Ovo je najbolji zimski kaput za vašu figuru

0

Zimski kaput veoma je vrijedna i isplativa investicija i, jednom kada ga nabavite, nosićete ga više sezona. Međutim, kako odabrati model koji vam najbolje odgovara? Bez obzira da li ste sitnije građe, imate veće poprsje ili ste obdareni oblinama, sljedeći modeli će vam pomoći da izgledate fantastično tokom cijele zime.

Ako ste sitnije građe, birajte kraći kaput


S obzirom na to da ste sitnije građe, svakako ne bi trebalo da izgledate kao da ste “nestali” u tkanini pa je iz tog razloga kraći kaput idealan za vaš oblik tijela. Takođe, on će vam pomoći i da izgledate proporcionalno, a ne kao dijete koje se igra oblačenja.

Ako ste visoki, birajte predimenzionirani kaput


Malo duži i širi kaput idealan je za visoke dame. Kaput čija dužina seže do ili tik iznad koljena idealan je za dame koje su visoke 1.75 m i više. Zapravo, jedini model koji bi trebalo da izbjegavate je kratki kaput, jer on može “pokvariti” proporciju tijelo-noge.

Ako imate šira ramena, birajte kaput bez kragne


Ženstvene linije modela bez kragne uravotežuju široka ramena istovremeno izgledajući veoma moderno i elegantno. Što je model duži to će više vizuelno izdužiti ruke i torzo te skrenuti pažnju sa ramena.

Ako imate figuru pješčanog sata, birajte kaput sa pojasom


Ukoliko ste dama koja ima obline, a što znači i da imate figuru pješčanog sata, birajte modele koji imaju pojas, jer upravo pomenuti modeli kaputa mogu vam pomoći da na najlaskaviji način definišete struk. Pored toga, A oblik koji se stvara kod ovog modela pomoći će i vašim kukovima da izgledaju vizuelno manji.

Ako imate veće poprsje, birajte kaput sa V izrezom


Pored činjenice da je veoma mala vjerovatnoća da će se pomijerati ili razmicati na predjelu grudi, kaput sa V izrezom usmjerava pažnju ka dole, vizuelno vas smanjujući u predjelu grudi. Kako bi se najbolje kreirala dužina, birajte ravnije modele koji sežu tik ispod kukova.

Ako imate jabučasti oblik tijela, birajte kaput sa širokim reverima


Ovdje je cilj da skrenete pažnju sa središnjeg dijela tijela te da je usmjerite na poprsje. Birajte modele koji “prikrivaju” problematično područje, a ne dodaju volumen – one koji sežu do (otprilike) sredine butne kosti, jer oni najbolje stvaraju iluziju vitkog izgleda.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info