6 vježbi koje su jednostavnije i efikasnije od sklekova

0

Sklekovi su odlični za definisanje ruku i ramena, ali ih žene obično ne vole, jer nisu baš jednostavni. Veliki broj žena ima mnogo više snage u nogama, jer se ne žele „maltretirati“ ovom vježbom. Međutim, sljedećih šest vježbi su jednostavnije od sklekova, ali istovremeno su mnogo efikasnije. Redovnim izvođenjem istih, dobićete savršeno oblikovane ruke.

Medvjeđi hod


Zauzmite položaj kao da želite da uradite sklek. Počnite se kretati ka naprijed tako što ćete istovremeno pomjeriti lijevu ruku i desnu nogu, a odmah zatim i desnu ruku i lijevu nogu. Na taj način, krećite se naprijed dok ne napravite trideset koraka, a odmah zatim, još trideset prema nazad.

Vježba za tricepse


Sjedite na pod, savijte noge u koljenima te se dlanovima oslonite o pod, ali tako da su prsti okrenuti prema tijelu. Podignite zadnjicu te zategnite ruke u laktovima. To je početni položaj. Savijte ruke u laktovima te zadnjicu spustite prema podu. Ispravite laktove te se podignite nazad u početni položaj. Uradite dvadeset brzih ponavljanja vodeći računa da je tijelo zategnutno cijelo vrijeme.

Spuštanje prema naprijed


Zauzmite raskoračni stav u širini ramena te ruke spustite na pod ispred sebe. Kukovi su visoko podignuti. Ovo je početni položaj. Savijte laktove te se polako spustite prema podu. Zadržite par sekundi pa ispravite laktove. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite deset.

Udarci prema naprijed


Zauzmite uži raskoračni stav, noge blago savijene u koljenima, a šake stavite ispred brade. Oponašajući udarac, desnu ruku brzo ispružite ispred sebe. Isto uradite i sa lijevom. Uradite dvadeset naizmjeničnih ponavljanja. Za još bolji rezultat u svaku ruku uzmite po jednoručni teg.

Kruženje rukama


Podignite lijevo koljeno tako da je u ravni sa kukom. Ruke pružite u stranu. Zategnite ih te polako počnite da kružite prema naprijed. Napravite trideset laganih krugova. Zatim, napravite kratku pauzu pa uradite još trideset prema nazad. Nakon toga, podignite desno koljeno te isto ponovite.

Pružanje ruku prema naprijed iz položaja za sklek


Zauzmite položaj za sklek. Tijelo mora biti potpuno ravno i zategnuto. Desnu ruku ispružite prema naprijed te, prije nego što je spustite na pod, dodirnite lijevo rame. Isto ponovite lijevom rukom tako što ćete je ispružiti prema naprijed, dodirnuti desno rame te vratiti u početni položaj. Uradite dvanaest naizmjeničnih ponavljanja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info