Proljetne pantalone: 18 modernih modela koje možete nositi i na posao

0

Pantalone su, svakako, komad garderobe koji možete nositi u svim prilikama i izgledati moderno, elegantno i privlačno. Upravo sljedećih osamnaest modela su takvi – idealni za sve prilike pa i za posao.

Popularne tufne


Postoji tako mnogo trendova koje možete pratiti i uvrstiti u svoj svakodnevni stajling, a tufne su definitivno jedan od njih. Razigrane tačkice uvijek su pravo osvježenje, a jedan od načina da ih uvedete u svoj poslovni stajling tokom proljetne sezone jeste da birate pantalone sa tufnama.

Možda je i najbolja opcija da u ovom slučaju birate klasični dezen, a to je crna podloga sa bijelim tačkicama. Veoma elegantne i moderne, ove pantalone možete nositi baš u svim prilikama.

Klasične bordo


Bordo je već odavno nijansa koja je postala prava klasika, a jednostavna je za kombinovanje sa svim drugim bojama. Zaista, bordo možete kombinovati kao što biste to uradile sa bilo kojom drugom bojom iz neutralnog spektra.

Što se tiče poslovne kombinacije, bordo pantalone možete upariti sa teget blejzerom, a majica ili košulja sa prugama samo će dodatno poboljšati ovaj stajling.

Široke pantalone


Pantalone širokih nogavica (ili palazzo pantalone) pravi su hit tokom proljetne i ljetne sezone. Veoma zgodne za kombinovanje, a ultra popularne, možete ih nositi i na posao.

Naravno, kada je riječ o poslovnim kombinacijana, možda bi bilo najbolje da birate jednobojne palazzo pantalone, koje su veoma privlačne i jako elegantne. Kombinujte ih sa majicama, bluzama ili košuljama, a možete dodati i blejzer ili kožnu jaknu (i tamna teksas jakna odličan je izbor).

Uvijek moderna


Klasične, bijele široke pantalone možete nositi u svim prilikama, a jedno je sigurno – one vam mogu pomoći da u potpunosti osvježite svoj poslovni stajling. Bijela je tako svježa i privlačna, a istovremeno jako pogodna za kombinovanje sa svim drugim bojama.

Naravno, sigurno nećete pogriješiti ni ako se odlučite da kombinujete bijele pantalone sa bijelom košuljom ili bluzom, ali onda bi bilo dobro da dodate i bar jedan aksesoar koji je u nekoj drugoj boji (jer vam to može pomoći da ne izgledate monotono).

Najluksuznija boja


Boja koja svakoj kombinaciji može pomoći da izgleda luksuzno i skupocjeno je boja kamilje dlake (ovdje treba uzeti u obzir da je riječ i o svjetlijim i o tamnijim nijansama, koje se kreću od bež do smeđe). Veoma privlačna i jako popularna, ovu boju možete naći na svim komadima garderobe pa tako i na pantalonama koje možete nositi na posao ovog proljeća.

Birajte klasične modele (najbolje one “na peglu”), jer će to cjelokupnoj kombinaciji dati još bolji utisak. A ako vam je cilj da sve ovo izgleda jako moderno, onda se odlučite i za košulju ili bluzu sa cvjetnim dezenom.

Proljetna zelena


Ah, ta divna zelena boja. Tako skromna, a tako efektna. Najbolje od svega jeste što ona ima tako mnogo nijansi, da je ponekad pomalo i teško odlučiti se za onu koja nam je najprivlačnija. Ipak, sa proljetnom zelenom sigurno nećete pogriješiti, jer je veoma svježa i lijepa, ali i veoma zgodna za kombinovanje sa svim nijansama iz neutralnog spektra (od sive do bordo).

Pantalone u ovoj boji pun su pogodak, a možete ih kombinovati sa bijelim košuljama ili bluzama i izgledati tako “obično”, a opet tako efektno.

Moderni retro


Iako su zvoncare (trapezice) bile apsolutni hit sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, njihova popularnost ne jenjava ni dan danas.

Štaviše, ove retro pantalone veoma su moderne i idealne za mnogobrojne prilike, a možete ih bez problema nositi i na posao. Veoma simpatične i funkcionalne, lako ih možete iskombinovati sa košuljama i bluzama (ako birate košulju sa sitnim tufnama, nosićete dva veoma popularna trenda).

Cigaret pantalone


Ovaj model pantalona oduvijek je bio sinonim za eleganciju, a uvijek izbijaju u prvi plan tokom proljetne sezone (a njihova “vladavina” nastavlja se sve do zime).

Međutim, ne morate uvijek birati klasične modele ovih pantalona – jednako su moderni i popularni i modeli sa faltama na gornjem dijelu, a u tom slučaju birajte uže košulje, majice ili bluze. Dodajte blejzer i dobijate odličnu poslovnu kombinaciju za proljetnu sezonu.

Nezamjenjivi visoki struk


Komadi garderobe sa visokim strukom još su jedan retro model koji je apsolutni hit. Ukoliko se odlučite za ultra popularne pantalone sa visokim strukom, one vam mogu pomoći i da izgledate malo vitkije i više, a najbolje od svega jeste što ćete na veoma lagan način skrenuti pažnju sa dijelova tijela koji vas čine nesigurnima (prvenstveno stomak).

Isto tako, možda je i jedan od najboljih modela ovaj sa širokim nogavicama, jer u tom slučaju “rješavate” još jedan problem – vaše noge i butine će izgledati vizuelno tanje.

