Proljetna zelena: Boja koja će vam u potpunosti osvježiti stajling

0

Prije par godina, ovo je bila boja godine, a ono što je kod nje jako dobro jeste da vam može osvježiti stajling kao nijedna druga boja. Ona je svježa, ugodna oku i veoma moderna te asocira na nove početke i buđenje prirode. Evo kako je možete ukombinovati u svoj stajling.

Pantalone


Pantalone u ovoj nijansi sigurno će privući pažnju, a posebno ako se radi o modelima koji “izlaze iz kalupa” odnosno onima koji nisu uobičajeni. Takav je slučaj i sa širokim pantalonama koje su ukrašene dugmadima na nogavicama – uvijek će privući pažnju na vaš cjelokupni stajling, a posebno ako se radi o nekoj od upečatljivih boja. Pogađate, proljetna zelena samo je jedna od njih.

Suknja


Suknje veoma rado nosimo, bez obzira na sezonu, a lepršavi modeli sa visokim strukom su kao stvoreni za svaku figuru (istini za volju, ipak najbolje odgovaraju damama sa oblinama). Jednu takvu suknju, u proljetno zelenoj nijansi, možete nositi tokom toplih proljetnih, ljetnjih i jesenjih dana, a veoma dobro je možete iskombinovati sa raznim komadima garderobe.

Blejzer


Kada nam stigne proljetna sezona, onda nam u prvi plan dolazi i blejzer. Ovu popularnu proljetnu jaknu često nosimo i tokom ljeta i jeseni, a ova u proljetno zelenoj nijansi pravo je osvježenje. Kombinujte je sa bijelim pantalonama ili bijelim farmericama i dobićete veoma upečatljivo izdanje koje je pogodno za sve prilike.

Torba


Naravno, već odavno ne izlazimo (gotovo pa nikuda) bez torbe i to iz više razloga. Jedan od njih je i taj što nam ona pomaže da upotpunimo stajling. Naravno, crne i braon torbe spadaju među najpopularnije, ali torbe u boji su tako moćne i privlačne da vam mogu pomoći da od sasvim obične kombinacije dobijete fantastičnu. Torba u nijansi proljetne zelene sigurno će vam pomoći u tome.

Lak

Lak u ovoj nijansi? Zašto da ne! Naravno, sigurno ga nećete moći nositi u svim prilikama, ali neobavezna kafa sa prijateljicama ili čak večernji izlazak i ovaj lak će učiniti da vas svi primijete.

Džemper


Tokom nešto svježijih i hladnijih dana, džemper je modni imperativ. Odličan je za slojeviti način oblačenja, pomaže nam da se osjećamo ugodno i da nam bude udobno, a ovaj u proljetnoj zelenoj sigurno će vam pomoći da se izdvojite iz mase, gdje god se pojavite.

Obuća


Ako ništa drugo, onda birajte štikle u ovoj nijansi. One će vam na najjednostavniji način osvježiti stajling, bez nekih drastičnih promjena. To će biti posebno slučaj kada je ostatak kombinacije u neutralnim nijansama mada nema greške ni kada su u pitanju jarke boje – na taj način možete dobiti popularni kolor bloking trend (slaganje kontrastnih boja).

Bluza


Zanimljiva bluza u proljetno zelenoj nijansi još je jedan od načina da izgledate moderno i privlačno. Ukoliko je obogaćena karnerima, onda je još upečatljivija i pomalo romantična. Odlična za kombinovanje sa svim tamnim bojama, a uparite je sa tamnim farmericama i dobijate tako jednostavnu, a tako upečatljivu kombinaciju.

Šal ili marama


Marama ili šal mali su detalji koji vam mogu pomoći da dobijete upečatljiv stajling, a to možete postići i pomoću modela koji su u nijansi proljetne zelene. Štaviše, oni su i veoma poželjni, jer je riječ o boji koja je jednostavna, a veoma upečatljiva i privlačna.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info