Proljetna moda: 30 ideja koje će vas oduševiti

0

Proljeće je prilično prevrtljivo godišnje doba, ali to ne znači da ne možete izgledati prekrasno, a da vam ujedno bude veoma udobno. Donosimo trideset fantastičnih kombinacija koje možete nositi tokom proljetne sezone.

Teksas i teksas


Teksas je veoma zahvalan materijal za kombinovanje, a osim uvijek popularnih farmerica i ostali komadi garderobe od ovog materijala veoma su popularni i moderni (bilo da se radi o suknjama, košuljama ili jaknama).

Veoma lako ga možete kombinovati sa svim drugim materijalima, a nećete pogriješiti ni ako kombinujete dva komada garderobe od teksasa (bilo da se radi o kombinaciji teksasa istih boja – monohromatski stil – ili kombinovanju svjetlijih i tamnijih nijansi).

Široke pantalone


Široke pantalone (često ćete čuti i naziv palazzo pantalone) veoma su popularne tokom proljetne i ljetne sezone. Možete ih nositi u svim prilikama, ali one odgovaraju i svim oblicima tijela.

Što se tiče kombinovanja, imajući u vidu da je riječ o širokom komadu garderobe, najbolje je da gornji dio kombinacije bude nešto uži (to možete postići tako što ćete obući majicu uz tijelo ili strukirane modele košulja).

Puder ružičasta


Ova nježna nijansa ružičaste boje zaista je idealna za proljetnu sezonu, a može se kombinovati sa svim drugim bojama (može se reći da se ona ponaša poput neutralne nijanse).

Tako blaga i privlačna, sigurno će osvježiti vaš proljetni stajling, a odlično ćete izgledati bez obzira koji komad garderobe da birate. Majica ili bluza u puder ružičastoj nijansi svakako je odlična opcija.

Bijele farmerice


Bijele farmerice komad su garderobe koji vam može pomoći da u potpunosti osvježite stajling. Veoma praktične i funkcionalne, ako birate klasične modele, možete ih nositi i na posao.

Međutim, ukoliko vam je cilj da dobijete nešto ležerniji stajling, onda su iscijepane bijele pantalone odličan izbor. Kombinujte ih isto kao što biste to uradile sa klasičnim farmericama.

Crne pantalone


Crne pantalone su veoma praktične, jer ih možete nositi u svim prilikama. Zaista, svaka žena bi trebalo da ima bar jedan par ovih pantalona, a bitno je napomenuti da ovdje postoji više modela (vi birajte onaj koji vam najbolje odgovara).

S obzirom da ih možete nositi u svim prilikama, ostatak kombinacije prilagođavajte prilici u kojoj želite da ih nosite.

Baloner


Ovaj proljetni kaputić već odavno je rezervisan za žene koje imaju stila. Veoma lako ga možete uvrstiti u proljetni stajling, a on je odličan i za slojevito oblačenje.

Što se tiče kombinovanja, baloner se veoma dobro slaže sa suknjama i haljinama (posebno kada je riječ o suknjama A kroja ili suknjama olovka kroja), ali i sa klasičnim pantalonama i farmericama.

Žute pantalone


Pantalone u boji odličan su način da vaš stajling izgleda svježije i upečatljivije, a žute su sigurno odličan izbor kojim to možete postići.

Žuta je odlična za kombinovanje sa svim tamnim nijansama i nijansama neutralnog spektra (crna, siva, smeđa…), mada se jako dobro slaže i sa određenim svjetlijim bojama (nijansa breskve samo je jedna od njih).

Tregerice


Bez obzira da li birate modele od teksasa ili somota, tregerice su veoma udobne, a istovremeno jako moderne.

Možete ih veoma lako kombinovati sa majicama i jaknama, ali nećete pogriješiti ni ako odlučite da ih kombinujete sa laganim vesticama ili kardiganima. Što se tiče obuće, potrebno je da obratite pažnju na trenutne vremenske prilike, a klasične štikle ili sandale odličan su izbor.

Crvene štikle


Ukoliko vam je cilj da na veoma jednostavan način osvježite svoj proljetni stajling (ali i da vas svi primijete), onda su crvene štikle fantastičan izbor.

Možete ih kombinovati sa svim drugim komadima garderobe, a ako želite da se u potpunosti istaknete, onda neka ostali komadi garderobe budu u nešto tamnijim, klasičnim nijansama.

Džemper i košulja


Zaista, kombinacija koja je idealna za svježije proljetne dane, a koja je veoma udobna i efektna. Lagani džemper sigurno će vam pomoći da se osjećate veoma ugodno tokom svježijih dana, a košulja je komad garderobe s kojim nikada ne možete pogriješiti.

