8 stvari koje svaka žena treba da zna o pravoj vezi

0

Odrastajući, sigurno niste baš previše znali o ljubavnim vezama – osim da ste željeli (ili niste) da imate onakvu kakvu su vaši roditelji imali.

Vremenom se sve mijenjalo, partneri, osjećanja i iz svake veze ste naučili nešto novo, drugačije. Bilo je zastrašujućih trenutaka, ali i savršenih. Kako god da je bilo, učeći iz ličnog (ili tuđeg) iskustva, emotivno ste sazreli. Donosimo osam stvari koje svaka žena ako već do sada nije spoznala, treba da zna o iskrenoj i pravoj ljubavnoj vezi.

Sazrijevanje u teškim trenucima


Niste ista osoba koja ste bili juče, a kamoli prije šest mjeseci. Znate da ćete se mijenjati (i to je sasvim u redu), ali znate i da ćete zajedno sazrijevati. Ipak, pravi test veze je načina na koji sazrijevate u teškim trenucima. U vremenima kada pomislite da je to definitivno kraj. Da li zajedno radite na eliminisanju problema i postajete još zreliji i mudriji ili se udaljavate jedno od drugog?

Pronađite način kako da se borite


Da li se svađate, prestanete da pričate ili vrijeđate jedno drugo kako biste izazvali bol? Ili kažete kako se osjećate, saslušate svog partnera i razgovorom shvatite šta vam je, u stvari, potrebno? Drugim riječima, da li se borite da ostanete ili da se raziđete?

Pričajte o novcu


Koliko god da je razgovor o novcu neugodan, raspravljanje o finansijama i spoznaja koliko je važan oboma je od velike važnosti. Pričajte o svojim snovima, ciljevima i prioritetima te jednom mjesečno sjedite zajedno da biste vidjeli kako stvari trenutno stoje.

Govorite iz srca

Kako veza napreduje i polako ulazite u kolotečinu života, moguće je da ćete izgubiti one trenutke kada ste pričali o svemu, iskreno i iz srca. Vratite taj vid komunikacije. Bićete oduševljeni koliko će pozitivno uticati na vašu vezu. Pokušajte!

Pokažite svoju ranjivost


Uvijek mu recite sve što vas muči, koliko god to teško bilo. Ne oklijevajte da mu se povjerite i potražite savjet. On će vam dati potrebnu snagu i zaštititi vas. U vezi koja je zasnovana na ljubavi, saosjećanje, ljubaznost kao i pokazivanje ranjivosti samo će je još više ojačati.

Pružite kako biste i dobili


Želite da vas više poštuje? Da vas više voli? Ili generalno, želite da se bolje osjećate pored njega? Recite to svom partneru, ali zapamtite da koliko pružite, toliko će vam se i vratiti. Osvojite ga malim znacima pažnje, a zagrljajem mu pokažite koliko ga volite i poštujete.

Razgovarajte o intimnom odnosu


Intimni odnos je jednako važan za zdravu ljubavnu vezu kao i sve ostalo. Recite partneru šta volite, a šta ne. Ako odnos postane dosadan, potrudite se da ga učinite uzbudljivijim. Ako ste dovoljno bliski da sa prijateljima pričate o svom intimnom životu, onda ne bi trebao biti problem ni da pričate sa partnerom.

Zabavite se!


Kvalitetno provedeno vrijeme sa partnerom, ispunjeno smijehom i dobrom energijom, donijeće blagostanje u svaku vezu. Isključite telefon, zaboravite na probleme i dobro se zabavite. Nećete požaliti!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info