5 brzih i jednostavnih vježbi za izvajane noge

0

Ako ste u potrazi za brzim i jednostavnim vježbama koje će istopiti suvišnu masnoću te izvajati noge, na pravom ste mjestu. Naravno, iste morate kombinovati sa kardio treningom, kao što su hodanje, vožnja bicikla ili trčanje, kako biste dobile najbolje rezultate. Donosimo pet odličnih vježbi koje će vaše noge dovesti do savršenstva.

Klizački iskorak


Zauzmite raskoračni stav u širini ramena, a ruke spustite pored tijela. Lijevom nogom napravite veliki iskorak prema nazad prebacujući je dijagonalno preko desne. Istovremeno desnom rukom zamahnite prema nazad, a lijevom preko kukova (A).

Poskočite ulijevo te ponovite isto i na suprotnu stranu. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po dvadeset ponavljanja. Ova vježba je odlična za prednji dio butina i zadnjicu.

Pregib sa jednoručnim tegovima


Zauzmite raskoračni stav u širini ramena. U ruke uzmite jednoručne tegove te ih spustite ispred butina sa dlanovima okrenutim ka unutra (A). Blago savijte koljena, zategnite trup te se polako, iz kukova, spuštajte ka naprijed dok vam tijelo ne bude paralelno sa podom.

Istovremeno tegove spuštajte prema koljenima (B). Zadržite par sekundi pa se lagano vratite u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po dvadeset ponavljanja. Ova vježba je odlična za prednju i zadnju ložu.

Skok iz polučučnja


Zauzmite širi raskoračni stav sa stopalima okrenutim prema vani. Spustite se u čučanj sa rukama pored tijela. Zategnite stomak, ramena povucite prema nazad te cjelokupnu težinu prebacite na pete (A).

Skočite uvis sa podignutim rukama vodeći računa da je prilikom skoka cijelo tijelo zategnuto (B). Doskočite u čučanj. To je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po dvadeset ponavljanja. Ova vježba zateže kvadricepse, prednju i zadnju ložu.

Podizanje nogu iz ležećeg položaja


Lezite na stomak te se oslonite na laktove. Prebacite lijevo stopalo preko desnog (A). Savijte koljena prema zadnjici i to tako što ćete desnom nogom gurnuti lijevu (koristeći je kao teg).

Pete su okrenute prema gore (B). Odmah se zatim vratite u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po dvadeset ponavljanja i to prvo sa jednom, a onda i drugom nogom. Ova vježba je odlična za mišiće prednje i zadnje lože.

Most


Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima te dlanovima položenim na pod (A). Zategnite zadnjicu i trup te podignite kukove prema gore tako da koljena i ramena čine ravnu liniju (B).

Zadržite dvadesetak sekundi te se vratite u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite još dva. Ova vježba zateže zadnjicu te mišiće prednje i zadnje lože.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info