Ova dva komada garderobe možete kombinovati sa farmericama, pantalonama ili suknjama (čak i sa helankama), a što se tiče obuće, gležnjerice, sandale ili klasične štikle su pun pogodak.

Kožna suknja


Komadi garderobe od kože uvijek su popularni. Ovdje se prvenstveno misli na kožne jakne koje su neprolazni stil, ali jednako su moderni i poželjni i drugi komadi garderobe od ovog materijala, bilo da se radi o pantalonama, helankama ili suknjama.

Kožna suknja je idealna za mnogobrojne prilike, a ako birate kožnu suknju olovka kroja, možete je kombinovati sa mnogobrojnim modelima bluza i košulja. A možete je nositi čak i na posao.

Blejzer


Najpopularnija proljetna jakna, blejzer, već odavno je komad garderobe koji tako rado nosimo tokom proljetne sezone.

Idealna za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe, a posebno sa farmericama (ovo je ujedno i najpopularnija proljetna kombinacija). Blejzer možete nositi u svim prilikama, a što se tiče boje, nećete pogriješiti sa bilo kojom nijansom.

Suknja olovka kroja


Veoma privlačna i elegantna, suknja olovka kroja idealna je za poslovne prilike i sigurno ne postoji žena koja nema bar jednu suknju olovka kroja u svom ormaru.

Veoma zgodna za kombinovanje, suknju olovka kroja možete upariti sa raznim modelima bluza, majica i košulja. Naravno, vi birajte onaj komad garderobe u kojem se osjećate najudobnije.

Dugi kardigan


Dugi kardigan je odlična opcija za svježije proljetne dane, a odličan je za kombinovanje sa svim užim komadima garderobe (bilo da je riječ o helankama, uskim pantalonama, suknjama ili uskim farmericama).

On se pomalo “ponaša” kao kaput ili duga jakna, jer vam može ponuditi dodatnu zaštitu od hladnoće, a nećete pogriješiti ukoliko dugom kardiganu dodate i baloner.

Moto jakna


Moto kožna jakna jedan je od najpopularnijih modela kožnih jakni, ali jednako su moderne i popularne i moto jakne koje su izrađene od drugih materijala.

Ovaj model jakne idealan je za sve opuštene prilike, mada ga u određenim situacijama možete nositi i na posao. Što se tiče kombinovanja, ovaj model jakne idealan je za kombinovanje sa ležernijim komadima garderobe.

Kožna jakna


Kao svake proljetne sezone, tako i ove, kožna jakna jedan je od najpopularnijih trendova. Na tržištu se mogu pronaći mnogobrojni modeli ove popularne jakne, a najbolje je da birate onaj koji možete nositi u najvećem broju prilika.

Dakle, sa klasičnim modelima sigurno nećete pogriješiti, jer ih možete nositi uvijek, a jako dobro iskombinovati sa svim drugim komadima garderobe.

Boyfriend farmerice


Veoma opuštene i udobne, boyfriend farmerice idealne su za one dane kada želite da izgledate baš ležerno. One su malo šire u gornjem dijelu te se sužavaju kako se kreću ka dole, a možete ih kombinovati kao što biste to uradile sa bilo kojim drugim modelom farmerica.

Ipak, što se tiče obuće, ovdje je najbolja opcija da birate klasične modele štikli ili gležnjerice na štiklu (takođe, odlično se slažu sa patikama).

Mala bijela haljina


Ako je mala crna haljina sinonim za eleganciju, onda je mala bijela haljina pravi vjesnik proljetne sezone! Kao i mala crna haljina, mala bijela haljina dolazi u više modela i oblika, a vi birajte onaj koji ćete moći nositi u svakodnevnim prilikama.

Jedno je sigurno – ova prekrasna haljina će vam pomoći da u potpunosti osvježite svoj proljetni stajling.

Midi suknja


A, kada je riječ o najpopularnijoj suknji proljetne sezone, onda pričamo o lepršavoj midi suknji! A još ako ona ima visoki struk, e to je pun pogodak (dva popularna trenda spojena u jednom komadu garderobe).

Lepršava midi suknja odlična je za sve prilike, a možete je veoma lako kombinovati sa raznim modelima majica, košulja i bluza.

Cvjetni dezen


Cvjetni dezen jedan je od onih trendova koje možete pronaći na svim komadima garderobe, ali i vidjeti tokom skoro svih sezona. Ipak, on u prvi plan izbija tokom proljetne i ljetne sezone, a tako je lijep i privlačan.

Suknja, bluza, majica, haljina – nikada nećete pogriješiti sa ovim prekrasnim dezenom. Što se tiče veličine cvjetova – ni tu nema nekog posebnog pravila ni greške – birajte one koji su vam najprivlačniji.

