Ovo su poslovne kombinacije koje ćemo nositi u maju

0

Maj je jedan od najljepših proljetnih mjeseci, a ako vam je cilj da i tokom ovog mjeseca imate veoma moderan, elegantan i privlačan poslovni stajling, neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Privlačni pasteli


Pastelne boje veoma su privlačne i ugodne oku, a možete ih nositi na tako mnogo načina. Ovdje imamo varijacije na temu pa možete birati pastelne nijanse ružičaste, ljubičaste, plave, zelene, žute… Međutim, pastelna nijansa ružičaste pokazala se kao jedna od popularnijih ove sezone, a odličan način da je uvrstite u svakodevni poslovni stajling jeste da birate midi suknju u ovoj prekrasnoj boji.

Ona je idealna za poslovne prilike, a s obzirom na to da je riječ o pastelnoj ružičastoj, možete je kombinovati sa svim drugim bojama iz neutralnog spektra. Kako bi ova kombinacija izgledala još privlačnije i interesantnije, dodajte i štikle sa cvjetnim (ili nekim drugim) uzorkom.

Klasična, a moderna


Klasična poslovna kombinacija bila bi kombinacija suknje olovka kroja i bijele košulje. Meutim, podignite svoj stajling na jedan novi i viši nivo tako što ćete klasičnu bijelu košulju kombinovati sa suknjom olovka kroja preko koje se prostiru prekrasni cvjetovi.

Da, cvjetni uzorak tako je ženstven i privlačan, a možete ga nositi u svim prilikama. Bijela košulja samo će pojačati ovaj privlačni efekat, a za kraj dodajte štikle u nekoj tamnijoj nijansi.

Monohromatski stil


Monohromatski stil idealan je za one dane kada ne znate šta da obučete. Kombinovanje različitih nijasni iste boje može vam pomoći da izgledate veoma upečatljivo i moderno, a posebno kada je riječ o privlačnim, jarkim nijansama.

Primjera radi, suknju olovka kroja u puder ružičastoj možete kombinovati sa ružičastim džemperom, majicom, košuljom i bluzom, a kako ne biste izgledale jednolično, dodajte aksesoare u tamnim nijansama. Što se tiče obuće, sandale sigurno nećete nositi na posao, ali crne salonke su baš odlična opcija.

Tufne


Razigrane tačkice veoma lako možete uvrstiti i u svoj poslovni stajling. Zaista, sa tako mnogo komada garderobe na kojima su zastupljene tufne, to je lakše nego ikada prije. Odličan izbor ćete napraviti ukoliko se odlučite za bijelu košulju ili bluzu sa sitnim crnim tačkicama.

Možete je kombinovati sa svim drugim komadima garderobe, ali i sa drugim određenim dezenima. Ipak, s obzirom na to da je riječ o poslovnoj kombinaciji, možda bi bilo i najmudrije da je kombinujete sa jednobojnim komadima garderobe.

Lepršava suknja


Maj je, obično, veoma topao mjesec pa je i idealno vrijeme da nosite sve te divne lepršave suknje. Naravno, ovdje birajte dužinu koja završavsa na koljenima ili ispod njih, jer je to dio poslovnog dres koda, a ako birate modele koji imaju visoki struk, vizuelno ćete izgledati više pa čak i malo vitkije.

Kako biste ovaj efekat dodatno pojačale, birajte štikle u boji kože, jer će one vaše noge vizuelno učiniti dužima.

Privlačna bluza


Bluze su i više nego poželjan komad garderobe, kada su u pitanju poslovne kombinacije, a postoji tako mnogo različitih modela ovog privlačnog komada garderobe. Jedan od njih svakako je i bluza sa prozirnim rukavima i peplumom, a koju veoma lako možete kombinovati sa raznim modelima suknji i pantalona.

Teget bluza sa bijelim tufnama svakako je zanimljiv izbor, a ako se za nju odlučite, neka donji dio kombinacije bude bijel, jer ćete tako kombinaciju učiniti još efektnijom.

Uska midi suknja


Midi suknje nam dolaze u raznovrsnim stilovima i modelima, a idealne su i za poslovne i za sve druge prilike. Jedan od veoma privlačnih modela svakako je i uža midi suknja koja se blago širi u donjem dijelu, a koju možete kombinovati sa majicama, bluzama ili košuljama.

Ukoliko birate bijelu, to je nepogrešiva nijansa koju možete kombinovati sa svim drugim bojama. Pored toga, ovaj model suknje će vas i vizuelno izdužiti, a taj efekat dodatno pojačajte tako što ćete stajlingu dodati i štikle boje kože.

Mornarski stil


Mornarski stil veoma je moderan, praktičan i funkcionalan, a ovdje je riječ o par stvari: mornarski stil možete postići ukoliko kombinujete teget i bijele komade garderobe, ukoliko nosite komade garderobe koji na sebi imaju horizontalne bijele i teget (ili plave) pruge ili ako se odlučite za suknje ili pantalone koje imaju visoki struk i par vertikalno raspoređenih dugmadi lijevo i desno od rajsferšlusa (kada je riječ o pantalonama) ili lijevo i desno od gornjeg, centralnog dijela (kada je riječ o suknjama).

Što se tiče poslovne mornarske kombinacije, jedna od odličnih opcija jeste da izaberete bijele pantalone i bijelu majicu ili bluzu, a kojima ćete dodati teget blejzer. Jednostavno, a veoma skladno i privlačno.

Haljina ravnog kroja


Ovaj model haljine veoma je zgodan za poslovne kombinacije, a ukoliko je riječ o dezeniranim modelima, tada nemate potrebe da ih nešto pretjerano stilizujete.

