Ovo su najromantičniji parfemi svih vremena

0

Postoje hiljade parfema koji su se pojavili i nestali, ali samo nekoliko njih je “zaradilo” da se nazovu najromantičnijim svih vremena. Istovremeno, postali su i prepoznatljivi i zaštitni znak milionima žena (svih generacija) širom svijeta.

Ukoliko i vi tražite jedan takav parfem, koji ćete sigurno nositi godinama, birajte neki od sljedećih. PS: možete ih nositi u svim prilikama.

Viktor & Rolf – “Flowerbomb”

Savršeno izbalansirana kombinacija ruže, orhideje i frezije čini ovaj parfem pravom cvjetnom bombom, a jedan je od onih parfema koje možete nositi i danju i noću.

Chloé – “Love story”

Ovaj prekrasni miris čini kompozicija cvjetova narandže i jasmina, a ono što ga izdvaja od drugih jeste njegova elegancija koju ne posjeduje baš svaki parfem. Jedan je od omiljenih parfema žena svih generacija.

Lancôme – “La vie est belle”

Francuski izraz koji znači: “Život je lijep”, a gurmanska perunika i aroma pačulija savršena je mješavina koja samo potvrđuje ovu frazu.

Miss Dior – “Blooming bouquet”

Od ovog cvjetnog parfema sa zavodljivim mirisnim notama nikada se nećete umoriti. Ružičasti božur u kombinaciji sa bijelim mošusom stvara lagani, ali privlačni miris koji nikada nije demode.

Tom Ford – “Velvet orchid”

A ovo je ženstveni parfem koji je istinski nezaboravan. Nevjerovatna kombinacija orijentalnog cvijeća koja nudi nezaboravnu aromu, a koja je, u potpunosti, nepobitna klasika.

Chanel – “N°5”

Ako je moguće staviti u bočicu eleganciju, ženstvenost i luksuz, onda se sve to nalazi u bočici vanvremenskog parfema Chanel N°5.

Ralph Lauren – “Midnight romance”

Strastveni ružičasti božur kombinovan je sa misterioznom crnom vanilom te stvara ovaj dugotrajni parfem koji je neprolazni klasik.

Guerlain – “Shalimar”

Kad god se spomene klasika, ovaj parfem je na listi skoro svake moderne žene. Kreiran prije skoro jednog vijeka, ovaj strastveni parfem inspirisan je romansom šaha Džahana i Mumtaz Mahal (da, žena u čiju je čast sagrađen veličanstveni mauzolej Tadž Mahal).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info