Karneri


Karneri su, takođe, jedan od onih trendova koje možete pronaći gotovo na svim komadima garderobe, ali i na aksesoarima (ogrlice, narukvice, torbe…). Međutim, najčešće ćete ga vidjeti na bluzama, košuljama i suknjama, a upravo bluza sa karnerima odlična je opcija za proljetnu sezonu.

Ukoliko su karneri nešto veći i istaknutiji, oni mogu pomoći i da se odvuče pažnja sa određenih problematičnih područja na tijelu (to zavisi od mjesta na kojem se karneri nalaze).

Cigaret pantalone


Cigaret pantalone veoma su zahvalne za kombinovanje, a veoma su moderne i elegantne. Pored toga, one su odlične i za sve prilike, bilo da se radi o poslovnim ili opuštenim.

Možete ih kombinovati sa majicama, bluzama, košuljama pa čak i tunikama, a što se tiče jakni, odlično se slažu sa blejzerima, teksas jaknama, a ništa manje nije privlačna ni kombinacija sa klasičnim modelima kožnih jakni.

Bijela košulja


Bilo da je riječ o poslovnim ili neobaveznim kombinacijama, klasična bijela košulja sigurno je odličan izbor. Zaista, postoji li žena koja nema bar jednu bijelu košulju?

Tako zahvalna za kombinovanje, veoma lako je možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling: kombinujte je sa suknjom ili klasičnim pantalonama i dobijate odličnu poslovnu kombinaciju; kombinujte je sa farmericama ili širokim pantalonama i spremne ste za svakodnevne obaveze koje ne zahtijevaju strogi dres kod.

Čipka


Čipka je tako nježan i privlačan materijal, a možete je naći na mnogobrojnim komadima garderobe, bilo da je riječ o tome da je ona samo mali detalj koji odjevni komad čini interesantnijim i privlačnijim ili da je cijeli komad garderobe od ovog divnog materijala.

Bluza od čipke svakako je odličan izbor, a u zavisnosti od modela koji birate, možete je nositi gotovo u svim prilikama, ali i jako dobro iskombinovati sa pantalonama i suknjama.

Uske farmerice


Uske farmerice su trend koji veoma rado nosimo tokom svih sezona, a njihova popularnost ne jenjava već par decenija.

Odlične su za mnogobrojne prilike, a lako se mogu iskombinovati sa mnogim drugim komadima garderobe. Pored toga, možete ih nositi u svim neobaveznim prilikama.

Teksas jakna


Možemo s pravom reći da je proljeće sasvim nezamislivo bez teksas jakne. Ona je tako svestrana te je možete kombinovati i sa klasičnim komadima garderobe.

Sigurno imate ber jednu teksas jaknu u svom ormaru, a proljeće je prava sezona da je nosite u svim prilikama.

Dugi blejzer


Klasični (kraći) blejzer odlična je opcija za proljetnu sezonu, međutim, ništa manje nisu popularne ni duže verzije ove popularne proljetne jakne (posebno ako volite da nosite uže komade garderobe, kao što su farmerice i suknje olovka kroja).

Kombinacija sa farmericama sigurno je jedna od najjednostavnijih i najpoželjnijih, ali jednako dobro ćete uraditi ukoliko se odlučite da dugi blejzer kombinujete i sa klasičnim komadima garderobe.

Crna kožna jakna


Crna kožna jakna definitivno je najpopularnija kožna jakna (druga najpopularnija je braon), a odlična je za kombinovanje sa svim drugim bojama.

U zavisnosti od modela, crnu kožnu jaknu veoma lako možete iskombinovati sa nešto klasičnijim komadima garderobe (klasične pantalone sa visokim strukom, cigaret pantalone, suknja olovka kroja), ali i sa svim ležernijim odjevnim komadima (iscijepane farmerice, helanke ili sportske pantalone).

Duga košulja


Košulja je sigurno komad garderobe koji zauzima posebno mjesto u stajlingu svake žene (posebno kada je riječ o poslovnim kombinacijama), a ona dolazi u tako mnogo modela.

Ipak, jedan od veoma dobrih za proljetnu sezonu svakako je duga košulja, a koja je idealna za kombinovanje sa uskim pantalonama i farmericama.

Baletanke


Ukoliko vam je potreban odmor od dobrih, starih štikli, onda su baletanke fantastična opcija. Veoma elegantne i moderne, možete ih nositi u svim prilikama, a s obzirom da su jako udobne, velika je vjerovatnoća da imate bar jedan par.

Kao jedan od modela koji je veoma elegantan i idealan za poslovne kombinacije su baletanke u nekoj od neutralnih nijansi, bilo da su u pitanju crne, teget ili čak bordo.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info