7 najprivlačnijih jesenjih boja šminke

0

Za odličan stajling ne morate uvijek nabavljati novu, trendi garderobu. Dovoljno je da korisite nove, sezonske boje šminke i izgledaćete apsolutno moderno i trendi. Sljedeće nijanse šminke idealne su za jesenju sezonu.

Usne boje višnje

Usne boje višnje – sjajne ili mat, kremaste ili obične – potpuno su seksi! Najbolje od svega – ovu boju možete pronaći u nekoliko nijansi i svaka je fantastična.

 

Narandžaste usne

Ova “razuzdana” ljetna boja izgleda još provokativnije i ljepše kada je nosite tokom jeseni, zahvaljujući neodoljvim podtonovima breskve i kremastoj teksturi.

 

Usne boje tamne ribizle

Duboka, tamna boja burgundca može biti zastrašujuća, ukoliko je nikada ranije niste nosili. Međutim, ukoliko znate kako da je nanesete, izgledaćete fenomenalno. Potrebno je da korisite olovku koja se slaže sa bojom karmina. Nakon nanošenja karmina, ublažite efekat “kotrljanjem” štapića za uši duž spoljašnjih ivica. Kada je središnji dio usana intenzivnije boje, a vanjski dio blago blijed, dobijate prirodniji izgled.

 

Tirkizne i ljubičaste oči

Totalno nova kombinacija koja izgleda odlično! Od ključne je važnosti da veći dio kapka ostane netaknut. Četkicom nanesite tirkiznu sjenku od sredine kapka pa do spoljašnjeg ugla te dodajte ljubičastu sjenku na isti način, ali ispod donjih trepavica. Oduprite se iskušenju da sjenku gomilate na središnjem dijelu (vjerujte nam, ovako bolje izgleda) te završite nanošenjem maskare.

 

Svjetlucave pastelne oči

Kada je riječ o pastelnim bojama, trik je u tome da ih nanosite četkicom i da se skoncentrišete na spoljašnji ugao oka (izbjegavajte nanošenje na dio tik ispod obrva po svaku cijenu, jer je u pitanju svjetlucava sjenka i ona ne bi smjela ići daleko od nabora, inače ćete izgledati “jeftino”).

 

Nude oči i usne

I dalje su veliki hit, a ukoliko niste sigurni šta je “nude” boja, da pojasnimo: ništa drugo do boja vaše kože. Odlična je, jer dodatno ističe vaše crte lica.

 

Plavi i crveni nokti

Negdje između ekscentičnosti umjetnosti oslikavanja noktiju i jednostavnosti monotonog manikira “žive” ove intenzivne, cool nijanse plave i crvene boje. Klasična crvena postaje još vatrenija kada sadrži metalik, sjajne detalje, a plava se proteže u rasponu od indigo do sivo-plave nijanse.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info