Biće sasvim dovoljno da dodate diskretnije komade nakita i torbu (bez koje, svakako, ne idete na posao). Takođe, ovdje možete dodati i bijeli blejzer, koji će cjelokupnu kombinaciju učiniti svježijom i modernijom.

Crno i bijelo


Da, poslovni stajling skoro je pa nezamisliv bez crno-bijele kombinacije, a ovdje postoji tako mnogo načina na koje ove dvije nijanse možete uklopiti u svakodnevni poslovni stajling, a da ne izgledate monotono. Krenimo od suknje: bijela suknja sa crnim detaljima veoma je interesantna te će definitivno privući pažnju.

Nastavićemo sa crno-bijelom idilom i suknji dodati crnu majicu sa bijelim tufnama (ili prugama ili cvjetovima), a stajling ćemo završiti klasičnim crnim štiklama i crnom torbom (mada nema greške ni ako odaberete bijelu).

Kombinezon


Kombinezon je veoma popularan komad garderobe tokom toplijih dana, a postoje i modeli koje možete nositi i na posao. Ipak, ovdje je bitno da oni budu u tamnim nijansama, da na njima nema bilo kakvih aplikacija ili dodataka, a možete ih kombinovati sa skoro pa svim modelima proljetnih jakni: od teksas jakne preko kožne do blejzera.

Štikle su definitivno imperativ u ovoj kombinaciji, a vi birajte model koji je u neutralnim nijansama (boja kože idealna je opcija).

Teksas jakna


Teksas jakna je svakako jedna od najpopularnijih jakni tokom proljetne sezone, a možete je nositi i u poslovnim prilikama. Naravno, bitno je da sam model jakne prilagodite datoj prilici pa birajte klasične modele ravnog kroja koji na sebi nemaju aplikacije i koji nisu iscijepani (da, iscijepana teksas jakna jednako je popularna kao i iscijepane farmerice).

Možete je kombinovati sa mnogobrojim komadima garderobe, a kombinacija sa bijelom košuljom i suknjom pomaže vam da izgledate veoma svježe i moderno. Štikle sa cvjetnim uzorkom dolaze kao kec na desetku.

Pruge


Vesele pruge jedan su od veoma popularnih trendova tokom toplijih dana, a možete ih pronaći na mnogobrojnim komadima garderobe.

Ukoliko baš i ne volite košulje na pruge, odlična opcija će biti suknja preko koje se one prostiru (bilo da je riječ o horizontalnim ili vertikalnim prugama). Ukoliko birate model suknje sa visokim strukom, kombinujte je sa jednobojnom bluzom (crna ili teget odlična su opcija).

Bijele pantalone


Poput bijelih farmerica, tako i bijele pantalone dolaze u prvi plan tokom toplih proljetnih i ljetnih dana. One su veoma dobar izbor u poslovnim kombinacijama, prvenstveno zbog toga što su veoma zahvalne za kombinovanje sa svim drugim bojama.

Možete se držati neutralnog spektra te im dodati tamije bluze ili košulje (teget, crna, siva, zelena…) ili pak odlučiti da izgledate još modernije tako što ćete ih kombinovati sa komadima garderobe koji su u nekoj od toplijih boja (crvena, žuta, puder ružičasta…). U bilo kojem slučaju, nećete pogriješiti.

Crno i bijelo 2.0


Kao što već napomenusmo, crna i bijela su dvije nijanse koje su najzastupljenije u poslovnoj garderobi, a jedan od načina da ih nosite jeste i da birate malu crnu haljinu koja je “prošarana” bijelim detaljima. Ovo je veoma privlačan komad garderobe te će vas sigurno svi primijetiti.

Mali detalj koji možete dodati, da biste stvorili balans između gornjeg i donjeg dijela tijela, jeste tanki kaiš (bilo bi najbolje da on bude u nekoj vatrenoj nijansi, kao što su mak crvena ili fuksija). Na kraju, dodajte bijeli blejzer i puder ružičaste štikle i spremne ste za nove poslovne pobjede.

Crne pantalone


One su veoma funkcionalan i svestran komad garderobe, a svaka žena bi trebalo da ima bar jedan par crnih pantalona u svom ormaru.

Crne pantalone mogu vam pomoći da izgledate vitkije i da prikrijete određene nedostatke na tijelu, a to je posebno slučaj kada je riječ o crnim pantalonama sa visokim strukom i širim nogavicama. Dodajte im bluzu ili košulju s mašnom i ostavićete utisak moderne poslovne žene koja ima vrhunski stil.

Asimetrični kroj


Suknja asimetričnog kroja idealna je za sve dame koje žele da skrenu pažnju sa problematičnih dijelova tijela. Pored toga, ovaj asimetrični kroj može vam pomoći i da izdužite figuru, a ako birate modele koji su u zemljanim tonovima i kombinujete ih sa štiklama boje kože, taj efekat ćete samo dodatno pojačati.

Što se tiče kombinovanja ovog modela suknje, opcije su mnogobrojne, a nećete pogriješiti ako je kombinujete kao što biste kombinovale bilo koji drugi model.

Elegantna šefica


Da biste izgledale elegantno i moderno, nije vam potrebno tako mnogo komada garderobe. Evo, ovo je dokaz da su vam potrebna, faktički, samo dva: bijele pantalone i košulja sa vertikalnim prugama.

Pantalone sa visokim strukom veoma su moderne i popularne te ne postoji prilika u kojoj ih ne možete nositi. Isto važi i za košulju sa vertikalnim prugama. Dodajte klasične crne štikle i dobijate veoma jednostavan, a tako elegantan i efektan stajling.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info