10 kaputa u kojima ćete zablistati ove zime

0

Kaput je i više nego poželjan tokom zimske sezone, a osim što pomaže da nam uvijek bude veoma ugodno i udobno, odličan je i iz razloga što nam može pomoći da izgledamo i veoma upečatljivo i privlačno. Upravo sljedećih deset će vam pomoći u tome.

Ultra upečatljivo


Jedan od najupečatljivijih načina da se istaknete, u odnosu na okolinu, svakako je da tokom zimske sezone birate svijetle i živahne boje. Jedna od njih je i žuta, bilo da se radi o svjetlijim ili tamnijim tonovima, a koja će sigurno privući pažnju. Odlična je i iz razloga što se veoma lako kombinuje sa svim neutralnim bojama, a pri čemu samo dodatno dolazi do izražaja stvarajući veoma upečatljiv i moderan stajling.

Damski stil


Haljina je odličan komad garderobe i to ne samo za ljetnu sezonu. Veoma lako se može uvrstiti i u zimski stajling (birajte one modele koji su krojeni od toplijih materijala ili pletene), a u kombinaciji sa kaputom dobijate veoma jednostavnu, ali ultra efektnu kombinaciju. Kaput na dvoredo kopčanje samo će dodatno doprinijeti damskom stilu, a možete ga kombinovati i sa svim drugim komadima garderobe.

Predimenzionirani kaput


Predimenzionirani komadi garderobe veoma su popularni unazad par sezona pa ni ova zima nije izuzetak. Jedan od njih, koji će vam pomoći da vam bude ugodno i tokom najhladnijeg zimskog dana, svakako je kaput. Ovdje postoji tako mnogo opcija, a vi birajte onaj model koji zadovoljava vaše modne preferencije.

Najljepša zimska boja


Tokom zimske sezone, u prvi plan nam dolaze i određene boje, a s pravom možemo reći kako je bordo definitivno najljepša zimska boja. Ona je i jedna od onih koje se veoma dobro slažu sa svim drugim bojama, bilo da je riječ o onima koje dolaze iz neutralnog spektra ili onima koje su nešto živahnije i svjetlije. Shodno tome, bordo kaput svakako je jedan od najboljih izbora, jer ga možete nositi u svim prilikama i kombinovati sa gotovo svim drugim bojama.

Bijela je zakon


Možda ste i mislile kako ona nije “odgovarajuća” za zimsku sezonu, ali to je zastajelo pravilo kojeg se uopšte ne trebate držati. Štaviše, upravo bijela može vam pomoći da u potpunosti osvježite svoj stajling tokom zime. Bijeli kaput je odlična opcija u svim prilikama, a u zavisnosti od same prilike, možete se odlučiti i za monohomatski stil u bijelom, a koji možete “razbiti” i učiniti još upečatljivijim dodavanjem asesoara u boji.

Nježno i privlačno


Nježna i suptilna, puder ružičasta veoma je zahvalna za kombinovanje, posebno kada je riječ o tamnim nijansama i tonovima. Imajući u vidu da je riječ o jednoj veoma blagoj boji, idealna je za sve prilike pa je kaput u ovoj prekrasnoj boji opcija koju mnoge žene ne propuštaju. Veoma privlačan, sigurno će vam pomoći da se istaknete tokom zimske sezone, bez obzira na priliku u kojoj ga nosite.

Prava kraljevska boja


Još jedna boja koja će vam pomoći da se u potpunosti izdvojite je kraljevska ljubičasta, a kaput je samo jedan od fantastičnih komada garderobe koji će vam u tome pomoći ove zime. Veoma je upečatljiva, jako zgodna za kombinovanje, a odlično se slaže sa većinom neutralnih boja. S druge strane, kada je kombinujete sa kontrastnim nijansama (kao što su žuta, crvena ili ružičasta) dobijate fantastičan kolor bloking stil koji će vas samo dodatno izdvojiti od mase.

Kamel


Sigurno imate bar jedan komad garderobe koji je u nekoj od kamel nijansi (koje se kreću od svjetlijih do tamnijih, od bež do boje kamilje dlake), a kaput je daleko jedna od najboljih opcija koju možete uvrstiti u svoj stajling tokom zimske sezone. Ova topla boja vam može pomoći da svaku kombinaciju podignete na jedan viši nivo te dodate dozu glamura i luksuza svakodnevnom stajlingu.

Pepito


Znate za one dezene koji će vas dovesti u centar pažnje, ali baš iz najboljeg mogućeg razloga? Upravo takav je i pepito dezen, a koji je jednostavno nezamjenjiv tokom zimske sezone. Doduše, nećete vi pogriješiti ni ako ga nosite tokom drugih sezona, a kada je u pitanju zima onda je nabolje da birate kapute koji su ukrašeni ovim prekrasnim dezenom.

Zemljani tonovi


Oni su veoma nježni i blagi, a svakoj ženi odlično pristaju. Za razliku od vatrenih i živahnih boja (koje mnoge žene izbjegavaju), zemljani tonovi pristaju svakom tenu, ali i stajlingu. Kaput u ovim nijansama samo je jedan od načina na koje ih možete nositi i izgledati spektakularno. Pored toga, kombinacije sa zemljanim tonovima uvijek su moderne i poželjne pa ih zbog toga baš toliko i volimo.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info