Predstavnici m:tel-a ponovo među mještanima Petrovca i Glamoča

0

Paketi pomoći stigli do socijalno najugroženijih porodica u Bosankom Petrovcu i Glamoču. Akcija „Niste sami, imate prijatelje“ nastavlja svoju misiju.

Decembar 2021. godine obilježile su humanitarne akcije kompanije m:tel. Pružajući pomoć i podršku onima kojima je najpotrebnija, ova kompanija obišla je Glamoč, Bosansko Grahovo, Drvar, Bosanski Petrovac i Odžak te podijelila ogrjev, pakete pomoći hrane i higijene za preko 350 socijalno ugroženih povratničkih porodica, obezbijedila sredstva za rad  kao i građevinski materijal za obnovu stambenog prostora.

Posljednji ovogodišnji m:tel-ov karavan pomoći ponovo je obišao srpske povratnike u Bosanskom Petrovcu i Glamoču, gdje su im posredstvom Centra za podršku povratnicima u Bosanskom Petrovcu i opštine Glamoč uručeni humanitarni paketi za 140 socijalno ugroženih porodica.

„U 2022. godinu ulazimo srećni da smo bar malo pomogli ljudima koje su nažalost mnogi zaboravili. Ovi paketi samo su jedan dio naše podrške, a koji će im pomoći da lakše prebrode zimu i da dostojno obilježe predstojeće praznike. I u toku 2022. godine nastavljamo sa našom humanom misijom i akcijama koje će ovim ljudima dokazati da nisu sami i da imaju prijatelje, da se osjećaju bolje, zaštićenije i sigurnije. Kako vidite vraćamo se iznova u iste opštine, jer ne želimo nikog da zaboravimo. U ovim krajevima itekako ima prostora za humanost“, poručuju iz kompanije m:tel.

Nakon ove donacije, m:tel karavan već početkom sljedeće godine putuje za Hercegovinu i nastavlja svoju humanu misiju.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info