5 savršenih proljetnih frizura

0

Zaista je pravo vrijeme za novu frizuru, zar ne? Sljedećih pet savršene su za proljeće.

Mala beretka


Ovaj stil neodoljivo podsjeća na slatku francusku beretku, a veoma je moderan i šik. Vaša kratka frizura vinuće se u nove visine pomoću dubokog razdjeljka sa strane iz kojeg je kosa nježno prebačena na suprotnu stranu.

Stepenasta tekstura


Ukoliko imate dugu kosu, odlična ideja (koja je istovremeno veoma moderna i popularna) jeste da pramenove stepenasto skratite. Osim što će vam to pomoći da se riješite ispucalih vrhova i da ojačate kosu, vaša kosa će istovremno vizuelno dobiti i fantastičan volumen. Ukoliko se odlučite za razdjeljak u sredini, pramenovi će vam nježno uokviriti lice, a što ovu frizuru čini idealnom za svaki proljetni dan (ili veče).

Punđa + šiške


Želite pomalo neobičnu frizuru koja će svima privući pažnju? Uradite to pomoću ovog jednostavnog, ali veoma privlačnog stila koji je kombinacija visoko podignute, labavo vezane punđe i šiški koje sežu preko obrva.

Francuski paž


Pomalo nonšalantna, ali veoma privlačna, ova popularna frizura tako je jednostavna za održavanje. “Neuredni” i pomalo neposlušni pramenovi kose mali su nedostaci koji su prihvaćeni kao poželjni elementi prijatni oku, a da bi se dobila tekstura i super šik izgled, potrebno je da se kosa osuši bez upotrebe oruđa koja su predviđena za te svrhe. Što se tiče stilizovanja, najbolje je da koristite pjenu za kosu, a sama frizura odgovara svim prilikama.

Novi lob


Stepenasto ošišani pramenovi kose, koji nježno padaju na ramena, stvaraju stil koji izgleda kao da ste upravo ustali iz kreveta, ali sa savršenim loknama. Duže šiške, prebačene u stranu, nježno uokviruju lice dodatno ističući njegove karakteristike.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info