Ovo su cipele koje ćemo nositi ove jeseni

0

Cipela nikad dosta! Veoma rado ih nosimo u svim prilikama, često imamo i više pari nego što nam je potrebno, ali opet, nikako ne odustajemo od njih. A, kako biste i ove jesenje sezone izgledale moderno, birajte jedan (ili čak sve) od sljedećih pet modela cipela.

Cvjetni dezen


Najpopularniji dezen na svijetu, bez obzira na sezonu, ove jeseni našao je svoj put i do obuće odnosno do cipela.

Upravo su cipele ukrašene ovim romantičnim i privlačnim dezenom jedan od najvećih trendova jesenje sezone te ih možete nositi gotovo u svim prilikama, bilo da birate klasične salonke, baletanke, čizme ili gležnjerice. Pomoći će vam da dobijete veoma upečatljiv stajling, a posebno ukoliko ostatak vaše kombinacije nije dezeniran.

Gležnjerice sa životinjskim uzorkom


Možete ga voljeti ili ne, ali je činjenica kako je ovaj uzorak veoma popularan ta ga možete pronaći na svim komadima garderobe, asesoara i, naravno, obuće. A kada je riječ o obući i životinjskom uzorku, gležnjerice ukrašene pomenutim uzorkom jedan su od trendova koji ne želite zaobići ove jesenje sezone. Zašto?

Zato što su popularnije nego ikada prije, svakakom stajlingu će pružiti dašak glamura, a siguran su znak da će vas svi primijetiti, gdje god se pojavite. Naravno, kao i kod cvjetnog dezena, najbolje ćete uraditi ukoliko vam ostatak kombinacije ne bude dezeniran (eventualno možete dodati torbu ili kaiš koji se podudaraju sa dezenom na gležnjericama).

Baletanke boje kože


Veoma udobne i jako popularne, baletanke možete nositi gotovo u svim prilikama, a veoma dobro ih možete iskombinovati i sa raznim komadima garderobe. Ove jesenje sezone birajte baletanke boje kože, jer su jedan od najmodernijih modela, a koji vam istovremeno može pomoći da vaše noge izgledaju duže.

Taj efekat je još i bolji ukoliko birate modele sa šiljatim vrhom. U bilo kojem slučaju, baletanke su svakako jedan od najboljih modela ravne obuće koji možete nositi ove jesenje sezone.

Metalik


Pomalo neočekivano, ali veoma upečatljivo, metalik je još jedna od nijansi koju nećemo zaobići ove jeseni. Iako smo navikle da metalik cipele nosimo najčešće kada je riječ o prazničnoj sezoni, ove jeseni ona je jedna od vodećih, bilo da birate oksfordice, stileto štikle ili baletanke.

Jedno je sigurno: metalik će uvijek privući pažnju (bez obizira da li se radi o metalik srebrnoj, metalik zlatnoj, metalik puder ružičastoj ili bilo kojoj drugoj boji iz ovog spektra), a sigurno će uljepšati i osvježiti i najtmurniji jesenji dan.

Moderna princeza


Sigurno se pitate zašto ovakav naziv, ali evo odmah pojašnjenje: zapravo se radi o obući koja je ukrašena “draguljima”, a usljed koje možete dobiti bajkovit i upečatljiv stajling koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ovdje postoji više varijacija na temu, a od kojih je najpopularnija u vidu stileto štikli koje na prednjoj strani imaju ukras u vidu kopče optočene draguljima.

Takođe, jednako su popularne i štikle kod kojih su dragulji strateški postavljeni sa strana, mada bismo ih preporučile za svečanije prilike. I, da ne bude zabune – ovdje nije riječ o pravim draguljima već njihovoj imitaciji, ali u svakom slučaju možete dobiti stajling koji je apsolutno fantastičan.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info