Trideset i jedna fantastična kombinacija za 31 dan marta

0

Prvi proljetni mjesec često je i veoma ćudljiv, a kako biste imale fantastičan stajling tokom marta, inspiraciju potražite u galeriji ispod.

Popularni retro


Možete je voljeti ili ne, ali je činjenica kako je ovaj retro komad garderobe popularan već više sezona, a ni ovog mjeseca situacija se ne mijenja. Plisiranu suknju možete nositi u svim prilikama, a to je posebno slučaj kada je riječ o modelima koji sežu do pola lista.

Nikud bez jakne


Naravno, jakna će nam biti i više nego potrebna tokom ovog mjeseca, a jedan od fantastičnih izbora je jakna od antilopa. To može biti elegantni model, koji podsjeća na blejzer, mada nema greške ni ako se odlučite za modele koji podsjećaju na klasičnu moto jaknu. Ona se odlično može uklopiti u bilo koji stajling. PS: Obuću prilagođavajte trenutnim vremenskim prilikama.

Proljetne pantalone


Proljetna sezona rezervisana je za nešto šire komade garderobe, a to je posebno slučaj kada je riječ o pantalonama koje imaju široke nogavice. Ultra moderne i privlačne, uljepšaće svaki stajling tokom ovog mjeseca, ali i tokom cijele proljetne sezone.

Moderna buntovnica


Kožne jakne možete nositi u mnogobrojnim prilikama, a ovdje postoji više modela koje biste mogle da uvrstite u svakodnevni stajling. Ipak, ako vam je cilj da dobijete stil moderne modne buntovnice, kraća kožna jakna ukrašena nitnama odličan je izbor.

Fantastično urbano


Farmerice sa visokim strukom odličan su izbor za nešto niže dame, a kako biste ovog mjeseca dobile urban stajling, možete ih kombinovati sa raznim modelima bluza od lakšeg i nježnijeg materijala. Naravno, s obzirom na to da je mart često i hladan mjesec, kombinaciji možete dodati baloner ili jaknu, a obuću birati u skladu sa vremenom vani.

Savršeni mantil


Moderni mantil je fantastična opcija za nešto hladnije martovske i proljetne dane, a samo jedan od njih koje možete uvrsiti u svoj stajling svakako je i model od kože. Odlično će se uklopiti u bilo koji stajling, a pomoći će vam da vam bude dovoljno ugodno i tokom svježijih martovskih i proljetnih dana.

Privlačna elegancija


Kako biste i ovog mjeseca imale veoma elegantan stajling, a pri tome izgledale veoma moderno i privlačno, pobrinuće se cigaret pantalone koje možete kombinovati sa bluzom koja ima mašnu (možete mašnu vezati ili jednostavno pustiti predviđene dijelove da slobodno padaju preko pantalona). Dodajte lagani kaput ili mantil te stajling završite tako što ćete dodati štikle i torbu sa efektom krokodilske kože.

Za vitkiji stas


Određeni komadi garderobe mogu vam pomoći da vizuelno izgledate više pa čak i vitkije. Takav je slučaj sa pantalonama koje imaju visoki struk – veoma su popularne, a izbalansiraće vam figuru kao gotovo nijedan drugi komad garderobe. Da bi ovaj efekat bio što bolji, dodajte im štikle boje kože.

Haljina za sve prilike


Sigurno nećemo propustiti priliku da i ovog mjeseca nosimo haljine – one su ženstvene, privlačne i uvijek nam pomažu da se osjećamo fantastično. Jedan od modela, koji možete nositi u svim prilikama tokom ovog mjeseca i tokom cijele proljetne sezone, svakako je midi haljina. Dezenirana ili jednobojna? Sve zavisi od prilike u kojoj želite da je nosite, ali i od vaših ličnih preferencija.

Proljetni sjaj


Komade garderobe u nekoj od metalik nijansi možete nositi tokom svih sezona, a ovog mjeseca i ovog proljeća neka to bude jakna. U zavisnosti od modela koji birate, moći ćete je nositi u mnogobrojnim prilikama, ali i veoma dobro iskombinovati sa raznim komadima garderobe, bilo da je riječ o elegantnim ili nešto ležernijim.

