Čizme do koljena: 20 fantastičnih kombinacija za ovu zimu

0

Čizme su, svakako, obuća koja je veoma popularna tokom hladnijeg vremena. Postoje razni modeli, ali čizme do koljena klasični su model koji je i više nego lijep i praktičan, a uvijek popularan i moderan.

One su veoma udobne, a velika im je prednost što ih možete kombinovati sa svim komadima garderobe (klasične pantalone, farmerice, suknja, haljina – bukvalno ih možete ukombinovati uz sve). Donosimo dvadeset odličnih ideja u kojima su glavni protagonista, upravo, čizme do koljena.

Čizme i mini haljina


Haljina je uvijek poželjan komad garderobe, bez obzira na sezonu. Naravno, ovdje je bitno da model haljine prilagodite prigodi, a mini haljinu možete kombinovati sa čizmama do koljena. U zavisnosti od vremenskih prilika vani i prilike u kojoj ćete ovu kombinaciju nositi birajte i vanjske dijelove garderobe – kaput, jaknu ili pak nešto sasvim treće.

Čizme i mini suknja


I dalje ostajemo kod kraćih modela, a mini suknja je jedan od njih. Ukoliko vam je cilj da se obučete slojevito, mini suknju možete kombinovati sa košuljom/majicom/bluzom i džemperom. Naravno, nemojte zaboraviti i na čarape, imajući u vidu da želite da vam bude dovoljno toplo. Stajling upotpunite pomoću asesoara i dužeg kaputa.

Čizme i farmerice sa visokim strukom


Farmerice sa visokim strukom zaista su zahvalan komad odjeće, jer vam mogu pomoći da prikrijete i izbalansirate određene nedostatke. Takođe, veoma su zahvalne i za kombinovanje, a kombinacija sa džemperom i čizmama do koljena koje su ukrašene životinjskim dezenom samo je jedna od privlačnih opcija.

Kombinacija za svaki dan


Ukoliko bismo birale kombinaciju koju bismo nosile svakodnevno, od posla do neobaveznih prilika, onda je to apsolutno ova. Suknja olovka kroja odlična je za sve prilike, a odlično se slaže i sa modelima čizama koji sežu do koljena. Dodajte joj majicu ili bluzu sa visokom kragnom i kaput i dobijate prekrasno modno izdanje. Na kraju, par aseosara dodatno će ovaj stajling učiniti dostojnim svake prilike.

Urbano i moderno


Urbani stajling možete postići na više načina i nikada ne bi, zapravo, trebalo da ga izbjegavate, jer je on uvijek moderan i poželjan. Jedan od načina da to uradite i ove zime jeste da pantalone sa visokim strukom kombinujte sa majicom (crno-bijela kombinacija uvijek je hit) i dodate čizme do koljena na način što ćete nogavice pantalona ubaciti u njih. Kaput će vam svakako dobro doći, a umjesto šala možete ga stilizovati i pomoću marame.

Čizme i blejzer


S blejzerom je potrebno biti oprezan tokom hladnih zimskih dana, upravo iz razloga što vam on ne može ponuditi neophodnu toplotu, bar ne u tolikoj mjeri kao što to mogu zimska jakna ili kaput. Ipak, postoje i blejzeri koji su skrojeni od toplijih materijala, a odlično se slažu sa uskim farmericama ili pantalonama, ali i suknjama i haljinama. Ispod uvijek možete dodati prsluk ili kardigan ili preko blejzera prebaciti kaput.

Čizme i kilote


Popularne ljetne pantalone možete nositi i tokom zime, ali je bitno da birate modele koji su skrojeni od toplih materijala. Kilote su veoma moderne i popularne, a poželjno je da ih tokom zime uvijek kombinujte sa čizmama do koljena (čizme obavezno ispod nogavica) kako bi vam bilo sasvim ugodno, ali i kako bi stajling bio što upečatljiviji.

Bijele farmerice


Nemojte ih izbjegavati, samo zato što je zimska sezona. Zastarjelo pravilo da se ovaj popularni komad garderobe ne nosi tokom zime već odavno ne poštujemo, jer upravo bijele farmerice mogu pomoći da osvježimo cjelokupni stajling, a da ne pričamo o tome koliko su jednostavne za kombinovanje.

