3 najmodernije boje koje trebate nositi ovog proljeća

0

Proljetna sezona uvijek sa sobom donosi nove boje, a sljedeće tri su veoma lijepe, moderne i najpopularnije ove proljetne sezone. Evo o kojim bojama je riječ.

Odvažna


Gotovo pa potpuno nenametljiva, a opet tako odvažna. Privlačna oku i veoma lijepa, boja jorgovana idealna je za kombinovanje sa mnogobrojnim drugim bojama, a jedna je od it boja za proljetnu sezonu. Ona je verzija ljubičaste koja će vam uvijek pružiti ono najbolje – dovoljno je blaga da bude upečatljiva, a nije toliko intenzivna kao klasična ljubičasta pa je možete dodati gotovo u svaki stajling.


Sa blagom bojom jorgovana nema greške: ona se odlično slaže sa svim drugim nijansama ljubičaste, a što je zaista odlično, jer možete dobiti veoma moderno monohromatsko modno izdanje koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Naravno, odlična je za kombinovanje i sa svim drugim bojama iz neutralnog spektra.


Ukoliko bismo birale samo jednu boju koja će nam pomoći da dobijemo upečatljiv proljetni stajling, onda bi to sigurno bila boja jorgovana. Osim što je veoma moderna, ona je i jedna od onih boja koje su idealne za sve prilike – zaista, možete je nositi od roditeljskog sastanka do večernjeg izlaska. Da, toliko je moćna!

Svježa


Već par proljetnih sezona žuta je jedna od najpopularnijih boja i to je sasvim razumljivo. Nakon zime, ovo je boja koja nam je zaista i potrebna: lijepa, upečatljiva i tako optimistična, žuta će vam uvijek izmamiti osmijeh na lice, a u svoj svakodnevni stajling je možete uvrstiti na tako mnogo načina – od majica i blejzera do suknji i aksesoara.


Žuta je veoma zgodna za kombinovanje sa svim nijansama iz neutralnog spektra, od sive od crne, ali nema greške ni ako je kombinujete sa drugim bojama. Primjera radi, možete je kombinovati i sa bojama iz suprotnog spektra i dobićete, uvijek upečatljivi, kolor bloking trend.


I još jedna stvar kada je riječ o ovoj boji: za ovu proljetnu sezonu preporučuju se svjetlije nijanse žute, a koje blago naginju i ka pastelnima. Naravno, nećete vi nikada pogriješiti ako u svoj stajling dodate bilo koju verziju ove boje, jer vam zaista svaka može pomoći da ga osvježite i izgledate moderno i fantastično.

Ženstvena


Ona je tako romantična i ženstvena i upravo zbog toga ne čudi što je čest izbor mnogih žena. Puder ružičasta je sve samo ne nezanimljiva – zapravo, možemo reći kako je ovo jedna od onih boja koje se mogu dobro iskombinovati sa svim drugim bojama, a uvijek će vam podariti ženstven stajling.


Ova prekrasna boja popularna je tokom svih sezona, ali nam ipak u prvi plan dolazi gotovo svakog proljeća. Nježna i ženstvena, postala je jedna od nezamjenjivih boja skoro svake žene, bilo da se radi o komadima garderobe koji se nose svakodnevno ili pak o onima koji se nose u posebnim prilikama.


Možda i najbolje od svega je to što puder ružičastu možete nositi u svim prilikama, upravo iz razloga što je veoma blaga i nježna, uvijek privlači pažnju, a (kao i boja jorgovana) nije “napadna”. Takođe, možete je nositi i u svečanim prilikama, bilo da birate svjetlije ili tamnije nijanse ove prekrasne boje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info