Farmerice: 25 modernih kombinacija za zimsku sezonu

0

Uvijek poželjne i popularne, farmerice su komad garderobe koji nosimo tokom svih sezona. Kada je riječ o samim modelima farmerica, opcije su bezgranične, a evo kako da ove popularne pantalone kombinujete tokom zimske sezone.

Crveni kaput i farmerice


Crveni kaput i farmerice? Apsolutno savršena kombinacija za hladne zimske dane, čak i za dame koje više naginju tamnijim nijansama!

Crna mamba


Iako vam se možda čini da su crne farmerice u kombinaciji sa crnim džemperom promašaj, totalno griješite. Crnilo se može “razbiti” na veoma lagan način, posebno uz pomoć kariranog, predimenzioniranog šala i drugih asesoara.

Kaput i zvoncare


Dobre stare zvoncare (ili trapezice) uvijek su bile model farmerica kojima se rado vraćamo. Naravno, kombinovati ih možete sa tako mnogo drugih komada garderobe, a poseban efekat ćete postići kada im dodate kaput.

Rolka i uske farmerice


Jedan od najboljih odjevnih komada tokom hladnih zimskih dana svakako je rolka, bilo da je riječ o bluzi ili džemperu sa rol kragnom. Odličnu kombinaciju dobijate kada je dodate, uvijek popularnim, uskim farmericama i gležnjericama, a preko prebacite kaput.

Midi jakna i klasične farmerice


Vjerovatno i dva najpopularnija odjevna artikla – midi jakna i klasične farmerice – apsolutno se savršeno slažu. Što se tiče obuće, sa gležnjericama nikada nećete pogriješiti, ali nemojte da vam one budu jedina opcija – u ovom slučaju možete uklopiti i čizme do pola lista ili do koljena kao i, uvijek popularne, ugsice.

Sivo i narandžasto


Da, sive farmerice mogu biti veoma “zgodne” tokom hladnih dana, bez obzira na to što vani može biti tmurno. Bitno je samo kako ćete ih uklopiti sa ostatkom garderobe. Svakako ih je dobro kombinovati sa svjetlijim nijansama, ali možete im dodati i komade garderobe iz sasvim suprotnog spekra boja. Narandžasta? Ma, apsolutno!

50 nijansi sive


Zadržimo se još malo na sivoj nijansi. Iako je mnoge žene izbjegavaju, ona je veoma elegantna i pravi je odmor za oči (jedna je od onih boja koje nisu napadne, a koje dobro stoje svakoj ženi, bez obzira na njen ten). Ukoliko niste pobornik svjetlijih nijansi, sivu možete kombinovati i sa drugim nijansama sive, kako biste postigli monohromatski stil s kojim, usput rečeno, nikada ne možete pogriješiti.

Boho kraljica


Uvijek poželjan, boho stil možete veoma lako nositi i tokom zime. Majica ili bluza u prepoznatljivom fazonu, torba sa resama i tamne farmerice. Otišli smo da isprobamo!

Čizme do koljena i uske farmerice


To je jedna od onih kombinacija koje pristaju kao rukavica na ruku! Da ne biste izgledali baš previše “utegnuto”, poželjno je da čizme ne budu baš uz nogu.

Krzno i farmerice


Ovo je jedna od onih vanvremenskih kombinacija. Bez obzira da li se odlučite za debeli džemper i krzneni prsluk ili bluzu ili košulju i krznenu bundicu, ovdje je veoma jednostavno izgledati perfektno. Srebrne čizme će upotpuniti ovaj stil i učiniti ga još interesantnijim.

Pleteni džemper i farmerice


Sigurno imate bar jedan takav džemper i sigurno ga nosite tokom hladnih dana. Kombinujte ga sa farmericama i gležnjericama i spremni ste za dan (ili veče) koje je pred vama. Naravno, po potrebi dodajte jaknu ili kaput.

