa svjetlijim bojama, onda je najbolje da se držite neutralnog spektra boja. Sa crnom i bijelom sigurno nikada ne možete pogriješiti, a najbolje od svega jeste što se na tržištu mogu pronaći mnogobrojni modeli haljina koji su u tom “fazonu”.

Ipak, ovdje bi bilo dobro da ipak unesete malo svježine u cjelokupni stajling, a neka to onda bude pomoću aksesoara. Puder ružičata prilično je neutralna nijansa, a ovoj crno-bijeloj kombinaciji dodajte štikle u pomenutoj pastelnoj boji i izgledaćete fenomenalno.

Voće


Iako volite dezenirane haljine, ipak biste htjele da se malo izdvojite iz mase i preskočite populano cvijeće i tufne? Nije to uopšte tako teško! Evo, primjera radi, zašto ne odabrati haljinu sa višnjama ili trešnjama?

Veoma zanimljiva i privlačna, garancija je da nećete ostati neprimijećene, a možete je nositi u mnogobrojnim prilikama (možda čak i na posao). Dodajte jednobojni blejzer ili baloner i spremne ste da vas svi primijete, ali i da se osjećate veoma ženstveno i poželjno.

Kimono haljina


Klasični kimono, koji su nosili i muškarci i žene u drevnom Japanu i koji je i dio japanske narodne nošnje, dobio je svoju moderniju verziju. Naime, riječ je o haljinama koje prate linije klasičnog kimona, ali su znatno kraće pa ćete najćešće naći modele čija dužina seže do koljena ili do pola lista.

Ovo je veoma privlačan model haljine, a idealan je za sve neformalne prilike (mada su modeli do pola lista odlični i za poslovne prilike). Sve u svemu, kimono haljinu možete veoma lako uvrstiti u svoj proljetni stajling, a dovoljno je dodati tek par aksesoara da ovaj stajling učinite veoma upečatljivim.

Uvijek opuštena


Duga haljina sa razigranim volanom u donjem dijelu idealna je za sve neobavezne prilike, a jedan je od onih modela koji će vam pomoći da izgledate veoma opušteno i ležerno.

Veoma je lagana za kombinovanje sa svim modelima proljetnih jakni, a ako želite da postignete veoma opušten stil, onda birajte uvijek popularnu teksas jaknu. Takođe, bitno je napomenuti da će porubi različnitih dužina vašim nogama pomoći da vizuelno izgledaju duže, a malo suptilniji dekolte će cjelokupnom stilu dati i nježniji i ženstveniji izgled.

Mrežasti dijelovi


Čipka je veoma popularan materijal koji možete nositi gotovo u svim prilikama. Ipak, jednako su popularni i poželjni i materijali koji samo podsjećaju na čipku, a riječ je o mrežastim dijelovima koji stvaraju različite vrste dezena.

Na ovoj haljini to je cvjetni dezen, mada postoje i modeli sa geometrijskim oblicima. Ovo je veoma privlačan i moderan model haljine, a idealan je za večernje izlaske, kafu sa prijateljicama, obavljanje mnogobrojnih, svakodnevnih obaveza… Ma, nosite je gdje god poželite, jer sigurno nećete pogriješiti, a izgledaćete veoma privlačno i moderno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info