20 fantastičnih načina da kombinujete gležnjerice ove sezone

0

One su odličan model obuće koji možete nositi u svim prilikama. Veoma su udobne, moderne i uvijek popularne. Donosimo dvadeset fantastičnih načina na koje ih možete kombinovati tokom ove sezone.

Teksas jakna


Teksas jakna veoma je moderan i popularan komad garderobe koji možete kombinovati sa skoro svim drugim odjevnim predmetima pa tako i sa gležnjericama. Isto tako, sigurno nećete pogriješiti ukoliko je kombinujete sa bilo kojim modelom pantalona, a sve u zavisnosti od prilike u kojoj želite da je nosite. Ona je univerzalan komad garderobe koji nose žene svih generacija i odličan je izbor za sve neformalne prilike.

Asimetrični kardigan


Kardigan je veoma poželjan komad garderobe tokom svježijih dana, a veoma lako ga možete uvrstiti u svakodnevni stajling. Ukoliko birate asimetrični kardigan, on vam može pomoći da skrenete pažnju sa problematičnih dijelova tijela te će i vaše noge vizuelno izgledati duže i tanje. Idealan je za kombinovanje sa suknjama, farmericama ili klasičnim pantalonama. Naravno, gležnjerice će i ovdje doći kao kec na desetku.

Moto jakna


Jedan od najpopularnijih modela kožne jakne apsolutno je moto ili bajker jakna, a koja vam može pomoći da dobijete i pomalo urbano modno izdanje. Iako možda i nije idealna za sve prilike, moto jaknu možete jako dobro iskombinovati sa farmericama i Converse patikama, a ništa manje nije moderna ni kombinacija sa plisiranom suknjom i gležnjericama.

Trendi zaokret


Dobro staro, nepisano, pravilo kaže: “Ako ne znaš šta obući, ti kombinuj crno i bijelo”. To je zaista odlična opcija za mnogobrojne prilike – crna i bijela se fantastično slažu i postoji tako mnogo komada garderobe u ovim bojama, a koje možete nositi svakodnevno. Međutim, da biste kombinaciju podigle na malo viši nivo, napravite i mali zaokret tako što ćete kombinaciji dodati dezenirane gležnjerice. Ovdje je najčešće riječ o životinjskom dezenu, ali nećete pogriješiti s bilo kojim.

Kombinacija za svaki dan


Ukoliko biste nas pitali, malu crnu haljinu bismo nosile svakodnevno. Zašto? Iz jednostavnog razloga što postoji tako mnogo modela ovog vanvremenskog klasika (mini, maksi, midi…), a koji možete nositi u mnogobrojnim prilikama. Ovo je haljina koja je tako jednostavna za stilizovanje – bukvalno joj sve odgovara. Takođe, nećete pogriješiti ni ako je kombinujete sa moto jaknom od brušene kože i gležnjericama – kombinacija koju možete nositi gotovo u svim prilikama.

Uvijek upečatljivo


Postoji li upečatljivija boja od crvene? Možda i postoji, ali je činjenica da će crvena uvijek izazvati pažnju te da će vas uvijek svi primijetiti zbog nje. Možete je na tako mnogo načina dodati u svakodnevni stajling, a ove sezone to neka bude i u vidu gležnjerica. Pomoći će vam da osvježite svakodnevni stajling, a da ne pričamo o tome da ćete biti u centru pažnje.

Plisirana suknja


Plisirana suknja trend je koji ne prolazi, a u zavisnosti od modela, plisiranu suknju možete nositi gotovo u svim prilikama, ali i kombinovati sa tako mnogo drugih komada garderobe. Kombinacija sa gležnjericama i jaknom sigurno je odličan izbor za svježije dane (ali i večeri).

Striktno poslovno


Poslovni stajling često ima tendenciju da bude (pa, hajde recimo to tako) pomalo nezanimljiv i tu nema ništa loše: poslovni kodeks odijevanja mora se pratiti. S druge strane, ukoliko nemate propisana neka rigidna pravila poslovnog oblačenja, onda je sve mnogo lakše, ali opet pazite da sve bude s dozom ukusa. Primjera radi, crne pantalone možete kombinovati sa dezeniranom košuljom i dobijate odličnu kombinaciju. Dodajte joj bijele gležnjerice ili čarapa čizmice i dobijate fantastičnu.

Zanimljivi detalji


Ukoliko želite da vaš stajling izgleda veoma zanimljivo, birajte gležnjerice koje na sebi imaju određene detalje. Naravno, modeli sa “biserima” su među popularnijim, ali jednako su moderni i oni koji na sebi imaju razne kopče ili kaišiće. U svakom slučaju, sigurno je da će vaš stajling izgledati veoma interesantno, a ove modele gležnjerica najlakše je iskombinovati sa tamnijim modelima farmerica.