Fantastični retro


Ona je popularna i moderna, ona je retro i rado je nosimo i ove zime! Plisirana suknja sada je već i nezamjenjiv komad garderobe, a kada je riječ o zimskojh sezoni, odlična opcija su i kožne verzije popularne plisirke. Odlična za sve prilike, posebno kada birate nešto duže modele (do pola lista sasvim je u redu), plisiranu suknju veoma lako možete iskombinovati i sa raznim modelima obuće pa samim tim i čizmama do koljena.

Čizme i krzno


Što se tiče krzna, činjenica je da će ono “obogatiti” svaki stajling te će vam pružiti dašak glamura. Ipak, vi ne morate uvijek da se odlučite za bundu od krzna – možete birati i male detalje koji će unijeti velike promjene. Tek određeni dijelovi koji su od krzna (poput okovratnika, uskog šala ili čak torbe) biće dovoljni da izgledate veoma upečatljivo.

Crno i bijelo


Klasični kolor bloking (kombinovanje kontrastnih boja) jedna je od opcija onih dana kada i nemate ideju šta biste obukle. Ako se to desi i tokom zime, uradite ovo: crne pantalone kombininujte sa bijelim gornjim dijelom te kombinaciji dodajte i čizme do koljena. Na kraju, bijeli kaput doći će kao šlag na tortu.

Čizme i rolka


Tokom zimske sezone nosimo razne komade garderobe koji nam pomažu da se osjećamo veoma ugodno i tokom najhladnijeg zimskog dana. A jedan od njih su i majice s rol kragnom koje možete dobro iskombinovati sa raznim komadima garderobe, ali i dodati bilo kojem stajlingu.

Čizme i uske farmerice


Na ovu kombinaciju treba gledati kao na ruke i rukavice – odlično se slažu, a mogu se nositi u mnogobrojnim prilikama. Ukoliko nosite uske farmerice, nogavice ćete sigurno ubaciti u čizme (nikako preko), a što se tiče gornjeg dijela, sa predimenzioniranim džemperom ne možete pogriješiti.

Čizme i kardigan


Na tržištu postoje mnogobrojni modeli zimskih džempera, a kardigan je uvijek popularan i moderan. Osim što vam može pomoći da vam bude dovoljno toplo tokom hladnih dana, idealan je i za slojevit način oblačenja. I, lako ćete ga dodati bilo kojem stajlingu.

Čizme i antilop


Ukoliko volite antilop, onda znate i da ga je najbolje nositi tokom suvih dana (možete i tokom vlažnog vremena, ali kasnije možete imati problem sa održavanjem). Ipak, suknja od antilopa odlična je za zimske dane, a sjajno se slaže sa čizmama i gležnjericama, a posebno kada je riječ o modelu olovka kroja.

Čizme i helanke


I helanke možete kombinovati sa čizmama, zašto da ne? Ukoliko vam je cilj da izgledate malo elegantnije (iako nosite helanke), uvijek se možete odlučiti za malo dužu košulju, tuniku ili džemper i problem je riješen.

Suknja na kopčanje


Suknje veoma rado nosimo, jer su veoma ženstvene, a zima sigurno nije izuzetak. Suknja na kopčanje još je jedan model koji možete uvrsiti u svoj stajling ove sezone, a odlična je za kombinovanje i sa čizmama do koljena.

Čizme i mini plisirana suknja


Mini plisiranu suknju možete nositi i tokom hladnih dana, ali ispod nje uvijek nosite deblje čarape ili helanke. Kombinovati je možete sa tako mnogo drugih odjevnih predmeta, a košulja ili džemper samo su neki od njih.

Čizme i suknja sa visokim strukom


Suknja sa visokim strukom veoma je poželjan i moderan komad garderobe, pogotovo tokom hladnijeg vremena. Još ako je riječ o modelu olovka kroja – kud ćete bolje? Idealna za kombinovanje sa košuljama, bluzama, džemperima i majicama. Ma, sjajna je!

Čizme i kožne helanke


Kožne helanke najpopularniji su model helanki tokom hladnije sezone, a veoma su poželjne i funkcionalne. Neodoljivo podsjećaju na kožne pantalone pa se može reći i da su odlična zamjena za njih.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info