Crno i bijelo


Kada ste u neodumici, uvijek se možete vratiti provjerenom stilu – kombinacija crne i bijele. Košulja i crne farmerice kombinacija je koju možete nositi u svim prilikama pa i na posao.

Sivo i bijelo


I, ne morate se ograničiti samo na crno-bijelu varijantu. Jednak efekat ćete postići ukoliko kombinujete sivu i bijelu.

Visoki struk


Komadi garderobe sa visokim strukom uvijek su jedna od najboljih opcija kada vam je cilj da vizuelno izgledate više pa čak i malo vitkije. To je slučaj i sa farmericama u ovom stilu, a koje veoma dobro možete iskombinovati sa raznim komadima garderobe.

Kožna jakna za sve prilike


Uvijek joj se rado vraćamo, bez obzira na godišnje doba. A, najlakše ćete je kombinovati sa farmericama. Ovdje samo jedno pravilo pratite: ako su farmerice svjetlije neka i jakna bude u tom fazonu. U slučaju da birate tamnije farmerice, jakna jarkih boja je idealan par.

Farmerice do gležnjeva


Odlične za kombinovanje sa gležnjericama, ali i sa čizmama. U svakom slučaju, uvijek su veoma popularne pa sa njima nema greške.

Prejednostavno, a upečatljivo


Upečatljiv stajling često nije veoma teško postići, a to možete uraditi na više načina. Jedan od njih je i taj da iscijepane farmerice kombinujete sa jaknom koja je sama po sebi upečatljiva zahvaljujući njenoj boji. Eventualnoo, možete se potruditi i da se boja obuće slaže s bojom jakne. A iscijepane farmerice svakako su uvijek ultra upečatljive.

Kožne gležnjerice u boji


Postoji milion i jedan razlog zbog kojeg bi trebalo da ih imate, a mi ćemo navesti samo jedan: u potpunosti će osvježiti vaš stil! I, bez obzira da li je riječ o crvenim, žutim ili bordo – sve se odlično slažu sa klasičnom bojom farmerica, ali i sa tamnim varijantama.

Kremasta kraljica


Krem, bež ili nijansa šampanjca odličan su izbor ukoliko želite da stilizujete sive farmerice. Veoma lako, veoma brzo, veoma efektno!

Pončo i farmerice


Pončo je jedan od onih komada garderobe koji veoma lako možete kombinovati sa dobrim, starim farmericama. Naravno, možda bi bilo poželjno da ga izbjegavate kada je “teški” minus vani, ali ispod njega uvijek možete obući debeli džemper sa rol kragnom i problem je riješen.

Kraljica krzna


Kao što već rekosmo, krzno i farmerice su dobitna kombinacija, pogotovo u onim danima kada je vani veoma hladno. I, naravno, uvijek birajte vještačko krzno!

Mornarska zima


Zašto bi vesele prugice bile rezervisane samo za ljeto? Nosite ih i tokom zime, u vidu majice, rolke pa čak i košulje. I, naravno, sa farmericama.

Iscijepane farmerice


One su trend koji ne prolazi i veoma rado ih nosimo i tokom zime. Ovdje, ipak, pazite da ti iscijepani dijelovi ne otkrivaju previše, kako vam ne bi bilo hladno.

Savršena damska kombinacija


Ovo je kombinacija koja vam može pomoći da dobijete i veoma sofisticirano, damsko izdanje, a zaista je i više nego lagana za “sastaviti”. Farmerice sa visokim strukom, čije se nogavice blago šire od koljena ka vrhu, kombinujte sa majicom ili laganom vesticom, dodajte maramu ili šal oko vrate te na kraju nabacite kaput ravnih linija. Strukturisana torba završni je pečat ove fantastične kombinacije.

Čizme preko koljena


Jedina stvar na koju je potrebno obratiti pažnju u ovom konkretnom slučaju je to da su u pitanju uske farmerice. I, to je to! Što se tiče visine čizme – birajte je prema ličnim afinitetima.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info