Uvijek poželjna kombinacija


Klasične teget pantalone do članaka, u kombinaciji sa kariranom košuljom, stvaraju poslovnu kombinaciju koja je tako poželjna, moderna i elegantna. Dakle, tri muve jednim udarcem!

Ovaj model pantalona veoma je zahvalan za kombinovanje (imajući u vidu da je riječ o pantalona koje su u neutralnoj nijansi), a možete ih upariti i sa jednobojnim košuljama i bluzama, ali i sa onim koje imaju neku drugu vrstu dezena (bez obzira da li su u pitanju pruge, cvjetni dezen ili tufne). Što se tiče obuće, štikle su definitivno najbolji izbor.

Karirane pantalone


Poput karirane košulje, isto tako su i karirane pantalone jako dobar izbor za poslovne svrhe, a možete ih nositi i u svim drugim prilikama. Popularni tartan dolazi u mnogo različitih dezena, a ako vam je cilj da ne ostanete neprimijećeni, onda birajte ovaj model sa crvenom podlogom.

Naravno, odlično ćete postupiti ukoliko ovaj model pantalona kombinujete sa crnim košuljama, bluzama, rolkama ili tunikama, ali ništa manje nije privlačna ni kombinacija sa drugim bojama (bijela, zelena ili bež bile bi pun pogodak).

Klasične bijele


Sigurno imate bar jedan par bijelih pantalona, a koje su idealne za poslovne prilike. Zapravo, sa dolaskom proljeća i bijela dolazi u prvi plan, a ovu nijansu najčešće i nosimo tokom proljeća i ljeta. Bijele pantalone možda i jesu malo teže za održavanje, ali to ne znači da bi trebalo da ih izbjegavate.

One vam mogu pomoći da vaš cjelokupni stajling izgleda veoma moderno i svježe, a odlično ćete uraditi ukoliko bijele pantalone kombinujete sa tamnim košuljama (teget, smaragd zelena, crna, tamno ljubičasta i druge).

Kancelarijska klasika


Da, tamne pantalone sigurno su i najčešći model koji se nosi u poslovnim prilikama, a one su vanvremenska klasika. Kada kažemo tamne, onda mislimo na crne ili teget, a koje su veoma jednostavne za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe (ali i sa svim drugim bojama).

Teget pantalone i košulja na pruge predstavljaju pravu klasičnu, kancelarijsku kombinaciju, a ovaj stajling možete osvježiti pomoću malih (ali značajnih) aksesoara. Primjera radi, tanki crveni, žuti ili ružičasti kaiš odlična su opcija.

Nježna boja


Sigurno ćete se veoma rijetko odlučiti da na posao nosite pantalone koje su u nekoj “vrištećoj” boji (tipa, fluoroscentno žuta, vatreno crvena ili svijetlo ružičasta), ali određene boje koje možete uvijek birati, a koje vam mogu pomoći i da osvježite svoj stajling i da izgledate veoma moderno, svakako su pastelne nijanse i zagasite boje.

Jedna od njih je i puder ružičasta, a koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Bilo da se odlučite za svjetliju ili tamniju nijansu, puder ružičasta veoma je blaga i nježna, a idealna za kombinovanje sa svim drugim neutralnim bojama.

Mornarski stil


Tako moderne i veoma privlačne, pantalone u mornarskom stilu možete nositi i na posao. Naravno, ovdje bi bilo poželjno da one budu nešto duže (jer ipak je riječ o pantalonama koje nosite na posao), a veoma lako ih možete kombinovati sa bluzama, tunikama i nešto širim košuljama.

Pored toga, ovaj stil je neprolazna klasika pa ćete ovaj model pantalona sigurno nositi i više sezona. U zavisnosti od dužine i modela, možete ih kombinovati sa štiklama, gležnjericama na štiklu ili čizmama do koljena.

Pruge


Pruge su veoma popularan dezen tokom proljetne i ljetne sezone, a osim košulja, majica i bluza, možete ih pronaći i na raznim modelima pantalona. Naravno, kada je riječ o pantalonama, ovdje preovladavaju vertikalne pruge, ali ništa manje nisu moderni ni modeli koji imaju horizontalne pruge.

Ovdje je jedino bitno da ne bude riječ o sitnim prugama, već o nešto širim, jer one mogu pomoći da vaše noge vizuelno izgledaju tanje i duže.

Sive pantalone


Bijele, crne, teget ili sive – to su najčešće boje pantalona koje nosimo na posao. I, najbolje od svega jeste što se one mogu kombinovati sa svim drugim bojama.

Kada je riječ o sivim pantalonama, one su u ovom kontekstu veoma zahvalne, jer iako je riječ o neutralnoj nijansi, jedne su od najboljih za kombinovanje sa svjetlijim bojama. Siva i bijela odlična je kombinacija, siva i puder ružičasta kombinacija je koja je tako nježna i privlačna, a siva i žuta je kombinacija koja je ultra efektna.

Moderno odijelo


Ukoliko radite u kancelariji, onda sigurno imate i bar jedno odijelo koje nosite u mnogobrojnim prilikama. Klasična odijela uvijek su odlična opcija, ali uvijek se možete odlučiti i za modernije verzije (kao što je karirano odijelo).

Ipak, naš savjet je da ove modele nosite odvojeno, odnosno da karirane pantalone kombinujete sa jednobojnim komadima garderobe (majicama, košuljama i blejzerima), a da blejzer od odlijela (isto tako) kombinujete sa jednobojnim pantalonama. Na taj način ćete izgledati mnogo ozbiljnije, ali i dalje dobijate veoma upečatljiv i privlačan poslovni stajling.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info