Najbolji parfemi za Jesen 2021.

0

Prekrasne mirisne note koje će vam pomoći da mirišete spektakularno tokom jesenje sezone istovremeno će vas podsjetiti i na to zašto je jesen jedno od najljepših godišnjih doba. Upravo sljedećih pet parfema idealni su za ovu jesen.

Yves Saint Laurent – “Libre Intense Eau De Parfum”


Moderna i intenzivnija verzija parfema iz 2019. godine, Libre Intense, svoju popularnost doživljava tek ove jesenje sezone. A, ruku na srce, ovo i jeste jedan pravi jesenji parfem: kombinacija mirisnih nota lavande, cvijeta narandže i vanile odlična je za prohladne (ali i tople) jesenje dane te je garancija da ćete mirisati onako kako bi uvijek i trebalo. Fantastično.

Carolina Herrera – “Very Good Girl Eau de Parfum”


Ovaj parfem slobodno etiketirajte kao onaj koji “izgleda tako dobro da uopšte nije ni bitno kako miriše”. A ako baš želite da znate kako miriše, reći ćemo vam da je nova štikla baš fantastična: kombinacija ličija, crvene ribizle i ruže čine je neodoljivo privlačnom i zavodljivom.

Gucci – “Flora Gorgeous Gardenia Eau de Parfum”


Ovo je jedno neponovljivo cvjetno iskustvo koje će vam prijati u svim dnevnim varijantama ove jesenje sezone. Lagan i izrazito lijep, ovo je jedan od onih parfema koji podsjećaju na bezbrižnost, sreću i ljepotu trenutka. Za to su u provom redu zaslužne gornje mirisne note kruške i bijele gardenije, a čija kombinacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Marc Jacobs – “Perfect Intense Eau De Parfum”


Ako volite originalni Perfect parfem, koji je izašao prošle godine, onda samo čekajte da isprobate ovu novu i sofisticiraniju varijantu. Mirisne note bedema i narcisa su zadržane, ali je ovaj parfem mnogo elegantniji i topliji, jer su mu još dodane i mirisne note jasmina i sandalovine. Idealan za sve prilike i za sve varijante, dnevne ili večernje.

Jean Paul Gaultier – “Scandal Gold”


Doba skandala i glamura je pred nama i ove jeseni! Da, Scandal Gold je zaista baš to: glamurozan, orijentalan i izazvaće pravi skandal kada ga budete nosile, jer će se svi pitati o kojem parfemu je riječ. Nepogrešiva mješavina vješto izbalansiranih mirisnih nota ruže, meda i jasmina utopliće vam i najtmurniji jesenji dan. A da ne pričamo o tome kako ćete biti u centru pažnje. Baš svaki put.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info