“Ne volimo ih”, ali ih nosimo


Da, helanke nemaju baš dobru reputaciju i reklo bi se kako ih baš ne volimo, ali ih i dalje nosimo. Kada je riječ o ovom komadu garderobe, činjenica je da je on veoma udoban, a kada je riječ o njegovom kombinovanju, potrebno je pratiti samo jedno pravilo: gornji dio kombinacije mora biti nešto duži, ali imajte na umu i to da helanke možete nositi samo u neformalnim prilikama.

Pravo osvježenje


Bijela je uvijek poželjna pa je nećemo zaobići ni ovog mjeseca. Ona vam može pomoći da na veoma jednostavan način osvježite svoj stajling, bilo da birate samo jedan komad garderobe ili pak cijelu kombinaciju. Nabolje od svega je to što se tako dobro može iskombinovati sa svim drugim bojama.

Vijesnici proljeća


Cvjetni dezen će vam pomoći da dobijete upečatljivo i privlačno modno izdanje, a s obzirom na to da je cvijeće vijesnik proljeća, eto još jednog razloga da ovaj fantastični dezen uvrstite u svoj stajling ovog mjeseca. Haljina sa cvjetnim dezenom samo je jedna od mnogobrojnih opcija.

Vanvremenska kombinacija boja


Može se reći kako je ovo “pravilo” za one dane kada nemate ideju šta da obučete: tada možete kombinovati crno i bijelo. Ovo je vanvremenska kombinacija, a crna suknja sa visokim strukom, u kombinaciji sa bijelom rolkom, samo je jedna od privlačnih opcija ovog mjeseca.

Upečatljivi dezen


Jedan od najboljih načina da dobijete veoma moderan i upečatljiv stajling jeste da birate komade garderobe koji imaju pomalo neobičan i nesvakidašnji dezen. Opcije su mnogobroje, a kako bi kombinacija bila što upečatljivija, birajte samo jedan dezenirani komad garderobe koji ćete nositi u sklopu jedne kombinacije.

Najpopularnija proljetna kombinacija


Bez sumnje, riječ je o farmericama i blejzeru. Može se s pravom reći kako je ovo neprolazna klasika, a koju možete nositi u svim neformalnim prilikama. Doduše, ako birate tamne farmerice, možete ih nositi čak i na posao. Pored toga, ovo je kombinacija koju možete odlično uklopiti sa patikama, štiklama ili gležnjericama, sve u zavisnosti od toga kakvo je vrijeme vani.

Poslovni šik


Držite se sljedećeg: “Ako je poslovno, ne mora biti neprivlačno!” Vođene time, sive pantalone možete iskombinovati sa bluzom ili košuljom koja je ukrašena tufnama i mašnom. Na kraju, dodajte moto kožnu jaknu u nekoj od nježnih boja (kao što je puder ružičasta) te sasvim običnu poslovnu kombinaciju podignite na jedan viši nivo.

Odijelo


Možda ga i nećete nositi svaki dan, ali je uvijek dobro imati bar jedno. Odijelo je odlična opcija, jer pantalone i blejzer možete kombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe, a ako vam je cilj da dobijete urbani stajling, odijelo možete kombinovati čak i sa patikama.

Popularni dezen


Životinjski dezen je uvijek prisutan i s njim ne možete pogriješiti, sve dok da ne nosite od glave do pete. Shodno tome, ovog mjeseca možete birati i majicu ili košulju sa dezenom zmijske kože – ovo je i dalje jedan od najpopularnijih dezena iz životinjskog carstva, a sigurno će privući pažnju.

Nikud bez balonera


Oduvijek je bio rezervisan za žene koje imaju stila, a sigurno ćemo ga nositi i ovog mjeseca. Ukoliko ste pobornica klasike, onda ćete birati i klasične modele balonera. Međutim, kako bi vaš stajling bio što efektniji, predlažemo dezenirane modele ovog popularnog mantila – odlično se mogu uklopiti u svaki stajling, a sigurno će vas dovesti u centar pažnje.

