Nova godina: 15 fantastičnih haljina koje ćete obožavati

0

Do najluđe noći u godini ostalo je još malo, a ukoliko se još uvijek dvoumite šta obući za tu priliku, neka vam sljedeća galerija služi za inspiraciju!

Moderna mala crna haljina


Mala crna haljina uvijek je fantastičan izbor, a izuzetak nije ni najluđa noć. Međutim, ono što možete uraditi, a da na najlakši način doprinesete prazničnoj atmosferi, jeste da birate modernije verzije ovog vanvremenskog klasika, a jedna od njih je i ova koja ima asimetrični kroj u donjem dijelu, koji nastaje usljed neravnomjerno raspoređenog laganog materijala.

Asimetrični kroj


Haljine asimetričnog kroja mogu vam pomoći da izgledate malo više te skrenuti pažnju sa problematičnih područja na tijelu. Ove praznične sezone birajte baš jednu takvu, najbolje model dugih rukava, jer ćete je moći nositi u svim svečanim prilikama.

Otvorena leđa


Dekoltirane haljine uvijek su popularne, ali za njima ne zaostaju ni modeli otvorenih leđa. Naravno, najbolje je birati dužu opciju i obavezno onu koja nije dekoltirana – sasvim dovoljno kože je otkriveno sa zadnje strane.

Haljina na preklop


Prava miljenica među mnogobrojnim haljinama, a idealna opcija za nešto niže dame i za dame sa oblinama. Njen podesivi struk kože vam pomoći da izgledate više i vitkije, ali i da same birate kakav dekolte želite.

Prekrasna čipka


Možemo reći kako je praznična sezona nezamisliva bez čipke, bilo da se radi o komadu garderobe koji je u potpunosti skrojen od nje ili o onima kod kojih je ona samo mali detalj. Upravo ovo drugo možete birati tokom praznične sezone, a da dobijete veoma upečatljiv stajling. Bordo haljina sa detaljima od čipke definitivno je jedan od najprivlačnijih izbora.

Haljina na kopčanje


Pomalo neobična, ali veoma privlačna i seksipilna, haljina na kopčanje sa strane siguran je znak da će vas svi primijetiti. S obzirom na to da se dugmad otkopčavaju samim tim same možete birati visinu izreza. I, nema bojazni da bi nešto moglo krenuti po zlu – prva četiri dugmeta se ne otkopčavaju i imaju čisto dekorativnu funkciju.

Bordo haljina


Tokom praznične sezone, ali generalno i tokom zime, bordo je jedna od najpopularnijih boja. Možete je nositi u svim prilikama, a haljina od pliša, u ovoj prekrasnoj boji, svakako je jedan od fantastičnih izbora i za svečane prilike.

Prozirni dijelovi


Veoma elegantna i privlačna, sigurno će vas izdvojiti od svih tokom najluđe noći. Prozirni dio je prilično diskretan te otkriva sasvim dovoljno, a ovu koktel haljinu definitivno možete nositi u svim svečanim prilikama.

Haljina bez ramena


Slobodno otkrijte svoja ramena tokom praznične sezone i to na veoma lagan način – birajte haljinu u ovom stilu. Dužina je sasvim odgovarajuća, a s obzirom na to da haljina nije dekoltirana, možete priuštiti prorez sa strane. Sa smaragd zelenom nećete pogriješiti, jer je i ovo veoma popularna boja tokom zimske sezone.

Raskošni dezen


Budite i pomalo misteriozne u najluđoj noći tako što ćete birati crnu haljinu koja je ukrašena raskošnim dezenom. Ona je ujedno i veoma elegantna, a njen raskošni dezen veoma je privlačan i upečatljiv te će vas sigurno izdvojiti iz mase.

Haljina sa U izrezom


Tokom praznične sezone možete birati i haljine koje imaju U izrez. One su mnogo privlačnije i elegantnije od haljina sa klasičnim V izrezom, a sam izrez formira dekolte koji ne otkriva previše. Posebno je pogodan za dame koje nemaju bujno poprsje.

Prava diva


Budite zvijezda svake zabave tako što ćete birati tamnu haljinu koja je obogaćena cirkonima. Neravnomjerno raspoređeni cirkoni, na tamnoj podlozi, stvoriće klasični kolor bloking stil, a koji vam može pomoći da na veoma jednostavan način dobijete višu i vitkiju siluetu.

Neizostavni sjaj


Komadi garderobe u nijansama zlata mogu vam pomoći da izgledate glamurozno, a haljina u zlatno ružičastoj nijansi upravo će to učiniti. Diskretne šljokice će doprinijeti svečanoj, novogodišnjoj atmosferi, a vi ćete biti zvijezda večeri, u pravom smislu te riječi.

Sirena


U svečanim prilikama često se nose haljine tamnih nijansi, a poseban akcenat je na crnim. Međutim, ove praznične sezone crnu haljinu možete zamijeniti teget verzijom – izgledaćete jednako moderno i privlačno, a posebno ako birate haljinu sa bretelama koje su obogaćene cirkonima.

Srebrna haljina


I srebrna je jedna od prazničnih boja i praktično je nemoguće da je izbjegnete. Za to nema ni potrebe, jer i ona može doprinijeti glamuroznom stajlingu, a za to će se svakako pobrinuti haljina u ovoj prazničnoj nijansi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info