15 modernih kombinacija za hladnije proljetne dane

0

Svježiji proljetni dani zahtijevaju i topliju garderobu. Ipak, to ne znači da trebate ponovo izvući zimske jakne iz ormara. Sljedećih petnaest kombinacija veoma su moderne i idealne za hladnije proljetne dane.

Baloner


Veoma praktičan i moderan, baloner je jedna od najpopularnijih proljetnih jakni. Veoma je funkcionalan u zaštiti od vjetra i hladnoće, a ispod je najbolje da obučete džemper ili kardigan. Što se tiče kombinovanja, baloner se veoma dobro slaže skoro sa svim drugim komadima garderobe, bilo da je riječ o klasičnim ili nešto ležernijim.

Prsluk od krzna


Prsluci od krzna veoma su popularni, naročito tokom proljetne i jesenje sezone. Osim toga, oni vam mogu pomoći i da vam bude dovoljno toplo i ugodno tokom svježijih proljetnih dana. Odlično se slažu sa majicama, bluzama i košuljama, ali jednako dobro i sa suknjama, haljinama i farmericama. Naravno, nemojte se oslanjati samo na prsluk – uvijek možete dodati i jaknu.

Kožna suknja


Kožnu suknju najčešće nosimo tokom hladnijih dana pa ni proljetna sezona nije izuzetak. Što se tiče same dužine suknje, potrebno je da je prilagodite prilici u kojoj želite da je nosite, a ako birate mini suknju, deblje čarape su imperativ. Takođe, nećete pogriješiti ni ako se odlučite za čizme preko koljena. Stajling upotpunite tako što ćete dodati baloner.

Pončo


Popularni pončo dolazi u više verzija, a jedna od najboljih svakako je opcija koja ima rol kragnu. Veoma lako ga možete kombinovati sa elegantnijim komadima garderobe, ali ništa teže neće biti ni da ga uvrstite u svakodnevni, opušteni stajling.

Kardigan


Kargidan je odlična opcija, jer se “ponaša” poput jakne. Veoma topao i ugodan, sigurno je odličan izbor za hladnije proljetne dane. Pored toga, preko njega uvijek možete prebaciti i bilo koji proljetni model jakne i izgledaćete veoma moderno.

Dugi kardigan


S druge strane, dugi kardigan možda je još i bolja opcija, jer vam može pružiti još bolju zaštitu od hladnoće. Veoma je zahvalan za kombinovanje sa svim užim komadima garderobe (uske farmerice, uske pantalone, helanke, suknja olovka kroja), a da biste upotpunili ovaj stajling, možete dodati i baloner.

Jakna od antilopa


Jakne od antilopa ili brušene kože veoma su popularne tokom proljetne sezone. One su dosta tople i ugodne, a u zavisnosti od modela, možete ih nositi u svim prilikama. Pored toga, idealne su i za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe.

Kožna jakna


Kakvo bi to bilo proljeće bez kožne jakne? Vanvremenski stil koji je uvijek veoma poželjan tokom hladnijih i svježijih dana, kožnu jaknu možete nositi gotovo u svim prilikama. Ona je i veoma praktična kada je riječ o kombinovanju, a najlakše ćete je uvrstiti u svakodnevni stajling ukoliko odlučite da je kombinujete sa farmericama.

Dugi blejzer


Blejzer je najpopularnija proljetna jakna, a farmerice i blejzer jedna je od najmodernijih i najpopularnijih proljetnih kombinacija. Blejzer možete nositi svakodnevno, a kada je riječ o hladnijim danima, birajte duže verzije ove popularne jakne. Ispod uvijek možete dodati topli džemper ili prsluk.

Kožna jakna 2.0


Klasični modeli kožnih jakni idealni su za sve prilike, a veoma lako ih možete kombinovati sa farmericama, suknjama, košuljama, bluzama – gotovo sa svim drugim komadima garderobe. Ukoliko vam je cilj da izgledate veoma upečatljivo, onda birajte kožnu jaknu u boji (možete je kombinovati sa svim neutralnim nijansama).

Rolka


Rolka je zaista veoma poželjna, kada su u pitanju hladni dani, jer vam može ponuditi neophodnu zaštitu od hladnoće. Najbolje od svega jeste što se ona odlično slaže sa tako mnogo drugih komada garderobe, a istovremeno je možete nositi u svim prilikama (naravno, to zavisi od toga s čim ćete je kombinovati).

Čizme preko koljena


Ovaj model čizama jedan je od najpopularnijih unazad par sezona, a to nije izuzetak ni tokom proljeća. One su veoma dobre za kombinovanje sa mnogobrojnim komadima garderobe, a veoma su tople i ugodne. Možete ih veoma lako iskombinovati sa farmericama i pantalonama, a jednako dobro se slažu sa mini suknjama i mini haljinama.

Kraći kaput


Kraći modeli kaputa odličan su izbor za hladnije i svježije proljetne dane, a možete ih nositi u svakodnevnim prigodama. Pored toga, oni su odlični i za slojevito oblačenje pa ispod možete dodati košulju i vestu (ovo je samo jedna od mnogobrojnih opcija).

Kratka jakna


Kraći modeli jakni veoma su moderni i popularni i to ne samo tokom proljetne sezone. Kraće jakne odlično se slažu sa komadima garderobe koji imaju visoki struk (suknje, pantalone, farmerice) te samo dodatno ističu ovaj stil. U zavisnosti od modela, možete ih nositi u svim prilikama.

Kožna jakna s krznom


Na kraju, kožna jakna s krznom sigurno je komad garderobe koji vam može pomoći da se osjećate veoma ugodno i udobno tokom hladnijih proljetnih dana. Bilo da je riječ o kraćim ili dužim modelima, veoma lako je možete nositi gotovo u svim prilikama, ali isto tako i iskombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info