10 prekrasnih suknji koje ćete poželjeti ove zime

0

Bilo ljeto ili zima, suknja je komad garderobe koji nam pomaže da izgledamo veoma ženstveno, privlačno i moderno. Mnoge od nas je obožavaju, jer je ona svestrani i praktični komad garderobe koji odgovara svim prilikama (naravno, sve u zavisnosti od samog modela), a sljedećih deset prekrasnih suknji sigurno će vas oduševiti te ćete poželjeti da nosite bar jednu.

Suknja na preklop


Suknja na preklop veoma je privlačna i moderna, bez obzira da li je riječ o kraćim ili dužim modelima. Upravo taj preklop je ono što je čini toliko privlačnom i zanimljivom, a veoma lako je možete kombinovati sa čizmama i kaputima.

U zavisnosti od modela, možete je nositi u svim prilikama. Naravno, bitno je pomenuti i to kako se ova suknja uvijek preporučuje nešto nižim damama, jer vam može pomoći da izgledate nešto više, a sve zahvaljujući njenom podesivom struku.

Mini suknja


Da, mini suknju možete nositi i tokom zime, bez problema. Ipak, bilo bi najmudrije da je malo prilagodite vremenskim uslovima te da je stilizujete tako što ćete je kombinovati sa čizmama preko koljena. Biće vam dovoljno toplo i ugodno, a izgledaćete baš moderno i fenomenalno.

Naravno, potrebno je birati suknju koja je skrojena od nešto toplijih materijala, a ispod nje obavezno nosite čarape. Takođe, kada su vani veoma hladni dani, nema greške ni ako ispod suknje dodate pamučne helanke.

Plisirana mini suknja


Plisirana suknja idealna je za sve prilike, a možete je bez problema uvrstiti i u poslovni stajling. Ukoliko to odlučite uraditi sa mini plisiranom suknjom, imajte na umu da njena dužina mora biti do koljena, a što se tiče obuće, čizme preko koljena odličan su izbor.

A, na kraju, ako vam je cilj i da se malo istaknete u odnosu na okolinu te da dobijete stajling koji gotovo pa nikoga neće ostaviti ravnodušnim, birajte mini plisiranu suknju u nekoj od zemljanih nijansi, a koja je odlična za kombinovanje sa svim drugim neutralnim bojama.

Luksuzna boja


Sigurno imate bar jedan komad garderobe koji je u boji kamilje dlake (bez obzira da li je riječ o svjetlijim ili tamnijim nijansama), a upravo ova boja jedna je od najluksuznijih. Ona je na neutralnom spektru boja pa je idealna za kombinovanje sa svim drugim bojama.

Suknja u nekoj od ovih toplih nijansi sigurno će pomoći da izgledate veoma moderno i privlačno, a posebno ukoliko odlučite da je kombinujete s obućom koja je za par nijansi svjetlija ili tamnija od same boje suknje.

Nezaobilazni sjaj


Ah, šta je život bez malo šljokica? Totalno bezličan, eto šta! Ove zime veoma lako možete uvrstiti u svoj stajling i suknju koja na sebi ima te male, slatke, reflektirajuće čestice, a koja je odlična za večernje izlaske. I, nemojte se voditi pravilom da se šljokice nose samo tokom praznične sezone.

Pa, ne živite samo tokom praznika, zar ne? Shodno tome, suknju pomenutog dezena slobodno nosite u svim svečanim i večernjim prilikama ove zime, a najbolje je da je kombinujete sa komadima garderobe koji nisu dezenirani, kako bi sama suknja došla do punog izražaja, a vi izgledale kao dama koja ima neprikosnoven stil.

Prava kulerka


A šta ako kažemo da možete kombinovati suknju sa duksericom i pri tome izgledati baš kul i moderno? Nemojte nas gledati s čuđenjem, jer to zaista možete uraditi, a efekat je fenomenalan. Ako ne vjerujete, dobro pogledajte sliku iznad.

Ovo je jedna veoma urbana kombinacija koja je idealna za neobavezne prilike, a sigurno će privući poglede i to iz najboljeg mogućeg razloga.

Visoki struk


Suknje sa visokim strukom veoma rado nosimo, jer su veoma funkcionalne i mogu nam pomoći da izgledamo više i vitkije. Ako se radi o mini suknji sa visokim strukom, sigurno ćete dobro uraditi kada je kombinujete sa čizmama preko koljena, ali ako vam je cilj da baš izgledate da imate par centimetara više, onda je kombinujte sa gležnjericama ili čizmama do pola lista.

Nešto svjetliji dezen samo će doprinijeti zanimljivijem i privlačnijem stajlingu, a potrebno je samo da obratite pažnju da to bude jedini dezenirani komad garderobe u sklopu jedne kombinacije.

Blago plisirana i karirana


Ovo je suknja koja je idealna za poslovne prilike (i po dužini i po kroju i po dezenu). Karirani komadi garderobe uvijek su trendi, samo izbjegavajte kombinovanje više uzoraka i izgledaćete odlično.

Dakle, plisiranu kariranu suknju kombinujte sa jednobojnim komadima garderobe, a kada se odlučite za dužinu do pola lista ili do koljena, čizme koje sežu do koljena odličan su izbor. Za nenametljivu, a opet veoma privlačnu poslovnu kombinaciju, dodajte klasičnu rolku, a stajling upotpunite pomoću kaputa.

Moderna i privlačna


Nikada se nemojte nositi nametnutim pravilima, posebno ako se radi o komadima garderobe koje uživate nositi. Tako, na primjer, plisiranu suknju koja je u tamnijim metalik nijansama veoma lako možete kombinovati sa nesvakidašnjim gležnjericama (srebrne ili crvene samo su neki od primjera), ali i sa džemperima.

Da upotpunite stajling i učinite ga još interesantnijim, dodajte i zanimljivi kaiš koji ćete labavo zategnuti preko džempera.

Nježna ružičasta


Ružičasta je veoma pogodna za zimsku sezonu, jer se radi o boji koja vam može uljepšati hladne zimske dane, ali i u potpunosti osvježiti stajling, bez obzira da li se radi o fuksiji, puder ružičastoj ili pastelnoj ružičastoj.

Ove druge dvije možete nositi u svim prilikama, jer su pravi odmor za oči – veoma su blage i nježne i idealne za kombinovanje sa drugim bojama.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info