4 savršene haljine za jesenje vjenčanje

0

Iako proljeće i ljeto tradicionalno nose epitete “svadbene sezone”, popularnost jesenjih vjenčanja porasla je unazad par godina. Ovo i nije neko veliko iznenađenje, imajući u vidu da su jesenji dani prilično topli te da je jesenja sezona uopšteno veoma živopisna, što je čini i pomalo romantičnom.

Međutim, kada je riječ o tome šta obući za jesenje vjenčanje, situacija može biti pomalo izazovna. Naravno, potrebno je izabrati garderobu u skladu s vremenom, a haljina je svakako jedan od najboljih izbora. Shodno tome, donosimo četiri savršene koje možete nositi na jesenje vjenčanje.

Haljina od tamne čipke


Veoma teško ćete naći tkaninu koja je romantičnija od čipke, a koju možete nositi na jednako romantičnom događaju. Da biste napravile korak dalje i kako bi odgovarala jesenjem vjenčanju, birajte tamnu čipku.

Nijanse poput smaragd zelene, crna, bordo ili teget istinski su divne i raskošne te stvaraju odličnu ravnotežu između privlačnosti i elegancije. Možete birati haljine koje su u potpunosti krojene od čipke ili modele koji su obogaćeni detaljima do čipke, bilo da je riječ o rukavima, gornjem dijelu ili leđima.

Haljina dugih rukava


S obzirom na to da ovaj model haljine najčešće nosimo tokom jesenje sezone, on je poželjan i kada je u pitanju vjenčanje. Postoje mnogobrojne varijacije haljine sa rukavima pa je ovo upravo i jedna od opcija koju možete nositi u mnogobrojnim prilikama te svaka žena može pronaći model za sebe.

Ukoliko birate zatvorene modele, neka njihova dužina seže do koljena. S druge strane, poželjno je da dekoltirani modeli budu nešto duži. Što se tiče samih rukava i tu možete birati više opcija, bilo da se radi o ravnim, zvonastim ili pak balon rukavima.

Haljina od pliša


Pliš je jedan od onih materijala koji u prvi plan dolaze tokom jesenje i zimske sezone, pogotovo u vrijeme raznih svečanosti. Ovaj raskošni i privlačni materijal možete učiniti još luksuznijim ukoliko birate haljine koje su u pastelnim nijansama (puder ružičasta samo je jedna od njih).

Isti efekat ćete postići i ako se odlučite za boje dragog kamenja, a kao što su smaragd zelena, zlatno ružičasta ili čak boja ćilibara. Jedna od najboljih opcija, kada je riječ o ovom materijalu i vjenčanju, jeste haljina na preklop. Ona ne samo da izgleda veoma ženstveno i romantično već i njena silueta laska svakom obliku tijela.

Maksi haljina


Na kraju, sigurno nikada nećete pogriješiti ukoliko za jesenje vjenčanje birate maksi haljinu. Ovi modeli haljina u zagasitim jesenjim nijansama ili sa nekom vrstom dezena (kao što je cvijeće) odlična su alternativa modelima koje smo pomenuli iznad. Ovom stajlingu dodajte okrugle naušnice u kontrastnoj nijansi ili kaiš kako biste bez mnogo truda dobile privlačan i romantičan stajling.

Takođe, ovdje se možete odlučiti za dekoltirane modele ili one koji imaju otvorena leđa, a kada je riječ o samom dekolteu uvijek poštujte pravilo da on ne bi smio da bude predubok. Ukoliko imate manje grudi, nešto dublji dekolte jeste odlična opcija, a dame sa većim poprsjem trebalo bi da biraju što diskretniji dekolte.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info