Dnevni horoskop za 14.08.2021.

0

Ovan


Bude se vaši ljubavni nagoni, pojačavaju emocije i strast. Nekima će zvijezde donijeti bračnu ponudu ili neočekivan, ali zato prekrasan preokret u emotivnom životu. Ako ste izloženi stresu, informišite se o tehnikama opuštanja i meditacije. Neki među vama danas će negdje otputovati, možda baš na more.

Bik


Molba prijatelja za pomoć mogla bi dodatno opteretiti vaš, ionako zgusnut, dnevni raspored. Ukoliko ocijenite da je sve skupa previše za vas, slobodno ga zamolite za odgodu. Neće vam polaziti za rukom da uvjerite ukućane u ispravnost svoje tačke gledišta, dobrim dijelom i zato što im nećete znati ili moći iznijeti stavove na odgovarajući način.

Blizanci


Zahvaljujući naglom prilivu energije i entuzijazma, uspješno ćete riješiti obaveze koje ste odgađali. Ali većinu pažnje posvećivaćete ljubavnom životu. Partnera ćete ugodno iznenaditi pažnjom, možda i izlaskom udvoje. Uživaćete u zajedničkim razgovorima, ali i u ponovo probuđenoj romantici.

Rak


Koristite dosadašnja iskustva i zrelost, kako biste izbjegli svaku mogućnost grešaka i pogrešnih odluka. Mogući su problemi sa kreditom, finansijama ili ulaganjima u kuću pa ćete o tome morati porazgovarati s ukućanima. Ako ste mlađi, moguće je da ste u nekog zaljubljeni pa ćete jedva čekati veče da se vidite sa simpatijom.

Lav


Imaćete osjećaj za mjeru i pravi trenutak. Dobro ćete savjetovati prijatelja čiju ćete problematičnu situaciju nepogrešivo analizirati. Biće vam zahvalan na pruženoj pomoći. Posvetite dan voljenima, posebno mališanima. Izvedite ih u šetnju, na kolače, pizzu ili u kino. Njihovo veselje će preći i na vas.

Djevica


Nemojte sebi dopustiti pretjerana razmišljanja i analize. Ono što se dogodilo u prošlosti ne bi smjelo upravljati vašim emocijama. Vaše raspoloženje će zavisiti od kvaliteta ljubavnog i seksualnog života čemu će pridonijeti i kvalitet komunikacije s partnerom. Ako ste slobodni, poslušajte glas srca. Simpatija očekuje vašu inicijativu.

Vaga


Bilo bi poželno da se više angažujete na područjima koja još morate dovesti u red što će vam danas savršeno polaziti za rukom. Emotivno ćete živnuti pa će većina odnosa i veza doživjeti preporod, a vi biti željni ljubavne romantike. Pokažite više razumijevanja za problem bliskog prijatelja. Ponudite mu saradnju ili pomoć.

Škorpija


Ponašaćete se nepromišljeno, zalijetaćete se riječima i postupcima, a zatim požaliti. Nećete pogriješiti ako se prepustite partnerovom vodstvu. Odgodite sve aktivnosti i planove koji vam predstavljaju teret. Dan proveden u ljubavnom zagrljaju djelovaće podsticajno na vaš um i tijelo. Ako ste sami, nazovite staro društvo i organizujte izlazak.

Strijelac


Putovanja vam donose ugodne trenutke. Mogli biste upoznati zanimljive ljude i izmjenjivati iskustva, posebno oni koji praktikuju neku duhovnu tehniku. Ljubavne promjene pozitivno će djelovati na vaše samopouzdanje i pružiti vam mogućnosti za ispunjenje želja. Moguć je susret s nekim koga strasno priželjkujete.

Jarac


Pojedine situacije izmicaće kontroli i tako vas dodatno psihički i energetski iscrpljivati. Žalićete se na umor i bezvoljnost, ali to će biti prolazni trenuci koji neće ostaviti traga na vama. Ne svađajte se s roditeljima. Ublažite stres omiljenim aktivnostima, poput čitanja knjiga ili gledanja filmova.

Vodolija


Ako se između vas i partnera pojave ljubomora ili nepovjerenje, sve ćete uspjeti izgladiti. Neke će iscrpiti briga oko roditelja ili tračevi komšija. Ali već sutra će vam se to sve činiti nevažnim. Ispunite slobodno vrijeme aktivnostima koje vas raduju, ali koje često odgađate zbog obaveza. Počnite se baviti hobijem.

Ribe


Izlazak s prijateljima okupiće vas u veselom društvu. Osjetićete potrebu da se nametnete ili nekoga osvojite, možda obnovite vezu iz prošlosti ili napokon prihvatite jednu ljubavnu ponudu. Više pažnje posvetićete svom izgledu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info