Bomber jakna


Tako jednostavna, a tako efektna, bomber jaknu ovog mjeseca možete tako lako uvrstiti u svakodnevni stajling. Iako su među popularnijima jednobojne, ono što možete uraditi jeste da birate dezeniranu bomber jaknu, a koja će se tako dobro uklopiti sa jednobojnim komadima garderobe, da ne govorimo kako će osigurati i da imate veoma privlačan stajling.

Monohromatski stil


Monohromatski stil još je jedna opcija za one dane kada ne znate šta da obučete. Kombinovanje komada garderobe istih boja ili nijansi iste boje uvijek je popularan trend, a ništa manje nije izgubio na popularnosti ni ovog mjeseca.

Kombinacija za svaki dan


Kada su u pitanju neformalne prilike, tada se možete odlučiti za iscijepane farmerice – one su i dalje veoma moderne i popularne, a mogu vam pomoći i da postignete urbani stajling. Bilo da ih kombinujete sa klasičnim ili ležernijim komadima garderobe, ovaj model farmerica odgovoran je za veoma moderan stajling.

Malo boje


Ukoliko ste dama koja često nosi komade garderobe neutralnih nijansi, ono što možete uraditi, a kako biste izgledale moderno, jeste da dodate aksesoare ili obuću u nekoj od boja koje će odmah privući pažnju. Shodno tome: kraljevsko plave, mak crvene, mint zelene ili ljubičaste štikle (ili pak neki drugi model obuće) najbolji su izbor.

Najnježniji materijal


Tako nježna i privlačna, čipka je materijal koji će svaki stajling učiniti ženstvenijim, a vi možete odlučiti da je nosite i tokom ovog mjeseca. Samo jedan od načina da to uradite jeste da birate vanvremenski baloner koji je skrojen od ovog nježnog materijala.

Poslovni dres kod


Suknja olovka kroja sastavni je dio dres koda i to je zaista odlično – ona je ujedno i najelegantnija suknja na svijetu te je možete nositi u mnogobrojnim prilikama. S druge strane, kako bi i poslovni stajling bio moderan i upečatljiv, birajte suknju olovka kroja u mornarskom stilu (to je model sa dva reda dekorativnih dugmadi na prednjem dijelu) te joj dodajte bluzu sa zanimljivom kragnom i blejzer.

Farmerice u boji


Farmerice su nam često prvi izbor u mnogobrojnim neformalnim prilikama, a ovog mjeseca možete dobiti veoma moderno i upečatljivo modno izdanje tako što ćete se odlučiti za farmerice u boji. Koja boja? Bilo koja, ali s obzirom na to kako je puder ružičasta veoma privlačna i popularna, ona će nam biti prvi izbor ovog mjeseca i ovog proljeća.

Neutralne boje


Nemojte misliti kako ne možete dobiti veoma moderan stajling tako što će u njemu biti zastupljene samo neutralne boje. Shodno tome, komadi garderobe u bilo kojoj nijansi sive, u kombinaciji sa puder ružičastom (da, ona se takođe može klasifikovati u spektar neutrala), sigurno će privući pažnju i pomoći da izgledate veoma moderno.

Klasični stil


Dobra stara klasika uvijek je poželjna, a ovog mjeseca ćemo rado nositi i “najosnovnije” klasične komade garderobe, a kao što su tamne farmerice, gležnjerice i baloner. Klasično, a opet veoma moderno i poželjno tokom ćudljivog marta.

Apsolutno raskošno


Određeni komadi garderobe mogu se pohvaliti time kako imaju veoma raskošan kroj, a to je prvenstveno slučaj kada je riječ o bluzama i košuljama. Jednu takvu, ovog mjeseca, kombinujte sa suknjom olovka kroja i zadivite sve prisutne, gdje god se pojavite.

Teksas jakna


Na kraju, sigurno nećemo zaboraviti ni dobru staru teksas jaknu, a koja nam uvijek dobro dođe kada su u pitanju neformalne prilike. Nema potrebe naglašavati kako je riječ o svestranom komadu garderobe, koji se veoma lako može ukombinovati gotovo u svaki stajling, posebno kada je riječ o klasičnim modelima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info