24 moderne kombinacije koje možete nositi ove zime

0

Zimska sezona sa sobom donosi i mnogobrojne izazove, a jedan od njih je svakako i dilema oko toga šta obući da vam bude udobno i dovoljno toplo, a da izgledate moderno i privlačno te kako spojiti fukncionalno sa privlačnim. Kako biste i ove zime izgledale moderno i privlačno, neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju.

Košulja haljina i džemper


Košulja haljina može se veoma lako i dobro iskombinovati i tokom zimskih dana. Najbolje je da to bude sa džemperom ili prslukom, a što se tiče ostatka kombinacije, čizme preko koljena su i više nego poželjne. Na kraju dodajte kaput i spremni ste za dan pred vama.

Plisirana suknja


Iako ona najveću popularnost uživa tokom toplijih dana, plisiranu suknju veoma lako možete kombinovati i tokom zimske sezone. Ukoliko je riječ o klasičnoj plisiranoj suknji (kao klasična se uzima midi dužina odnosno dužina do pola lista), onda je možete nositi i u svim prilikama.

Dugi džemper


Džemper je uvijek odlična opcija tokom hladnih zimskih dana, a ako se odlučite za duže varijante onda ih možete kombinovati sa mnogo drugih komada garderobe, kao što su uske pantalone, uske farmerice i helanke. Imajući u obzir da ovaj džemper izgleda kao tunika, upravo zbog toga i jeste idealan odabir za pomenute komade garderobe.

Uske farmerice


Uske farmerice komad su garderobe koji je već više sezona veoma popularan, a veoma su jednostavne za kombinovanje. Možete ih nositi skupa sa džemperima, kardiganima, rolkama, duksevima, ali i svim vrstama obuće, bilo da je riječ o štiklama, čizmama preko koljena, gležnjericama ili ugsicama.

Kožne helanke


Imajući u vidu da neodoljivo podsjećaju na kožne pantalone, ovaj model helanki možete nositi u svim prilikama (čak i na posao). Veoma dobro se mogu iskombinovati sa drugim komadima odjeće, a kombinacija sa rolkom, gležnjericama i kaputom samo je jedna od opcija.

Krzno


Da biste postigle odličan stajling tokom hladnog zimskog dana, nije vam potrebno previše – ponekad je to jednostavan par klasičnih uskih farmerica koje možete kombinovati sa bundicom od vještačkog krzna. Da biste ovaj izgled upotpunile, dodajte i par upečatljivih asesoara (primjera radi, torba sa životinjskim printom).

Životinjski print


Naravno, ovdje je potrebno biti i malo oprezan, jer od načina kako kombinujete ovaj popularni dezen može zavisiti da li ćete izgledati odlično ili kao da nemate ukusa. Asesoari sa životinjskim dezenom uvijek su odličan izbor, ali nećete pogriješiti ni ako se odlučite za kraći kaput ili bundicu od vještačke leopardove kože. U ovom drugom slučaju, poželjno je da ih kombinujete sa komadima garderobe koji su u neutralnim nijansama, jer na taj način kombinacija će izgledati raskošnije.

Kožna suknja


Sa tako mnogo zimskih modela, suknju je veoma lako uvrstiti u svakodnevni stajling. Kožna suknja samo je jedan od njih koji rado nosimo tokom zimske sezone, a ako vam je cilj da je nosite i u svim prilikama, onda je kožna suknja olovka kroja jedna od najboljih opcija.

Midi suknja


Midi suknja komad je garderobe s kojim nikada ne možete pogriješiti. Štavište, ovu popularnu suknju možete nositi u svim prilikama (naravno, to zavisi i od ostatka kombinacije), a ove zime kombinujte je sa čizmama do koljena te joj dodajte košulju, bluzu ili majicu i kraću bundu ili kratki kaput ili se pak odlučite da dodate kaput koji je iste dužine kao i suknja.

Topli tonovi


Topli zemljani tonovi gotovo pa uvijek su poželjni (ali i popularni), a ukoliko ste dama koja više naginje ka neutralnim bojama, onda vam je sasvim jasno kako se pomenuti tonovi i veoma dobro međusobno slažu. Zapravo, ima ih toliko da bismo ih mogle nositi svaki dan i sigurno nam nikada ne bi dosadili.

Iscijepane farmerice


Iscijepane farmerice popularni su komad garderobe koji je veoma veliki trend u posljednjih par sezona. Kako su odlične za opuštene i neobavezne varijante, možete ih kombinovati s čim poželite. Naravno, kada je riječ o prorezima, neka oni budu svedeni na minimum, a odlična opcija su i iscijepane farmerice koje su zatim i zakrpljene odnosno zaštepane.

