10 načina da osvježite svoj proljetni stajling

0

Proljetni stajling možete osvježiti na tako mnogo načina i dobiti mnogo modernih i upečatljivih kombinacija, a mi vam donosimo deset prijedloga vrhunskih modnih stručnjaka na koje ćete to i postići.

Sportska elegancija


Elegantan stajling poželjan je tokom svih sezona, ali da ne bi sve bilo toliko “upeglano” možete odlučiti da elegantnim komadima garderobe dodate pantalone koje su u sportskom stilu.

Nezaobilazni aksesoar


Torba – bez nje jednostavno ne možemo. I iako nikada nećete pogriješiti sa klasičnim modelima ili bojama, tokom proljetne sezone preokrenite malo modnu igru tako što ćete birati upečatljive i interesantne torbe, bilo da se radi o bojama ili oblicima.

Fantastična jakna


Već odavno je poznato kako su blejzer i farmerice jedna od najpopularnijih kombinacija tokom proljetne sezone i rado je nose žene svih generacija. Blejzere možete pronaći u svim bojama, dezenima, dužinama i veličinama, a nešto duži, svjetliji blejzer uvijek je odlična opcija za proljeće.

Upečatljiva boja


Ona je tako divna i tako upečatljiva da veoma rijetki mogu da joj odole! Ne, ne pričamo o crvenoj već o prekrasnoj žutoj – bilo koju nijansu ove boje da izaberete nećete pogriješiti, jer proljeće je zaista nezamislivo bez nje. A kad već pričamo o popularnosti, dodaćemo još i kako je žuti blejzer jedan od najpopularnijih proljetnih komada garderobe.

Kombinujte printove


Ne, nema mjesta za paniku i strah, jer je ovo tako dobro i moderno, a bitno je držati se samo jednog pravila – najbolje je kombinovati pruge i cvjetni dezen, jer se obično najbolje podudaraju. Ili, kombinujte iste printove, samo različitih dimenzija i oblika. U bilo kojem slučaju, možete dobiti veoma moderno i upečatljivo modno izdanje.

Kožna suknja


Kako će vam kožna suknja pomoći da osvježite proljetni stajling? Sasvim jednostavno, jer ćete je koristiti kao bazu odnosno kao početni komad garderobe oko kojeg ćete uklapati sve drugo. Crna je najjčešći izbor, a odlično će se uklopiti sa svim drugim bojama i dezenima.

Budite šminkerica


To uopšte nije tako teško, a posebno ćete osvježiti svoj stajling ukoliko odlučite da spojite “nježno i grubo”. Šta to konkretno znači? Pa, primjera radi: haljinu od čipke (inače, jedan od najnježnijih materijala) možete kombinovati sa kožnom jaknom (bez obzira na to koliko je mekana, koža se uvijek smatra grubim materijalom). Stajling upotpunite pomoću obuće u nekoj od nježnih boja.

Ženstveni puder


A kad smo već kod nježnih boja, ova je apsolutno najnježnija i ujedno i najženstvenija – da, to je puder ružičasta. Vjerujemo da imate bar jedan komad garderobe u ovoj prekrasnoj boji, a ona vam može pomoći i da na veoma jednostavan način osvježite svoj proljetni stajling, bez obzira na to da li je kombinujete s drugim bojama ili je nosite od glave do pete.

Uživajte u cvijeću


Naravno da ćete uživati u cvijeću, jer je ono jedno od glavnih obilježja proljetne sezone, a ako vam je cilj i da malo osvježite svoj stajling onda nemojte zaobići ni komade garderobe na kojima se on nalazi. Možete ga, bukvalno, pronaći na svemu – od haljina i bluza do cipela i aksesoara.

Mantil u boji


Proljetna sezona gotovo da je nezamisliva bez balonera, a ako vam je cilj da se izdvojite malo iz gomile i dobijete upečatljivo modno izdanje, onda birajte baloner u boji. Bež baloner (i sve podvarijante pomenute boje) jeste veoma popularan, ali opcija u boji ljubičice ili ružičastog pudera svakako je upečatljivija.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info