5 ljetnih parfema zbog kojih ćete biti u centru pažnje

0

Svima je poznato kako određeni parfemi mogu postati i zaštitni znak, pomoći vam da se osjećate samopouzdanije i, naravno, zbog njih će vas drugi primijetiti na najljepši mogući način. Upravo sljedećih pet su takvi – zbog njih ćete biti u centru pažnje ovog ljeta.

Tory Burch – “Just Like Heaven”


Ako vam je cilj da mirišete veoma svježe (a kome nije?), ova fantastična kombinacija citrusa i latica cvijeća jedna je od najboljih kombinacija za ljetnu sezonu. Veoma intenzivan i jako svjež, ovaj parfem je otjelovljenje raja zbog kojeg će vas svi primijetiti ove ljetne sezone. Idealan je i za dnevne i za večernje varijante.

Prada – “Candy Sugar Pop”


Nježne note breskve, koje su pomiješane sa vanilom, stvaraju veoma sladak i privlačan miris, a koji je dodatno osvježen notama zelene jabuke. Neočekivana završnica ogleda se u gornjim notama bergamota i zelenih citrusa, a što ovaj parfem, u konačnici, čini veoma svježnim, delikatnim i prozračnim. Idealan za vrele ljetne dane.

Guerlain – “Aqua Allegoria Rosa Rossa”


Cvjetne i voćne mirisne note ono je što ovaj parfem čini tako odličnim za ljetnu sezonu. Fantastična mješavina bergamota, crne ribizle, limuna, ruže i božura čini kombinaciju koja je veoma dugortajna, a po kojoj će vas svi prepoznati ovog ljeta. Svjež i dugortajan, ovaj parfem je idealan i za dnevne i za večernje varijante.

Tom Ford – “Eau de Soleil Blanc”


Ovo je jedan od onih mirisa koji će vas uvijek podsjećati na more, prekrasne zalaske sunca i refleksiju sunca na morskoj vodi. Veoma nježan, prilično postojan, blagog intenziteta, idealan je za sve dnevne varijante, a cvijet narandže, ružičasti biber i jasmin čine idealnu voćno-cvjetnu kompoziciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Givenchy – “Encens Divin”


Ukoliko volite mirise Orijenta, Encens Divin je baš za vas! Kreiran s ciljem da evocira misterioznu i enigmatičnu atmosferu, njegova začinska i aromatična kompozicija u trenutku će vas podsjetiti na duge ljetne dane okupane suncem. Alhemija njegovih sastojaka oslobađa senzualnu i zadivljujuću auru usljed koje ćete se osjećati veoma privlačno i posebno, pogotovo tokom ljetnih noći.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info