Bijele farmerice


Kada ne znate šta obući, birajte bijele farmerice. Veoma zgodne za sve prilike, ali i za kombinovanje sa svim drugim bojama. Uvijek se možete odlučiti da ih uparite sa komadima garderobe koji su crni, ali nećete pogriješiti ni ako odaberete neku drugu nijansu. I, nemojte se voditi zastarjelim pravilom da ih ne možete nositi tokom zime.

Sve je u detaljima


Mali modni detalji uvijek mogu od obične kombinacije napraviti odličnu, ali ovdje ipak nemojte pretjerivati. Ukoliko želite da malo “obogatite” svakodnevni stajling, asesoari ukrašeni upečatljivim dezenima odlična su opcija, a šal ili marama samo su jedan od njih.

Rolka


Imajući u vidu da je ona veoma funkcionalan komad garderobe tokom hladnih zimskih dana, sasvim je jasno zašto je tako volimo. Bez obzira da li je u pitanju džemper i majica sa rol kragnom, sigurno su našli svoje mjesto u vašem svakodnevnom stajlingu. Odlične su i za poslovne i za opuštene varijante.

Nježni kaput


Naravno da nam je kaput jedan od najomiljenijih komada garderobe tokom hladnih zimskih dana. I, naravno, ovdje postoje mnogobrojne opcije koje možete uvrstiti u svakodnevni stajling, a ako birate samo jedan, onda je topla preporuka ovaj kaput koji je skrojen od nježnog materijala koji podsjeća na plišanog medvjedića. Da, tako je i dobio naziv – teddy kaput – i, da, još uvijek je jedan od najpopularnijih modela.

Kožne pantalone


Poput teksasa, komadi garderobe od kože (bilo vještačke ili prirodne) uvijek su popularni i poželjni. U ovom slučaju prednjače kožne jakne, ali i kožne pantalone svakako su odličan izbor, a idealne su za hladne zimske dane. U zavisnosti od samog modela pantalona, možete dobiti kombianciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ali i koju možete nositi u svim prilikama.

Kožne helanke i kaput


Ovo možda i jeste jedna od najobičnijih kombinacija, ali je idealna za svakodnevne prilike. Helanke kombinujte sa tunikama ili dužim komadima garderobe (džemperi, kardigani, rolke…), a što se tiče obuće, uvijek ih možete upariti sa gležnjericama.

Čizme preko koljena


Popularne i ultra moderne, čizme preko koljena jedan su od najpopularnijih modela obuće već više sezona. Idealne su za hladnije dane, ali i za kombinovanje. Možete ih kombinovati sa uskim pantalonama ili farmericama, ali i sa mini suknjama i haljinama.

Kamel


Klasična boja koja nikada nije demode. Zapravo, jedna je od rijetkih koja vam može pomoći i da dobijete stajling koji odiše luksuzom (naravno ako vam je to cilj). Veoma je jednostavna što se tiče kombinovanja, a možete je pronaći u svjetlijim i tamnijim nijansama. Da, kamel je boja koju mnoge od nas vole i sigurno je nećemo zaobići ni ove zime.

Pantalone sa visokim strukom


Pantalone sa visokim strukom (i, generalno, svi drugi komadi garderobe koji imaju visoki struk) mogu vam pomoći da izgledate vitkije. Idealne za hladne zimske dane, ali i za sve prilike. Što se tiče kombinovanja, možete ih upariti sa majicama, bluzama i košuljama, ali i sa raznim modelima džempera.

Pletena suknja


Udobna i veoma poželjna tokom hladnih zimskih dana, pletena suknja komad je garderobe koji se veoma dobro i lako kombinuje, a to je posebno slučaj kada birate modele olovka kroja. Odlično se slaže sa raznim modelima obuće, bilo da su u pitanju čizme ili pak nešto sasvim drugo.

Patike


Patike tokom zime? Zašto da ne! Možete ih nositi u svim neobaveznim varijantama, ali i kombinovati sa kožnim helankama i pantalonama, farmericama pa čak i određenim modelima haljina i suknji. Kako biste i sa patikama dobile pregršt kombinacija, najbolje je da birate modele koji su u neutralnim bojama. I, naravno, kožne.

Neutralna zima


Neutralne boje su tako dobre za svakodnevni zimski stajling, a najbolje od svega je to što se one veoma lako i dobro međusobno kombinuju i slažu. Ovdje postoji zaista mnogo boja, a jedna od opcija je kombinacija toplih zemljanih boja – zaista nenadmašna kombinacija s kojom nikada ne možete pogriješiti.

Pletena haljina


Haljina je jedan od najženstvenijih komada garderobe i ne bi trebalo da odustajete od nje ni tokom zime. Naravno, model haljine ćemo prilagoditi i samim vremenskim uslovima pa, shodno tome, pletene haljine ili džemper haljine jedan su od vodećih trendova tokom hladnih zimskih dana.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info