10 predivnih haljina koje obožavamo ove zime

0

Bez obzira na sezonu, haljina je jedan od najomiljenijih komada garderobe – ona je ženstvena i privlačna pa zaista ne propuštamo priliku da je nosimo kad god to možemo. A ove zimske sezone ćemo uživati u sljedećih deset, jer će nam pomoći da se osjećamo veoma ugodno i da istovremeno izgledamo spektakularno.

Zimsko cvijeće


Definitivno dezen koji će razveseliti i utopliti i najtmurniji zimski dan! Haljina sa cvjetnim dezenom je tako privlačna i lijepa, a postoje mnogobrojni modeli (sa velikim cvjetovima, sa manjim, sa samo jednim velikim ili malim cvijetom…).

Suština je da u ovoj haljini nikada nećete izgledati jednolično i neprivlačno. Pored toga, imajući u vidu da je cvjetni dezen popularan tokom svih sezona, veoma lako ga možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling, a haljina sa pomenutim dezenom samo je jedan od načina da to uradite ove zimske sezone.

Upečatljiva boja


Znate kako postoje određene boje koje su tako lijepe i upečatljive da bi zaista bilo šteta ne uvrstiti ih u svakodnevni stajling tokom zimske sezone (a pri tome ne mislimo na boje iz vatrenog spektra, u prvom redu crvenu)? Jedna od tih boja je tamno zelena.

Pomislićete kako je to sasvim obična boja i bićete sasvim u pravu. Međutim, ona je veoma upečatljiva i privlačna, a posebno se ističe kada je kombinujete sa svjetlijim bojama koje dolaze iz neutralnog spektra. Dakle, tamno zelena haljina apsolutno nam je jedan od zimskih favorita.

Haljina rolka


Ono što je za nju karakteristično jeste da s njom nikada nema zime. Veoma moderna i privlačna, možete je nositi u svim prilikama i sigurno postoji model koji vam se najviše dopada (ona može biti midi, mini ili maksi, a vi dužinu prilagođavajte prema sopstvenim preferencijama).

Naravno, jedna od najboljih opcija je pletena haljina s rolkom, a što se tiče boja, sa neutralnim bojama nikada nema greške, bilo da se radi o privlačnim zemljanim nijansama ili čak nijansama bijele (ove druge su još i bolje, jer se fantastično kombinuju sa svim drugim bojama).

Monohromatska kraljica


Ukoliko se odlučite da ostale komade garderobe prilagodite boji haljine odnosno da ostanete u istom tonu, tako što ćete kombinovati različite nijanse iste boje, plava je i više nego dobar izbor za tako nešto. Zaista, ona ima tako mnogo nijansi da će vam možda biti i teško da postignete “pravi” monohromatski stil.

Ono što možete da uradite, a kako bi stajling bio moderniji i upečatljiviji, jeste da dodate svijetle aseooare, bilo da se radi torbi, šalu ili kaišu, a obuća sa životinjskim dezenom učiniće kombinaciju još interesantnijom i privlačnijom.

Široka haljina


Nešto širi modeli haljina mogu se prilično lako uklopiti u svakodnevni stajling, ali se mogu nositi i u svim prilikama. Ukoliko i vi volite širu odjeću, haljina je samo jedan od načina da je nosite tokom zimske sezone.

Birajte modele koji su skorojeni od nešto toplijih materijala, a sa neutralnim nijansama nikada nema promašaja, bilo da haljinu u nekoj od tih nijansi kombinujete sa svijetlim ili drugim neutralnim bojama.

Rebrasti dezen


Već par sezona, rebrasti dezen je u vrhu popularnosti, bilo da je riječ o raznim modelima džempera i kardigana, a posebno je poželjan kada je riječ o haljinama. Zapravo, ovo je i jedan od najlakših načina da ga uvrstite u svakodnevni stajling tokom zimske sezone.

Kada je riječ o haljini sa rebrastim dezenom, ovdje postoji tako mnogo opcija, a samo jedna od njih je i haljina koja prati liniju tijela. U zavisnosti od samog modela, haljinu sa rebrastim dezenom možete nositi u gotovo svim prilikama.

Životinjski dezen


Nažalost, ovo je dezen koji mnoge žene izbjegavaju, iz sasvim pogrešnih razloga. Apsolutno nijedan drugi dezen vam ne može pomoći da na tako jednostavan način unesete dašak glamura u svakodnevni stajling kao što je to slučaj sa životinjskim dezenom. Naravno, potrebno je znati kako ga kombinovati.

Dakle, haljinu sa životinjskim dezenom veoma rado nosimo ove zime, a što se tiče ostatka kombinacije neophodno je da ona ne bude dezenirana odnosno da je riječ o jednobojnim komadima garderobe. Na taj način nećete izgledati nezgrapno ili kao da nemate ukusa, a sama haljina će još više doći do izražaja i vaš stajling učiniti raskošnijim.

Visoki struk


Komadi garderobe sa visokim strukom odlična su opcija za nešto niže dame, jer uvijek mogu pomoći da vizuelno izgledate više. Ovdje je najčešće riječ o suknjama i pantalonama, ali ni haljine nisu izuzetak, jer postoje modeli koji imaju visoko postavljen struk.

Jednu takvu haljinu rado nosimo i ove zime, a ukoliko birate modele koji sežu do pola lista, odlično ćete ih iskombinovati sa nešto višim čizmama, ali i raznim modelima gležnjerica i klasičnih štikli, sve u zavisnosti od vremenskih prilika vani i prilike u kojoj haljinu želite da nosite.

Midi košulja haljina


Ako volite košulju haljinu, ipak imajte na umu da je ona idealna za toplije dane. Međutim, možete je nositi i tokom zimske i jesenje sezone i to tako što ćete je kombinovati sa visokom čizmama (u zavisnosti od dužine haljine), ali i sa drugim komadima odjeće.

Još jedna stvar koju možete uraditi jeste da birate modele koji se kopčaju samo na gornjem dijelu, a samoj haljini po potrebi možete dodati kardigan ili prsluk od vještačkog krzna. Naravno, kombinaciju ćete završiti tako što ćete dodati kaput.

Tvid


Kada je riječ o materijalima koje rado nosimo tokom hladnijih dana, bilo da su u pitanju jesen ili zima, bukle i tvid su u vrhu popularnosti pa ćete veoma često pronaći razne komade garderobe koji su skrojeni od njih.

Haljina od tvida samo je jedan od načina na koje ovaj materijal možete nositi i ove zimske sezone, a vi birajte one modele koji najbolje odgovaraju vašim ličnim preferencijama i sigurno nećete pogriješiti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info