Tajna je u razdjeljku: 4 savršene frizure za samo 10 minuta

0

Čak iako ste trenutno prezadovoljne svojom frizurom, gotovo sigurno će vam dosaditi nakon nekog vremena.

Ako niste spremne za drastičnu promjenu, možda biste trebale pokušati da uradite nešto novo, ali bez skraćivanja ili farbanja kose. Donosimo četiri predivne frizure koje možete napraviti za manje od deset minuta. I da, tajna je u razdjeljku!

Razdjeljak na sredini i lokne sa strane


Napravite razdjeljak na sredini glave. Nakon toga uzmite figaro ili peglu za kosu te napravite krupne lokne. Ako želite vizuelno da proširite usko lice, kosu izvijte prema van.

Ali, ako želite da prikrijete prenaglašene jagodice, kraći dio kose uvijte prema unutra. Pramenove kose koji padaju ispod brade, izvijte vani. Na ovaj način ćete, takođe, vizuelno smanjiti prenaglašeno čelo.

Razdjeljak sa strane i nježne lokne


Napravite razdjeljak sa jedne strane te ostatak kose  prebacite na drugu stranu. Zatim figarom ili peglom za kosu napravite nježne, ali krupne lokne.

Ova frizura odličan je izbor ako idete na zabavu ili poslovni ručak. Ona odgovara svim oblicima lica, predstavlja klasiku i jednostavna je za održavanje.

Zalizana kosa sa razdjeljkom na sredini


Napravite razdjeljak na sredini glave te kosu detaljno počešljate. Nakon toga je ispeglajte peglom za kosu. Prednji dio kose stavite iza ušiju te pričvrstite ukosnicama.

Ostatak kose prebacite preko ramena. Na prednji, zalizani dio, nanesite vosak ili gel za kosu, a zatim cijelu frizuru učvrstite lakom.

Kosa prebačena na jednu stranu


Pripremite kosu tako što ćete nakon pranja na nju nanijeti sredstvo za povećanje volumena. Zatim glavu spustite prema naprijed te kosu prebacite preko glave. U tom položaju osušite kosu  fenom. Kada je osušite, podignite glavu te napravite razdjeljak sa strane. Ostatak kose prebacite na drugu stranu.

Ako je potrebno, pojedine pramenove dodatno popravite figarom. Kada je frizura gotova, učvrstite je sa malo laka za kosu. Ova frizura se može nositi i po danu i uveče. Jednostavna je za napraviti, a izgleda savršeno.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info