Žene sa stilom nikada ne nose ovih pet stvari

0

Svaka žena ima razvijen svoj specifičan stil, a koji je veoma često i njen zaštitni znak. Međutim, činjenica je da postoje žene koje imaju više stila i ukusa od drugih, a razlike je veoma jednostavno uočiti. Štaviše, sljedećih pet stvari žene koje imaju stila i ukusa skoro pa nikada ne nose.

Istaknuto ime brenda


Uvijek će se desiti situacija da vam se veoma dopadne komad odjeće koji na sebi ima vidljivi logo određenog brenda. Međutim, ono što žene koje imaju stila izdvaja od onih drugih jeste što one takve nikada neće nositi.

Njima je jasno koliko su vrijedne i nije im potrebna potvrda bilo kojeg brenda da im to dokaže. Način na koji se odjeća nosi predstavlja luksuz, a ne marka odjeće. Ukoliko odluče da nose istaknuto ime brenda na nekom komadu odjeće, onda je on veoma diskretan i skoro pa neprimijetan.

Ultra visoke štikle


Žene koje imaju stila nikada sebi neće dozvoliti da izgledaju jeftino, a jedan od načina na koje to postižu svakako je i izbjegavanje nošenja obuće sa ultra visokim štiklama.

Pored toga, žene sa stilom su svjesne da im obuća uvijek mora biti udobna pa upravo iz tog razloga i biraju klasičnu visinu štikle, ravnu obuću ili obuću sa punom petom.

Životinjski uzorak od glave do pete


Žene koje imaju stila uvijek se drže izreke da “manje je više”, a posebno kada se radi o životinjskim uzorku. Njima je jasno da ovaj vanvremenski dezen može obogatiti svaku kombinaciju, ali samo ako se pravilno kombinuje.

Upravo iz tog razloga, one će uvijek nositi samo jedan komad odjeće u ovom uzorku (bez obzira da li je riječ o cipelama, torbi, marami ili pak kaišu), a nikada ih nećete vidjeti da ga nose od glave do pete.

Izrazito dubok dekolte


Daleko od toga da su konzervativne, ali žene koje imaju stila znaju i koja je namjena dekoltea, a to sigurno nije da im gornji dio tijela skoro pa u potpunosti bude otkriven.

Kada je riječ o dekolteu, one uvijek preferiraju suptilniji izrez (kao što je V izrez), a ako nekada i odluče da on bude malo dublji nego inače, pažnju s njega će skrenuti pomoću zanimljive ogrlice.

Trenerka i patike


Kada je riječ o ovom “modnom hitu”, žene koje imaju stila i te kako su svjesne jedne stvari: trenerka i patike se nose samo prilikom vježbanja (ili po kući) i to jedini put da ćete ih vidjeti da nose ovu kombinaciju. Nikada neće dozvoliti sebi da izađu u grad obučene u trenerku i patike, jer im to njihov stil ne dozvoljava. One, jednostavno, znaju šta priliči kojoj prigodi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info