Žuta i siva: Boje godine i kako ih nositi

0

Kao svake godine, tako i ove, Institut za boje Pantone odabrao je boju godine. Prošle godine to je bila plava boja, a ove godine riječ je o dvije boje – žutoj i sivoj.

Ove boje možemo posmatrati i kao modni “jin i jang” – savršeno se nadopunjuju i slažu jedna s drugom, a istovremeno ih možete kombinovati sa tako mnogo drugih boja. Donosimo vam samo par primjera na koje ih možete nositi i kombinovati.

Kaput


Tokom zimske sezone, kaput je jedan od komada garderobe koji je apsolutno nezamjenjiv – zaista, pomoći će vam da vam uvijek bude dovoljno udobno. A, ukoliko volite klasične komade garderobe, onda je sivi kaput jedna od najboljih opcija.

Blejzer


Ovaj svestrani komad garderobe “dušu je dao” za kombinovanje sa mnogobrojnim komadima tokom proljetne i jesenje sezone, a da bi cjelokupni stajling bio veoma svjež i moderan, žuti blejzer sigurno će vam u tome pomoći.

Prekrasno neutralno


Neutrali su uvijek odlična opcija, a ono što je fantastično kod boja iz ovog spektra jeste da se međusobno fantastično slažu. Shodno tome, sa neutralnim nijansama nikada ne možete pogriješiti ni “pretjerati” – bez problema možete kombinovati više neutrala i dobiti fantastično modno izdanje.

Kolor bloking


Žuta je veoma zahvalna za kombinovanje, što sa neutralnim što sa bojama iz suprotnog spektra. Zapravo, ovo drugo nam je i zanimljivije – kolor bloking (kombinovanje kontrastnih boja) će vas uvijek dovesti u centar pažnje, jer pomoću ovog trenda možete dobiti veoma upečatljiv stajling.

Kožna jakna


Kada je riječ o kožnim jaknama, već vam je poznato kako je riječ o vanvremenskom modnom klasiku te da je nose žene svih generacija. Takođe, najčešće ćemo naići na smeđu ili crnu kožnu jaknu, ali nema greške ni ako se odlučite za sivu – možete je kombinovati na isti način na koji biste to uradile sa crnom jaknom (naravno, sve u zavisnosti od samog modela jakne).

Žuta za sve prilike


Naravno da žutu možete nositi u svim prilikama, a ono što je odlično jeste što nam ova prekrasna boja dolazi u više nijansi, od svjetlijih do tamnijih, a sve su jednako dobre za kombinovanje sa svim drugim bojama.

Monohromatski stil


Monohromatski stil (kombinovanje istih boja ili kombinovanje jedne boje različitih nijansi) odlična je opcija za one dane kada baš i ne znate šta da obučete. Naravno, ovdje se možete odlučiti da dodate asesoare svjetlijih nijansi (ako je riječ o sivom monohromatskom izdanju), bilo da one dolaze iz neutralnog ili vatrenog spektra.

Klasična kombinacija boja


Kao što već napomenusmo, žuta je odlična za kombinovanje sa neutralnim nijansama, a crna sigurno nije izuzetak. Shodno tome, popularna plisirana suknja u žutoj boji odlična je za kombinovanje sa rolkama ili bluzama koje su u crnoj boji, a kombinaciji možete dodati i crne čizme ili gležnjerice. Jednostavno, a upečatljivo.

Žuta i siva


Sama kombinacija žute i sive je spektakularna! Zapravo, to je kombinacija boja koju možete nositi u svim prilikama: savršeno se dopunjuju i “umiruju” jedna drugu, a njihova kombinacija nam daje zaista veoma upečatljivo modno izdanje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info