April: 10 trenutno najpopularnijih frizura

0

Pravo je vrijeme da promijenite frizuru! Sljedećih deset frizura veoma su privlačne, poželjne i popularne pa neka vam budu mali vodič prilikom sljedeće posjete frizeru.

Neizostavne lokne


Ova frizura srednje dužine dobijena je tako što je kosa ošišana stepenasto, a upravo to dozvoljava svakoj lokni da “diše” i da se ravnomjerno prostire prateći oblik glave.

Niska punđa


Jedan od najlakših načina da “kontrolišete” i ukrotite dugu kosu jeste da je vežete u punđu. Niska punđa, sa par pramenova kose koji uokviruju lice, svakako je stil koji je veoma jednostavan, ali ujedno i veoma poželjan i moderan.

Moderni paž


Moderna paž frizura seže do brade, a kraća je pozadi te postaje sve duža kako se kreće ka naprijed. Duboki bočni razdjeljak omogućuje kosi dramatični prelaz preko čela.

Preslatki cimet


Suptilni pramenovi boje cimeta i karamele naglašavaju dubinu stepenasto ošišanih uvojaka koji daju senzualnu notu ovom stilu.

Moderni boho


Ova stepenasta frizura srednje dužine stvara opušteni boho stil pomoću šiški koje sežu do trpavica i uvojaka koji neizostavno uokviruju lice.

Iskonska elegancija


Isprobajte ovaj stil kako biste dobili veoma elegantnu i sofisticiranu frizuru koja je pogodna za sve prilike. Kosa je znatno kraća na potiljku, ali je duža oko lica, čime se stvara super šik finiš.

Pixie


Ova pixie frizura ima neprikosnoveni volumen na gornjem dijelu koji je postignut pomoću stepenasto ošišanih šiški koje su prebačene u stranu. Bočni razdjeljak samo doprinosi njenoj privlačnosti.

 Guste šiške


Guste šiške je ono što ovu frizuru čini veoma zanimljivom i privlačnom. I, ovdje je riječ o šiškama koje su razdijeljene u centralnom dijelu čime se lice dodatno “otvara” i dobija veoma moderan stil koji je idealan za sve prilike.

Kratka i slatka


Jedno je sigurno: ova preslatka asimetrična frizura uvijek će privući pažnju, bilo da je u pitanju dnevna ili večernja prilika.

Nježno i sofisticirano


Ova frizura je kraća na potiljku, a duža je naprijed. Taj geometrijski stil ublažen je pomoću prekrasnih, opuštenih lokni sa strana koje zapravo ovom stilu daju dozu nježnosti i sofisticiranosti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info