m:tel tradicionalno podržao plivače

0

Za vikend 30. aprila i 1. maja, u Banjaluci je održan XIII po redu Međunarodni plivački miting, u organizaciji Akademskog plivačkog kluba “22. APRIL”. 

Međunarodna manifestacija koja je u svijetu sportskog plivanja izrasla u jedno od najvećih takmičenja u regionu, tradicionalno se organizuje u okviru obilježavanja Dana Grada Banjaluka, a održava se na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

Zahvaljujući ovom takmičenju, u proteklih deset godina Banjaluka je ugostila više od 5.000 takmičara iz zemlje regiona i Evrope, a ove godine okupila je 415 takmičara iz sedam zemalja. I ovoga puta, na takmičenju su oboreni brojni nacionalni rekordi i isplivane norme za evropska i svjetska takmičenja. S tim u vezi, upravo ovo takmičenje predstavljalo je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a isplivano je devet B normi za odlazak na ovo prvenstvo u  Budimpešti.   

Promoter ovogodišnjeg takmičenja je reprezentativka Srbije i vicešampion Evrope Anja Crevar, a učestvovali su osvajači svjetskih i evropskih medalja Velimir Stjepanović i Lana Pudar, i slovenačka olimpijka Janja Šegel. 

Takmičenje je se održano po pravilima LEN i FINA, u skladu sa pravilima Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine, a kompanija m:tel je pružila svesrdnu podršku i ovom važnom sportskom događaju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info