Šta nositi ovog proljeća: 30 modernih i privlačnih kombinacija

0

Proljeće može biti veoma nepredvidivo godišnje doba, ali većina će se složiti da je potpuno dražesno i jako lijepo. Priroda se budi, dani su sve duži, a okruženi smo spektakularnim bojama svuda oko nas.

Ukoliko vam je cilj da i tokom proljetne sezone izgledate veoma moderno i privlačno te da zasijate, gdje god da se pojavite, inspiraciju potražite u galeriji ispod.

Nježna boja


Osim što je nježna, ona je i veoma privlačna – da, blijeda boja lavande ili boja jorgovana sigurno će vas dovesti u centar pažnje, gdje god se pojavite.

Omiljene pantalone


Pantalone širokih nogavica ili palazzo pantalone jedan su od zaštitnih znakova proljetne sezone. Da dobijete veoma trendi stajling, birajte modele koji su ukrašeni tufnama.

Čipka


Ovaj nježni materijal možete nositi gotovo u svim prilikama, ali i tokom svih sezona. Suknja od čipke samo je jedan od načina da ga uvrstite u svoj stajling ove proljetne sezone.

Crvene štikle


Veome često potreban je samo jedan mali detalj da od sasvim obične dobijete odličnu kombinaciju. Ovog ptoljeća to su crvene štikle, a koje vam mogu pomoći da vaš stajling bude ultra moderan i upečatljiv.

Pantalone sa visokim strukom


Ne postoji prilika u kojoj ne možete da ih nosite, a jedan su od osnovnih komada garderobe koji se uvijek preporučuje niskim damama i damama sa oblinama.

Urbana klasika


Klasične farmerice, majica zavezana u čvor u donjem dijelu i klasične mokasine doprinijeće klasičnom urbanom stilu, a koji je pogodan za sve neobavezne prilike.

Suknja olovka kroja


Jedno je sigurno: najelegantniju suknju na svijetu možete nositi u svim prilikama, a posebno je pogodna za posao. Bez obzira na to boju koju ćete odabrati ove proljetne sezone, ovaj vanvremenski klasik uvijek je in.

Opušteno, a poslovno


Kako biste dobile malo opušteniji poslovni stajling, sasvim je dovoljno da klasičnim komadima garderobe dodate bijelu majicu. Pored toga, ona je i veoma popularna tokom proljetne sezone, a i odlično se slaže sa svim drugim komadima garderobe.

Prekrasni monohromatizam


Monohromatski stil ili kombinovanje različitih nijansi iste boje može vam pomoći da dobijete sasvim jednostavn, ali i sasvim upečatljiv stajling. Dokaz? Slika iznad.

Raskošno,raskošno


Bluze su uvijek dobra opcija, a kada birate modele sa nešto širim rukavima, dobijate i veoma raskošan stil. Možete ih kombinovati sa pantalonama, farmericama ili suknjama, sve u zavisnosti od prilike.

Plisirana suknja


Ona je retro, ona je popularna, ona je moderna – ona je hit! Plisirana suknja već je par sezona u vrhu popularnosti, a to nije izuzetak ni ove proljetne sezone.

Najpopularniji dezen na svijetu


Bez obzira na to o kojoj sezoni se radi, cvjetni dezen uvijek je popularan. Možete ga naći na svim komadima garderobe, ali i na asesoarima. Odličan izbor za ovu proljetnu sezonu? Suknja olovka kroja čija je tamna podloga ukrašena dražesnim cvijećem.

Iscijepane farmerice


Farmerice su jedan od najpopularnijih komada garderobe svih vremena, a nose ih žene svih generacija. Model koji se izdvaja u odnosu na druge su iscijepane farmerice, a koje su odličan izbor u svim neobaveznim prilikama.

Baloner


Sigurno će vam biti potreban tokom proljetne sezone, a kako bi vaš stajling bio što upečatljiviji, umjesto klasičnog modela (bež, boja kamilje dlake ili blijedo smeđi) birajte one koji su u nekoj od popularnih proljetnih boja: puder ružičasta, bijela ili žuta.

Skroz opušteno


Dovoljno je da izaberete omiljene farmerice i tu je već pola posla riješeno. Ipak, da bi sve izgledalo što zanimljivije, dodajte crvenu bluzu koja će biti garancija da će vas svi i uvijek primijetiti.

