Najbolja kratka frizura za vaš oblik lica i teksturu kose

0

Kratka frizura nije prolazni hir već trend koji je uvijek popularan i poželjan. Ona je veoma lagana za održavanje, a sljedeći primjeri najbolje odgovaraju vašem obliku lica i teksturi kose.

Stepenasti lob


S obzirom da njena dužina daje nevjerovatan volumen, ova frizura idealna je za žene sa tankom kosom. Ako imate kovrdžavu kosu, bilo bi poželjno da je izbjegavate, jer kratke kovrdže neće laskati vašem licu. Ona najbolje pristaje ženama sa četvrtastim oblikom lica.

Dužina do ramena


Ovaj stil izgleda odlično uz skoro svaki oblik lica. Takođe, kada je riječ o teksturi, ona je idealna i za gustu i za tanku kosu. Ukoliko kosa ima tendenciju da izgleda pomalo “beživotno”, bez obzira na to koliko proizvoda za stajling koristite, onda su šiške idealna opcija.

Lob sa dugim šiškama


Ovaj stil je dobar za sve tipove kose. Šiške ne samo da pomažu da se “uokviri” lice i da prikriju izgled širokog čela već mogu stvoriti i iluziju volumena. Pored toga, odlična opcija je i to što šiške možete prebaciti i u stranu. Dame sa ovalnim oblikom lica odlično će izgledati sa ovakvnom frizurom.

Paž frizura sa teksturom


Ako imate ovalni oblik lica, ova frizura je za vas. Bez obzira da li ćete kosu ošišati veoma kratko ili ćete to uraditi u stepenastom “fazonu”, ona će vam odlično stajati.

Ukoliko imate srcolik oblik lica, napravite razdjeljak sa strane i šiške prebacite u stranu, kako biste vizuelno smanjili čelo; ako imate okruglo lice, potrebno je da kosa bude duža sa strana, a ako imate četvrtast oblik lica, izbjegavajte razdjeljak na sredini te kosu ošišajte stepenasto tako da vam seže do dužine brade.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info