ZARA: 5 najmodernijih haljina ove jeseni

0

Haljina je sigurno komad garderobe koji ne zaobilazimo ni ove sezone. Ženstvena i uvijek poželjna, haljinu veoma rado nosimo u mnogobrojnim prilikama, a kada je riječ o najpopularnijem španskom modnom brendu (čitajte: ZARA), sljedećih pet haljina su najmodernije ove jeseni.

Midi haljina


Midi haljina veoma je moderan i popularan komad garderobe, a ako vam je potrebna haljina koju želite da nosite u svim prilikama, onda je midi haljina jedan od najboljih izbora, jer vam njena dužina baš to i dozvoljava (naravno, u ovom slučaju je poželjno da haljina nema duboki dekolte). S obzirom na to da je jesenja sezona, biraćemo midi haljinu dugih rukava.

Međutim, to nije sve: imajući u vidu kako moda “ima rješenje za sve”, ukoliko ste niska dama, onda je ova ZARA midi haljina jedna od najboljih koju možete birati ove jesenje sezone – osim što je veoma moderna, njen visoko podignuti struk može vam pomoći da vizuelno izgledate više, a fantastični dezen će se pobrinuti da izgledate čak i vitkije. Kupite je ovdje.

Mala crna haljina


Bez obzira na sezonu, mala crna haljina uvijek je poželjna, bilo da je u pitanju dnevna ili večernja kombinacija (tako je već gotovo stotinu godina). I ovdje je riječ o haljini dugih rukava, a koja je tako jednostavna za stilizovanje – zaista, potrebno vam je svega par malih detalja koji će vam pomoći da zablistate u svakoj prilici ove jesenje sezone.

Mala crna haljina odlična je i iz razloga što postoji model koji odgovara svakoj figuri. Takođe, bitno je napomenuti i to kako malu crnu haljinu možete kombinovati sa svim bojama, jer se ona ponaša poput slikarskog platna koje jedva čeka da ga ukrasite bojama, bilo da su u pitanju komadi garderobe, obuća ili asesoari. Kupite je ovdje.

Karirana haljina


Sa jesenjom sezonom u prvi plan nam je došao i najpopularniji jesenji trend, a to je karirani dezen. Gotovo svake jesenje sezone možete ga pronaći na gotovo svim komadima garderobe (pa čak i na obući i asesoarima), a izuzetak nije ni ova jesen. Karirani dezen jedan je od najpopularnijih dezena, a i haljina ukrašena ovim dezenom svakako zauzima visoko mjesto na modnoj ljestvici.

Međutim, karirana haljina može biti i pomalo “rizična”, ali ne brinite, jer i ovdje postoji rješenje – ove jesenje sezone birajte kariranu haljinu kod koje je dezen nešto tamniji nego što je to uobičajeno. Upravo iz ovog razloga moći ćete da je nosite u svim prilikama, ali i veoma lako iskombinovati sa balonerima ili jaknama (naravno, poželjno je da kariranu haljinu kombinujete sa komadima garderobe koji nisu dezenirani). Kupite je ovdje.

Popularni retro


Retro komadi garderobe doživjeli su pravi preporod unazad par sezona (plisirana suknja, trapezice, prsluci od vještačke kože, gležnjerice sa blok petom, naborane čizme…), a veoma su popularni i ove jesenje sezone. Međutim, osim pomenutog, popularni su i retro dezeni, a koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Jedan od retro dezena koji će vam pomoći da dobijete veoma upečatljiv stajling jeste i geometrijski dezen, a koji izgleda apsolutno spektakularno na ZARA haljini koju možete vidjeti na slici iznad. Najbolje od svega je to što je ovo haljina koju možete nositi gotovo u svim prilikama, što zbog dezena što zbog boja, a opet je veoma dobro možete iskombinovati sa mnogobrojnim drugim bojama. Kupite je ovdje.

Džemper haljina


Hladni dani tokom jesenje sezone nisu ništa neuobičajeno, a jutra i večeri mogu biti posebno svježi. Naravno, kako haljinu volimo da nosimo tokom svih sezona i u svim prilikama, nećemo propustiti priliku da je nosimo i tokom hladnijih jesenjih dana, a jedan od odličnih izbora jeste i džemper ili pletena haljina.

Veoma zgodna za kombinovanje, pletenu haljinu možete nositi gotovo u svim prilikama, a ova iz ovojesenje ZARA kolekcije apsolutno je savršena: riječ je o maloj crnoj haljini koja ima proreze na ramenima, a koju možete veoma dobro iskombinovati sa čizmama do ili preko koljena, ali i sa drugim komadima garderobe i modelima obuće. Kupite je ovdje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info