Ovo su NAJPOPULARNIJI modeli čizama za zimu

0

Merilin Monro nas je naučila da “ženi treba dati prave cipele i ona će osvojiti svijet”, a to vrijedi i tokom zime. S obzirom na niske temperature, otvorena obuća više ne dolazi u obzir.

Srećom, postoje određeni modeli obuće koji su jednako udobni i fukncionalni, a koji istovremeno odlično izgledaju. Naravno, pričamo o dragim čizmama, a sljedećih pet modela nalaze se među najpopularnijima za zimsku sezonu.

Jahaće čizme


Inspirisane konjskim trkama i čizmama koje su nosili džokeji, jahaće ili visoke čizme veoma su elegantne i udobne, a jednako dobro ih možete iskombinovati i sa farmericama i pantalonama kao i sa suknjama i haljinama.

Moto čizme


One su obično nešto više od klasičnih gležnjerica, ali uvijek dolaze sa kockastom ili blok petom. Imaju reputaciju da ih nose modne “buntovnice”, a ovo su čizme koje se veoma dobro mogu iskombinovati sa kožnim helankama, ali i sa raznim modelima pantalona i farmerica.

Čizme za sve vremenske uslove


A u slučaju oluje ili mećave (nije da se često dešava, ali znate već kako zima može biti nepredvidiva), ove čizme jednostavno su stvorene za sve vremenske uslove tokom zimske sezone. Jeste, možda ih nećete kombinovati sa haljinama, ali uz farmerice i kapute odlično se slažu.

Čizme preko koljena


Izrazito tople i ugodne tokom hladnih zimskih dna, čizme preko koljena veoma dobro možete iskombinovati sa raznim komadima garderobe, ali i nositi u mnogobrojnim prilikama. Tokom zime, najbolje je da birate modele sa blok petom.

Ugg čizme


Teško da je iko mogao predvidjeti da će ove čizme postati planetarno popularne, ali činjenica je da njihova popularnost ne jenjava. Sasvim je jasno zašto: one su tako udobne i tople da ćete se teško odlučiti za neke druge jednom kada ih obujete.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info