Najljepša proljetna boja


Bez nekog pretjeranog polemisanja, to je puder ružičasta. I ne samo to, ova nježna i privlačna boja trenutno je i jedna od najpopualrnijih, a možete je nositi u svim prilikama.

50 nijansi bijele


Bijela je, takođe, veoma popualrna tokom proljene sezone, a možete se odlučiti i za kombinaciju komada garderobe u različitim nijansama bijele: klasična bijela, snježno bijela, boja leda, boja slonove kosti…

Haljina A kroja


Dame sa oblinama, a posebno vi koje ih imate na donjem dijelu tijela, ovaj model haljine je stvoren za vas! Mogu ga nositi i dame koje nisu obdarene oblina, jer u oba slučaja ovaj model haljine stvara fantastičan balans između gornjeg i donjeg dijela tijela.

Rolka


Proljeće je pa zašto rolka? Iz jednostavnog razloga što je proljetna sezona veoma ćudljiva pa možete očekivati i hladne dane. A upravo tokom takvih dana, rolka je odlična opcija.

Jedan viši nivo


Da, vaša kombinacija prelazi na jedan sasvim novi i viši nivo kada joj dodate štikle ili neki drugi model obuće koji je ukrašen životinjskim uzorkom, bez obzira da li je riječ o leopardu, zebri ili pak krokodilskoj koži.

Kožna jakna


Crna i smeđa su klasične, a da biste dobile što živopisniji stajling birajte modele u bojama ili one koji su kombinacija više boja.

Kilote


Veoma su zgodne za toplije proljetne dane, a sigurno ćete ih nositi i tokom ljeta. Pored toga, s njima ne možete pogriješiti, jer ih možete nositi u svim prilikama.

Savršeno ležerno


Ležeran stil možete postići i pomoću klasičnih komada garderobe, a kao što je midi suknja. Kombinujte je sa majicama na preklop (ili onima koje ćete vezati u čvor u donjem dijelu) i misija je postignuta.

Ruža crvena


Kao što već napomenusmo, cvjetni dezen uvijek je popularan, a ruže su sigurno jedan od dezena koji se uvijek izdvaja. Haljina sa ružama je preslatka, a tako jednostavna i privlačna.

Suknja za sve prilike


Štaviše, ona je i jedan od najpopularnijih modela ove proljetne sezone, a riječ je o midi suknji odnosno modelu sa nešto višim strukom, a koji seže do pola lista.

Jednostavno, a upečatljivo


Uz farmerice možete kombinovati tako mnogo stvari, a ukoliko se odlučite da dodate dezenirane komade garderobe (kao što je, recimo, bluza sa cvjetnim uzorkom), dobijate jednostavno, a opet tako upečatljivo modno izdanje.

Savršena poslovna kombinacija


Suknja olovka kroja sa životinjskim uzorkom veoma je upečatljiva i moćna, a “primirićete” je kada joj dodate jednobojnu bluzu (najbolje onu neutralnih nijansi) i bijele štikle koje će pratiti bijela torba. Naravno, ovo je samo jedna od opcija, ali jasno vam je u kojem pravcu idemo.

Teksas jakna


Nosimo je svake proljetne sezone, a to nije izuzetak ni ove. Omiljena jaknica uvijek je poželjna, a ukoliko birate klasične modele (svjetlije ili tamnije) moći ćete je kombinovati sa mnogobrojnim drugim komadima garderobe.

Prekrasna smeđa


Još jedno monohromatsko izdanje, ali ovaj put u toploj smeđoj boji. Idelano za nešto hladnije proljetne dane, a možete ga učiniti još modernijim kada dodate asesoare u nekoj od svjetlijih i živahnijih nijansi.

Moćno odijelo


Možda ga i nećete nositi svaki dan, ali sigurno će postojati prilika kada ga možete nositi i to ne samo u poslovne svrhe. Ono što možete uraditi, a da biste dobile veoma upečatljiv stajling (da, čak i kada je riječ o odijelu), jeste da birate moderne verzije odijela u nekoj od ženstvenih boja: bilo koja nijansa ružičaste (mada najbolje zagasitiji tonovi), boja breskve ili bilo koja pastelna nijansa.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info