Ovo su najpopularnije cipele ovog proljeća

0

Koliko god mi to pokušavale, činjenica je da cipela nikad dosta, čak i onda kada imamo koji par više! Da, sigurno ćete se složiti s nama, a kada je riječ o proljetnoj sezoni, sve je u znaku sljedećih pet modela plus jedno iznenađenje.

Baletanke s mašnom


Baletanke su uz nas s prvim znacima proljeća i često ih nosimo sve do kraja jeseni. Naravno, do tada promijenimo više pari, a ove proljetne sezone vraćamo se jednostavnosti i biramo baletanke s mašnom, bilo da se radi o modelima koji imaju mašnu načinjenu od pertli ili onu koja je puna i čvršća.


Baletanke možete kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe, a kada je riječ o ravnoj obući, one su definitivno najpopularaniji model. Takođe, možete ih nositi od posla do neobaveznih prilika, sve u zavisnosti od prilike i stajlinga koji želite da dobijete.


Udobne i veoma funkcionalne, ovdje postoji više modela koji nam dolaze u raznim bojama, a vi uvijek birajte one koje se najbolje uklapaju u vaš svakodnevni stajling. Ukoliko ste žena koja voli ovaj model obuće, sigurno nećete propustiti ni ovu proljetnu sezonu, a da omiljene cipelice ne dodate u svoj modni aresenal.

Životinjski dezen


Možete ih voljeti ili ne, ali činjenica je da su cipele (kao i drugi modeli obuće) sa životinjskim dezenom među najpopularnijima tokom svih sezona, a proljeće svakako nije izuzetak. Ovdje postoji više opcija, a ne možete pogriješiti sa bilo kojom, jer vam svaka može pomoći da kobminaciju podignete na jedan viši nivo, moderniji naravno.


I ne samo to, cipele ukrašene životinjskim dezenom mogu vam pomoći da od sasvim obične kombinacije dobijete fenomenalnu te i da joj dodate i malu dozu glamura i luksuza. Naravno, ovdje je bitno ne pretjerivati pa je obično najbolje birati samo obuću i, eventualno, još jedan komad garderobe sa životinjskim dezenom u sklopu jedne kombinacije.


Kada je riječ o samom dezenu, već rekosmo kako su opcije mnogobrojne i kreću se od zmijske kože do dezena koji je inspirisan kožom krokodila. Naravno, dezen leopardove kože i dalje je jedan od najpopularnijih, ali i najjednostavniji za kombinovanje. U svakom slučaju, cipele sa životinjskim dezenom pun su pogodak i ovog proljeća.

Bijele patike


Ovo je ono iznenađenje koje spomenusmo u uvodu. Tehnički rečeno, ovdje nije riječ o cipelama, ali riječ je o modelu obuće koji je tako udoban i svestran da se može uklopiti gotovo u bilo koji stajling. To je odlično iz više razloga, a jedan od glavnih je taj što je riječ o veoma laganom modelu obuće koji može nositi svaka žena.


Kada je riječ o samim patikama, bilo koji model bijelih jednostavno je i više nego poželjan za ovu proljetnu sezonu – mogu se kombinovati sa svim drugim bojama, a istovremeno će vam na najjednostavniji način osvježiti stajling, kao nijedne druge patike.


I još da dodamo i ovo: patike su veoma svestrane i već odavno ih nosimo sa komadima garderobe za koje smo mislile da to neće biti nikada moguće – sa suknjama, haljinama pa čak i odijelima. Sve je veoma moderno i veoma poželjno, a o udobnosti da ne govorimo.

Štikle boje kože


Ako vam je cilj da vaša silueta izgleda više i vitkije, onda je obuća boje kože baš za vas. Naravno, štikle boje kože pun su pogodak u svim prilikama, veoma su nenametljive i možete ih veoma lako uklopiti u bilo koji stajling.


Štikle boje kože veoma lako se kombinuju sa svim drugim bojama, jer je riječ o modelu obuće koji je neutralne boje, a izdužiće vam noge kao nijedan drugi model obuće. Odlično se slažu s pantalonama, haljinama, suknjama – ma, nosite ih s čim god poželite i sigurno nećete pogriješiti!


Takođe, ono što je dobro jeste i to da je ovo model obuće koji možete nositi u svim prilikama, a jedino bi bilo poželjno da samo visinu pete prilagođavate datoj prilici. Naravno, potrebno je voditi računa i o tome da štikle budu što udobnije, imajući u vidu kako ćete u njima provesti dobar dio dana pa su vam na raspolaganju: stileto štikla, blok peta, klasične salonke…

Mokasine u boji


Udobne i elegantne, mokasine su model obuće koji je tako poželjan tokom proljetne sezone. Ako birate model u nekoj od neutralnih boja, veoma lako ćete ih upariti sa svim komadima garderobe, ali ove sezone ipak podignite svoju svakodnevnu kombinaciju na jedan viši nivo tako što ćete joj dodati mokasine u boji.


Ono što je tako dobro kod mokasina jeste da ih veoma lako možete uklopiti gotovo u svaki stajling, ali ipak je potrebno pomenuti kako se one najbolje slažu sa pantalonama i farmericama pa ih možete nositi i u poslovnim i u neformalnim prilikama.


Zelene, crvene, žute ili srebrne – apsolutno je nebitno koja je boja u pitanju, jer su sve jednako popularne i poželjne, a mogu vam pomoći da osvježite svoj proljetni stajling na najljepši mogući način.

Espadrile


Iako su veoma popularne tokom ljetne sezone, espadrile su jednako poželjne i tokom toplijih proljetnih dana. Veoma udobne i moderne, možete ih nositi od jutra do večeri, a iako postoji više modela ovog vanvremenskog klasika, ravne su i dalje među najpopularnijima.


Ono što je veoma dobro kod espadrila jeste da su veoma udobne, a možete ih kombinovati kao što biste to uradite sa svim drugim modelima ravne obuće. One su i veoma elegantne te vam mogu pomoći da dobijete pregršt privlačnih kombinacija koje su idealne za mnogobrojne prilike.


Iako se one najčešće kombinuju sa raznim modelima pantalona i farmerica, nećete pogriješiti ni ako ih kombinujete sa plisiranom suknjom ili midi haljinom. Što se tiče boje, ovdje takođe postoje mnogobrojne opcije, mada se za proljetnu sezonu preporučuju espadrile u nekoj od neutralnih nijansi, bilo da je riječ o crnim, bež ili pak bijelim ili teget.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info