Čarapa čizmice


Veoma funkcionalne i jako udobne, čarapa čizmice su već par sezona u samom vrhu popularnosti, kada je riječ o obući, a veoma lako ih možete dodati u svakodnevni stajling. Ovdje je riječ o nešto dubljem modelu gležnjerica koji neodoljivo podsjeća na čarape (otud im i ime), jedina mana je što se mogu nositi samo kada je vani suvo vrijeme.

Ultra urbano


Urbani stajling može se postići na više načina, a jedan od njih je i da dodate gležnjerice u boji koja baš i nije uobičajena odnosno koju i ne viđate svakodnevno – primjera radi, metalik ili srebrna. Kombinujte ih sa pantalonama sa visokim strukom, dodajte kraći pulover i iscijepanu teksas jaknu i urbana modna kombinacija je spremna.

Bomber jakna


Ovo je jedan od najpopularnijih modela jakne koji možete nositi tokom proljetne i jesenje sezone, a veoma je jednotavna za kombinovanje sa drugim komadima garderobe. Bomber jakna i farmerice? Odlično! Bomber jakna i haljina? Sjajno! Bomber jakna i plisirana suknja? Fenomenalno! I, u svim navedenim opcijama, gležnjerice su odličan izbor.

Uske farmerice


Uske farmerice već odavno su jedan od najvećih trendova, bez obzira na sezonu. Veoma svestrane, tako lako ih možete ukombinovati u svakodnevni stajling. Pored toga, odlične su za kombinovanje sa košuljama, bluzama, tunikama, majicama, džemperima… Ma, s čim god poželite. Takođe, fantastično se slažu i sa gležnjericama.

Dvije nijanse teksasa


Teksas je veoma svestran materijal, a nećete pogriješiti ni ako kombinujete dvije različite nijanse. Međutim, možda bi bilo najbolje da one ne odudaraju baš previše. Primjera radi, bijele farmerice kombinujte sa teksas jaknama koje su svjetlijih nijansi, jer će na taj način vaš stajling izgledati svježije i modernije.

Kožna jakna


S kožnom jaknom nikada nećete pogriješiti. A što se tiče boje, crna i smeđa su najpopularnije. Isto tako, kratki modeli kožne jakne veoma su moderni i poželjni, a veoma zgodni za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe (čak i sa haljinama).

Blejzer i gležnjerice


Blejzer je najpopularnija proljetna jakna koju možete nositi u tako mnogo prilika. U kombinaciji sa farmericama, dobijate najpopularniju moguću kombinaciju, ali blejzer je odličan i za kombinovanje sa klasičnim komadima garderobe, bilo da su u pitanju suknja olovka kroja, cigaret pantalone ili pak određeni modeli haljina. Naravno, gležnjerice su dodatni plus.

Mala bijela haljina


Ako je mala crna haljina najelegantniji komad garderobe, onda je mala bijela haljina jedan od onih komada garderobe koji vam mogu pomoći da u potpunosti osvježite svoj stajling. Veoma privlačna i delikatna, u zavisnosti od modela, možete je nositi u svim prilikama, ali i kombinovati sa svim drugim komadima garderobe i modelima obuće.

Bijele gležnjerice


Zadržaćemo se još malo na bijeloj boji i dodaćemo još i ovo: bijele gležnjerice su veoma popularne, a jednako vam mogu pomoći da osvježite svakodnevni stajling. Pored toga, bijela ima vipše nijansi i ako niste baš pristalica snježno bijele, birajte malo tamnije nijanse – jednako su popularne i moderne te se jednako dobro mogu iskombinovati kao i klasična bijela.

Cvjetni dezen


Cvjetni dezen je najpopularniji dezen na svijetu, bez obzira na sezonu. Tako privlačan i nježan, možete ga naći (bukvalno) na svim komadima garderobe i sigurno ne postoji žena koja nema bar jedan komad garderobe na kojem se nalazi ovaj divni dezen. Bluza sa cvjetnim dezenom uvijek je odlična opcija, a možete je nositi u tako mnogo prilika (i kombinovati sa dosta drugih komada garderobe).

Iscijepane farmerice


Poslije uskih farmerica, ovo je sigurno najpopularniji model (i tako je već više sezona). Iscijepane farmerice ne možete nositi u svim prilikama. Naravno, sve neobavezne prilike idealne su da ih nosite i da ih kombinujete sa gležnjericama, ali i sa džemperima, majicama, blejzerima, kožnim jaknama ili bomber jaknama. Ultra moderne i ultra popularne!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info