Uvijek moderna: 10 ljetnih frizura kojima niko ne može odoljeti

0

Ukoliko nemate ličnog frizera na brzom biranju, sigurno ne želite da svakodnevno provodite mnogo vremena u kreiranju frizure tokom vrelih ljetnih dana. Naravno, vezivanje kose u rep jednostavan je način da riješite taj problem, ali postoji mnogo više načina da kosu maknete s lica.

Donosimo vam brze opcije koje ne zahtijevaju pretjerano održavanje, a koje izgledaju kao da ste proveli sate u njihovom kreiranju (u stvarnosti, potrebno vam je svega par minuta).

Zalizana balerina punđa


Ona se veoma brzo i lako pravi, a odlična je čak i za one situacije kada ne stignete da operete kosu. Odgovara svim prilikama, a posebno kada je riječ o vrelim ljetnim danima.

Dupla pletenica u boemskom stilu


Ovo je pletenica oko koje je potrebno malo više vremena da biste je napravile, ali krajni rezultat je i više nego efektan – privlačno, moderno i opušteno.

Duplo uvrnuti rep


Riječ je o frizuri kod koje je rep duplo uvrnut u čvor odnosno dio kose je uvrnut oko gumice čime se stiče utisak da se ona uopšte i ne nalazi tamo gdje bi trebalo da bude. Odlična opcija za dame koje imaju dugu kosu, a koje žele modernu i jednostavnu frizuru.

Privlačne ukosnice


Ovaj mali zaokret, koji ćete postići pomoću ukosnica i par malih pletenica, sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sve što je potrebno da uradite jeste da pletenice pričvrstite pomoću ukosnica, bilo da birate jednu ili više, koje mogu biti ukrašene cirkonima, čime ćete dobiti još bolji efekat.

Kosa prebačena u stranu


Toliko jednostavno, a toliko efektno – dovoljno je da kosu prebacite u stranu. Pored toga, kosa prebačena u stranu može vam pomoći i da postignete odličan volumen, sve zahvaljujući bočnom razdjeljku. A, ukoliko postane veoma vruće, sasvim lako je možete pokupiti u rep.

Super teksturisani niski rep


Rep nikada neće izgledati obično, kada se podigne na pravom mjestu i kada mu dodate teksturu. Da biste to i postigle, potrebno je da na vlažnu kosu nanesete sprej za volumen te da pređete prstima kroz kosu par puta umjesto da koristite češalj ili četku.

Polu-punđa


Totalno šik i totalno opušteno, mala punđa na vrhu pričvršćena vrpcom za kosu dodaće dozu nonšalantnosti. Volumen možete postići korištenjem suvog šampona, a dodatni plus, koji će ovaj stil učiniti zanimljivijim, svakako je dezenirana vrpca za kosu.

Glamurozni konjski rep sa strane


Kako bi isfenirana kosa bila odlična i dan poslije, uvijte veće pramenove samo na vrhovima, ne dirajući korijen kose. Takođe, potrudite se i da šiške budu uvijene, ali tako da vam ne idu ka licu, jer će to ovaj stil učiniti još funkcionalnijim i privlačnijim.

Pletenica u pletenici


Pletenice su odlična opcija kada imate dužu kosu, a ono što možete uraditi jeste i da dobijete veoma zanimljivu frizuru od više pletenica. Naravno, ovdje morate povesti računa o “debljini” pletenica pa napravite tanju pletenicu koju ćete uplesti u veću.

Dodajte neočekivanu vrpcu


Možda ćete pomisliti kako vrpce služe samo za dekorisanje poklona, ali mi ih smatramo najgenijalnijim asesoarom za kosu. Niski rep ukrasite pomoću vrpce za kosu, bilo da je u pitanju jednobojna ili dezenirana, a odlično ćete uraditi i ako koristite onu koja na sebi ima naziv vašeg omiljenog modnog brenda.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info